Mercedes Det har meddelat att i slutet av 2018 kommer att lämna DTM att ansluta sig till formel E. Det kommer att bli ett år senare än vad som sägs i september månad när toto Wolff och Alejandro Agag De undertecknade det första avtalet. Det kommer att vara i 2019-2020 säsong.

DTM utom sopresa kapital, kommer de att förbli ensam Audi och BMW, som har bekräftat denna månad har trätt i kategorin elbilar. En formel E varje gång du går ut fler brudar och, tycks det, ingen vill köra ut i rymden.

Således lämnar Mercedes personbilar fokusera på bilarna. Enligt har avancerade i sitt uttalande, gör Brackley inte har ingen avsikt att lämna Formel 1 under de närmaste åren så att de kommer att kombinera sin verksamhet i båda kategorierna.

En idyll nästan två decennier

Mercedes-Benz har varit involverad i DTM sedan kategorin återupptogs 2000 där de vann sju mästerskap, den sista av dem med den nuvarande Sauber föraren Pascal Wherlein, som är en av de förebud av märket för framtiden.

"Våra år i DTM kommer alltid bli ihågkommen som en av de bästa kapitlen i historien om Mercedes i tävlingen. Jag vill tacka alla gruppmedlemmar det fantastiska arbete som har hjälpt Mercedes-Benz att bli en av de bästa tillverkarna genom tiderna".

Totalt eftersom DTM grundades 1988, Mercedes-Benz har vunnit 183 raser, 128 poler och 540 pallplatser. Prestationer som varar för evigt i fönstren i det tyska laget som vill sluta öka kategorin uppgifter som möjligt.

"Även sluta är mycket svårt för oss alla, kommer vi att ge allt i denna och nästa säsong att vinna så många titlar som möjligt innan vi lämnar. Vi är skyldiga våra fans och oss själva" Toto Wolff.

Sålunda, Mercedes-Benz stänger en era i tävlingen att driva ett nytt där huvudsyftet är utveckla teknik som kommer att leda framtidens bilar i racing.

Framtiden för bilindustrin

Som ni redan har gjort andra tillverkare som den tävlar i DTM vill Mercedes-Benz att vara i formel E år förändras allt. den elektrisk rörlighet är en av pelarna i företagets strategi för närvarande förväntas att i framtiden bli den viktigaste frågan.

I oktober förra året Toto Wolff tecknat avtal med Alejandro Agag med en webbplats är reserverad på nätet för 2018-2019 säsong, den första där chassit och motorer i kategorin avregleras. Men, det verkar, har Mercedes-Benz att föredra ett års försening ankomst.

Eftersom företaget är beroende av hävstångs teknik som utvecklats för tävlingsbilar i deras gata. Med ankomsten de förväntar formel E också förbättra ditt varumärke och särskilt av dess elbilar.

I Motorpasión | Audi WEC avfyras och pluggas in i formeln E