Låt oss tala om vad det händer SEAT León vägen. Bland de tre enheterna testas nästan 3000 kilometer jag mest ville säkerställa tillförlitliga resultat och underbyggda. Motorerna har testats 1,2 TSI (105 hk) manual, 1,8 TSI (160 hk) automatisk och 1,9 TDI (90 hk) manual.

De kompakta germanoespañol delar flera element med välkända kusiner, Volkswagen Golf eller Audi A3. De ovan nämnda motorer är också kända i olika modeller av VAG-gruppen, så det är mycket lätt att hitta åsikter om dem och har en ganska solid rykte (på gott och ont).

Utbudet består för närvarande av turbomotorer på alla nivåer utom för 1,4 85 hk. När det gäller diesel, har han redan anammat common rail 1.9 TDI minst sagt 90 hk, som kan pågå i marknaden veckor eller några månader. I andra VAG-modeller har ersatts av en 90 hk 1,6 TDI.

Och dynamisk körning

den SEAT León Det kännetecknas av Touch sport domstol (För segment som är) som om du kör normalt är en säker och inkopplat bil. Om du letar efter den bästa förmåga har en levande bakaxel och måste tacka för att ha stabilitetskontroll, kan du ge en chock.

Jag måste klargöra att Lion gör främlingar måste gå lite ur handen, är inte normala omständigheter cirkulation. Ja, klargjorde också att hjulen Pirelli P7 beteende är klart sämre än andra däck. När du trycker dessa hjul serie att bli av med dem så snart som möjligt. Bilen kommer att tacka dig.

Till skillnad från den franska konkurrens, vissa japanska ... det är en bil som ger precision och känsla; Jag tycker att bästa kompakt. Nivån på prestanda ESP är enligt smak, jag tror att det är lite störande, om det var mindre påträngande skulle ha satt mig slips.

Den sportig versionerna (Sport) har gjort annan punkt. Det verkar mer lämpligt eftersom det kommer att göra bilen mer balancée mindre och plumbed. För de flesta människor, är serie idiot SEAT León mycket tillfredsställande, kanske är det en smula vingligt, men rapporterar vad som händer.

Det finns en egenhet hos suspensionen, och gasen komprimeringsljud gör framaxeln som passerar genom knölar eller potthål urbana. Som jag nämnde i den första delen, Det är relativt bekväm även på långa resor. 1,8 TSI var den svåraste fjädring och det gjorde nästan 900 km ... och ganska bra, verkligen.

Vi får inte glömma bort sin automatiska DSG, eftersom även älskare vet att uppskatta manual, Det är en av de bästa bilmarknaden. Cams är alltid på hjulet för att göra det vår väg, men spaken i "D" eller "S" -läge gör jobbet mycket bra för nästan alla.

På motorerna, några anteckningar. den 1,2 TSI 105 hk Den är ett något saknas i styrka vid låga motorvarvtal, exempelvis ramper upp garaget. När turbo gör dess effekt är en funky motor, inget sprängämne, verkar det nästan atmosfär ... utan snarare en 1,8. Det är en markant förändring från 1,6 102 hk.

Det låter mindre är mer behagligt, men det har en fin ljud. Det är ett argument köp det låter bättre än en diesel, men det bara låter. Under 2000 RPM låter inte bra, och ofta byta indikator rekommendera oss ta fallet. Det betyder inte övertyga mig, jag rekommenderar inte att släppa 1750 RPM.

För att uppnå låg förbrukning måste gå mycket försiktigt, inte längre en turbomotor. Återvinningarna har mycket val för din motor. Lider av för tidig utlösning, för korta injektion vid 6200 RPM. En hög hastighet är en ganska sosito motor, 1,4 TSI i detta avseende är mycket bättre.

den 1,9 TDI 90 hk Det matas av pumpen-injektor, en redan föråldrad lösning. Jag kommer att notera att modigaste och öka konkurrens motorer samma effekt och lägre deplacement, men det är mer progressiv än grov ... att sparka är mest märkbar i TDI 105 hk eller högre makter.

Har mer än tillräckligt för att cirkulera inom lagens gränser och uppåt, Det är mindre kraftfulla diesel. Puntita leder till gas du kan spendera ca 4 l / 100 km, men under normala förhållanden er är som vandrar med 6 l / 100 km. Inte mycket effektiv i den meningen ... HDi, dCi, JTDM ... göra bättre.

Det är grov, bullrigt, vibrationer kommer in ... du förväntar dig från en TDI med denna teknik. Jag testade 1.6 TDI ersätter andra VAG bilar, och hoppet är märkbar, är mycket bättre den aktuella motorn med common rail-insprutning. Med 105 hk och mindre aerodynamisk kropp får lägre förbrukning med 1,6 TDI med 90 hk 1.9 TDI.

den 1,8 TSI 160 hk Det är en perfekt motor utom i ett avsnitt: konsumtion. Det är inte tillräckligt låg i lugnt rida och kan vara hög i glädje körning. Typiskt förvänta sig från det genomsnitt 8 l / 100 km på, även om godkännande är mycket lägre andel. Det är den enda nackdelen.

Det är trevligt hur man påskynda beslutet, hur det låter, dess progressivitet och styrka ... kombinationen med DSG är läcker, blir det bästa av honom utan att röra både händer och fötter. Värt att ha för låga årliga körsträckor eller organ, ovan, kan det vara oekonomiskt.

Ärligt verkar 1,4 TSI 122 hk för mig den bästa idén tillsammans, eftersom det tillbringar lite i förhållande till vad som händer (nästan samma som 1,2 TSI) och är en mycket tillfredsställande motor. Dessutom finns det en stor skillnad från 1,8 i normal cirkulation.

bränsleförbrukning

Med motorn 1,2 TSI 105 hk Jag hade i genomsnitt 6,6 l / 100 km enligt datorn ombord (standardiserar 5,7 l / 100 km). Turerna varierades i Madrid, inklusive tätort, i genomsnitt 49 km / t till 564 km. Servera omgivnings Lion 2006 förbrukade 1,6 Jag 6,4-6,7 l / 100 km, så det är ganska lika.

Skillnaden är främst i stadsområden, där de 1,2 TSI svep, och mycket tyst körning kan släppa av 5 l / 100 km på väg som den M-30. I sportig körning den lilla motorn förbrukar också betydligt mindre och fann det har mer upp till den gamla 8-ventil 1.6.

Låt oss fortsätta med 1,9 TDI 90 hk. Detta föll till Cadiz, utan att överskrida 130 km / t markör. Jag REPOSTE till 685,7 kilometer, med ett genomsnitt på 88 km / t, inklusive vissa tätorter. Datorn sa 5,7 l / 100 km men den faktiska förbrukningen var ca 6,1 l / 100 km. Godkännande är 5 liter / 100 km.

Efter att 1500 kilometer dator och gick i 6,1 l / 100 km, så att vi kan uppskatta verkliga förbrukning av 6,5 l / 100 km. Det är tillräckligt för att driva du har, det är inte en mycket rund motor. 1.9 TDI 105 hk spenderar mindre, enligt mina anteckningar som motor 2006 Jag tillbringade 5,5 l / 100 km beroende på dator (men inte på samma villkor).

Som det kan ses, som syftar till att spara med TDI 90 hk jämfört med 105 hk 1,2 TSI Jag uppmanar er att ompröva, eftersom den verkliga skillnaden är mycket liten. Kostnad ungefär samma, men 1,2 TSI innehåller mer standardutrustning, Jag rekommenderar inte 1.9 TDI 90 hk.

Vi slutade med 1,8 TSI DSG, som nådde en bensinstation med noll autonomi och 668 kilometer. Förakta vad som kan vara på botten av tanken, som är 8,2 l / 100 km. Datorn nämnda 7,5 l / 100 km och certifiering är 6,6 l / 100 km. Hastigheten var 130 km / t maximum. Totalt prov tillbringade jag lite mer, 7,9 l / 100 km enligt dator.

Avslutande skäl ...

Varken version har analyserat stopp-system&Start och däcktryck var tillräckliga enligt tillverkaren. Jag reste ensam och tillsammans med en passagerare representativ för bagagevolym. Senare kommer jag att köra honom till tand Ecomotive kommer konsumtionen se vad jag kan få.

När det gäller känslor av körglädje motor, prestanda / konsumtion ... lejonet är mycket väl positionerat i sitt segment, delvis tack vare öre har tillbringat SEAT VAG och förmåner. För som uppskattar subjektiva egenskaper körning, inte den här bilen inte svika.

Alla motorer som testats har använt mig mer än de officiella uppgifterna. Körförhållanden har varit ganska realistisk enligt min mening, inte har sökt och minimal förbrukning skulle kunna sänkas. Minska utgifterna ännu mer som en fråga av mycket gynnsamma förhållanden.

Varken diesel och bensin är lika sträng som den skapas, och den verkliga skillnaden mellan olja och gasoferos är inte hög konsumtion, så att förutom de typiska beräkningar verkar det viktigt att också tänka på känslan vi vill ha, inte bara i matematik prestanda.

Kort sagt: 85 hk 1,4 och 90 hk 1,9 TDI verkade inte tillrådligt. Bensin Jag tror att 1,4 TSI är den mest rekommenderade och diesel, den nya 1,6 TDI 105 hk och 2,0 TDI 140 hk är mycket bra val och jag mår bättre ju mer kraftfull i förhållande till förmåner och konsumtion.

Förresten, det finns bara en anledning till att jag tror att en atmosfärisk gas är bättre i Lejonet, och 1,4 och 1,6 är de enda som kan anpassas för att arbeta med LPG (GLP), inget godkännande R-115 för annan motor, och är synd.

I Motorpasión | SEAT Leon, test (exteriör och interiör, utrustning, versioner och säkerhet, bedömning och tekniska data)