I begynnelsen var vävstolen, och företaget är nu identifierad med det bil logo vilket är Toyota Toyota kallades inte, men Toyoda. Liksom dess grundare, Sakichi Toyoda, en man på 23 år som var trött på att se sin mor trassligt trådar väver och genom att uppfinna en vävstol som skulle hindra honom gav omedvetet upphov till textil revolution i Japan. Året var 1890.

För att gå vidare med en serie logotyper som vi Touring Car sedan maj, i dag gick vi igenom en av de märken som inte ger för mycket lek med emblem förändringar. I själva verket, med fyra bilder vi skulle ha gjort resan. Men håller vart och ett av logotyper Toyota en fin historia bakom sig.

1907. Toyoda Automatic Loom Works, ursprung

Vi började vid vävstolen. den Toyoda Automatic Loom Works Det tillverkar tyger sedan början av nittonhundratalet, men plötslig kris mellan 1920 och 1930, vilket är särskilt viktigt i Japan för förlusten av exporten till resten av världen tar Sakichi Toyoda att utforska nya affärs ådror. Tillsammans med sin son Kiichiro, Sakichi Toyoda USA upptäckt inom bilindustrin och säljer sin vävstol patent för att finansiera vad som kommer att bli den nya uppdelningen av företaget: en division ägnar sig åt tillverkning av bilar. Med en del av de pengar som erhållits i 1930 Kiichiro Toyoda återvänder till Amerika för att lära sig allt om förbränningsmotorer, så att vi kan gå ut på gatorna den första bilföretaget.

1936. Toyoda till Toyota, för att förenkla

Kiichiro Toyoda grundades 1933 Toyoda Bilar som en division av Toyoda Automatic Loom Works, som kommer att fortsätta sin väg fram till idag, omvandlas Toyoda Machinery. Toyoda första utgåvan kommer att ske tre år senare, med Toyoda AA. Dessutom firman öppnade en populär tävling för att leta efter en bil logotyp som kommer att matcha, och ett av förslagen består av en röd cirkel, som en japansk stigande solen stroke inkluderar varumärket.

Men på den tiden även när bror Kiichiro Toyoda, Toyoda Risaburo, höjer döpa bilen division och byta namn på den med namnet "Toyota"Där det är enklare från den fonetiska och visuella, och även efter jikaku koncept, skrift "Toyota" i katakana består av åtta slag, som är associerad med lycka hela kanji representerar detta nummer, som sker i Kina eftersom detta land inflytande i den japanska skrift.

1959. Toyota är internationell

Under andra världskriget, tjänar Toyota vansklig den japanska armén lastbilar, och inte förrän 1947 som tillverkade sin första kommersiella modellen Toyota SA. År 1948, dock Kiichiro Toyoda lämnar Toyota Motor Company, som befinner sig i en allvarlig finansiell kris till följd av kriget. Träder i stället Taiichi Ohno, Det sätter de produktiva baser som behövs för utbyggnaden av Toyota utanför dess gränser. Skapandet av Toyota Motor Sales Company 1950, och försäljningsnätverk Toyopet 1956, kommer att vara hörnstenarna i ett företag som råkar ha internationell närvaro. Och det närvaro motiverar behovet av en lätt identifierbar logotyp. Så traditionell japansk skrift överges och emblemet görs med ordet "TOYOTA" skrivna i fetstil versaler.

1989. Ge mig en T, ge mig en O, ge mig en Y ...

Sedan 1989, Toyota modellerna har ny elliptisk logotyp. Det är en uppsättning bestående av tre ellipser symboliserar Toyota kund- och produkt, sammanflätade i den yttre ellipsen, som hänvisar till omfattningen av verksamheten i sin strävan efter expansion. Dessutom föreslår den fullständiga logotyp ett slags caligrama innehåller bokstäverna som krävs för att komponera namnet på varumärket, som vi ser nedan.