Sedan starten 1999, den minsta sedan Lexus, Lexus IS har säljs globalt och över tre generationer över en miljon enheter. Den nuvarande modellen, på marknaden sedan 2013, får i år en rad förändringar för att hänga med. Erbjudandet kvarstår enbart hybrid, men det finns nivåskillnader chassi, i utformning både prestanda och i utrustning.

De första enheterna av 2017 Lexus IS 300h De har redan börjat att nå spanska återförsäljare, med priser på mellan 35,900 euro Eco grundläggande finish och 56,600 euro för det mesta utrustade versionen, Lyx. Vi försöker bara förnyade modellen i Rom och vi berätta våra första intryck.

Underrede av IS 300H är densamma hybridsystem ridning hittills, dvs en 2,5-liters bensinmotor (Atkinson cykel fyrcylindrig) med en elektrisk motor, ett batteri och en förändring E-CVT. utvecklar 223 hk effekt och möjliggör en acceleration från 0 till 100 km / t på 8,3 sekunder och en topphastighet på 200 km / t, med en godkänd konsumtion 4,3 liter hundra kilometer (97 g / km CO2). Så ... Vad är 300H förändringar 2017?

Stora utvecklingen 2017

Det är sant att de yttre nivåförändringar i den lilla sedan från den japanska hem är inte alltför spännande, men det finns. Strålkastare, till exempel, är nu Full LED och har en ny design som påminner kanske till GS, är frontgallret något annorlunda, utloppen avgas är en kromfinish, finns det två nya konstruktioner fälg (17" och 18") två nya färger (11 totalt) och bakre LED-förare har också ett nytt utseende. Eftersom ökad främre överhäng, längden modell Den växer i 15 mm (4,68 meter).

I stugan finns ändrar också vara den kanske viktigaste nya instrumentpanelen, som löper från 7 till 10.3 inches (Endast standard på den övre änden) och har högre upplösning. Samtidigt ändrar utformningen av väljaren Remote Touch, vänster konsol nu omsluten av sidoramarna, sy 'visor' läder instrumentpanelen, läggs handledsstödet från centrum tunneln är större, ljudsystem Pioneer Det har ytterligare två högtalare (tio totalt) och mugghållare är också växer. Som en nyhet, dekorativa lister erbjuder Lasergraverad trä tillverkad av Yamaha -Teknik han använder för sina pianon.

Lexus insisterar på att de viktigaste förbättringarna inte sett, men de känner. De har att göra med tuning chassi och adressmodellen. Målet med de nya inställningarna blir en sportigare dynamik med mindre kroppsrörelser, men utan att förlora ett uns av komfort. Såvitt mekanik berörs finns inga nyheter.

Den främre hjulupphängningen, dubbla triangellänkar, inkorporerar undre armen en ny aluminium (stål före) 49% styvare, lager, styvare fjädrar, nya komponenter och nya dämparinställningar samma. Multi bakaxeln debuterar också en krängningshämmare, Styvare lager och nya inställningar för spjäll. Slutligen har varumärket betonat att förbättra programvara adress som svar på att vinna.

Slutligen samtalet Lexus Safety System + (bara överlägsen finish), bidrar till utbudet är senaste hjälpmedel och säkerhet Lexus: pre-crash system med Pedestrian Detection och nödbromsning, adaptiv farthållare, alert ofrivilliga byta körfält, automatisk ljusbildsreglering som verkligen fungerar riktigt bra och lampor tänds nog-eller vägmärke erkännande. Och valfritt kan de vara utrustade assistent blinda eller monitor däcktryck.

Fem utföranden

Utbudet av IS 300H i våra marknadserbjudanden fem finish, kallas Eco, Business, Executive, F-Sport och lyx. Men företaget säger 90% av all försäljning har en av de sista tre. De grundläggande finish och inkluderar 16-tums hjul, LED-strålkastare, elektriska och uppvärmda backspeglar, klimatreglering bakre kamera eller farthållare, även om vi kommer till de tre mest intressanta.

nivån Executive Den innefattar metallfälgar 17 tum Multi-LED-lampor, regnsensor, Lexus Safety System +, adaptiv farthållare, dubbla zoner automatisk klimatkontroll, elektrokroma backspegeln eller smart ingångs systemkrav. Som tillval kan du utrusta paket parkeringssensorer fram och bak parkering.

efterbehandling F-Sport, mer sportighet och representerar ca 25% av försäljningsmodell införs också utanför nya estetiska såsom multirradio 18-tums hjul, gallret specifik mesh och krom gränsen, eller ytterligare luftinlopp för broms kylning i nedre frontgallret. Inuti det också omfattar hjul F-Sport, uppvärmda sportstolar, instrumentering 'LFA stil' och lister eller aluminium durk. Dessutom också innehåller adaptiv fjädring AVS och en specifik adress inställning. Den innehåller också elektrisk taklucka, och läder paket tillägger 10,3 tums skärm, Mark Levinson ljudsystem med DVD, Premium Navigation och läderklädsel.

Och på toppen av alla olika, kallas lyx tar allt: klädsel specifik läder, trä infogar Laser Cut, 18-tums hjul, uppvärmda och ventilerade säten, elektriska speglar, elektriska bakre gardin, skärm 10.3 inches, Mark Levinson ljudhögtalare 15, Premium Navigation, etc ...

Vad sägs om förändring?

Även om den allmänna linjen modell bibehålls, hoppar de ut på framsidan förändringar som grillen eller strålkastarna nya. Insidan är också uppenbar förändring på skärmen (om sådan finns stor), konsolen och, i synnerhet, den F-Sportratt, som den ärvs direkt från Lexus RC har stor touch och riktigt nice 'knubbig' Aro.

Up, som det gjorde tidigare, IS 300H överraskad av bra ljudisolering och även av tystnad erbjuds i tätortsområden, där den elektriska motorn är ansvarig för framdrivning. Suspensionen, mycket genomarbetade, står så mjuk och bekväm är det, även i rotísimo italienska asfalten. Det är verkligen en bil att sluka kilometer utan att bryta ett svett.

Trots bekvämligheten när en krånglig område blir tillräckligt tröghet kan hålla undvika överdriven bromsning och dra bilen med tillförsikt, eftersom trots välvilliga fjädring, kör sätt är ganska bra. starkt stöd och möjliggör effektiv riktning trots dess vikt (mellan 1620 och 1680 kg, beroende på utrustning).

Också som tidigare, och även om modellen skjuter nog och erbjuder mer än tillräckligt för en salong i sitt slag prestanda, är svag sportkörning höjdpunkt punkt växellådan E-CVT, som är bakvända så lite för att stoppa föraren faktiskt involverad i verksamheten. Han har kameror för växling, men att marscher "fiktiva"Och även om motorn ner för att behålla det ovanstående, du bara att alltid använda automatiskt läge.

Det finns också en ny nyhet körläge (Till de befintliga, Eco, Normal, Sport och Sport +) samtal Anpassa, vilket gör det möjligt att skapa en profil bara för att vår smak, med oberoende adaptiva fjädringsinställningar, klimatreglering och gasrespons. För sin del är riktningen så trevlig som hjulet själv, även om inte den mest kommunikativa.

Stora förändringar kommer till mellanklass När du trycker helt förnyats med generationsväxlingen, men nu denna ansiktslyftning halveringstid Det håller modellen fram till tävlingen i fråga om teknik, konstruktion och utrustning. Och, naturligtvis, är det bekvämt som få andra.

Lexus i siffror

Generellt saker inte gå fel Lexus, med försäljning över hela världen 2016 4% högre än föregående år, med totalt 677,000 enheter. Även om dess huvudmarknad är fortfarande USA, är det faktum att Europa vinner vikt, med en försäljningsökning på 17% jämfört med 2015, mycket tack vare deras todocaminos NX (26,105 enheter) och RX (18,074 enheter), som står för nästan 6 av 10 bilar de säljer här.

Hur är det med IS i Europa? Japan hoppas att marknadsföra varumärket 5.500 enheter över den gamla kontinenten, 90% med hybridmotor att även Spanien är det enda alternativet i andra marknader samexisterar med en 200T-variant, utrustad med en 2-liters turbo bensinmotor (245 hk) av liknande tjänster, men en högre och oligado att betala en registreringsavgift i Spanien gör det konkurrenskraftiga-därför inte erbjuder-konsumtion.

Priser Lexus IS 300H 2017

Priserna för Lexus IS område i Spanien är som följer, moms och frakt ingår:

  • ÄR 300h Eco: 35,900 euro
  • IS 300H Business: 39.000 euro
  • ÄR 300h Executive: 42,600 euro
  • ÄR 300h Executive Parkering: 43,600 euro
  • IS 300H F-Sport: 49.200 euro
  • IS 300H F-Sport Läder: 56,600 euro
  • IS 300H Lyx: 56,600 euro

IS 300H inte betala registreringsavgiften i Spanien, i någon av dess ytor.

Se hela galleriet »2017 Lexus IS 300H, Touchdown (83 bilder)

Resekostnader för denna presentation har antagits av varumärket. För mer information se vår guide till relationer med företag.

window.addEventListener ( 'belastning', function () {$ () vardera (funktion (index, element) {$ (element) .elastislide () 'galleri-elastislide.' ;.})})