Modellen körde i den första delen var en Saab 9-3 Aero med V6 turboladdad 2,8 motor 280 hk, med XWD systemet. Sedan spelade jag den Saab Turbo X (Begränsad utgåva) krets, men vad är skillnaden? Mer än en. I princip en mekanisk ändring nivå bara två saker: att momentbegränsaren optimera 0-100 km / t på 1: ans växel är frånkopplad och har LSD, eller Bakre diffbroms e. Denna del är frivillig Aero XWD för 9-3 år 2009.

Estetiskt, Turbo X har helt nya grå galler insatser och stötfångare (fram och bak) som identifierar den här versionen. den 19 tums hjul har en specifik utformning och avgasrören har en annan form (de två utgångarna är verkliga). Uppenbarligen inte missa "Turbo X" logo finish ge bort honom. Aero XWD som både Turbo X har en inställning som maximerar kompromiss mellan komfort och sportig effektivitet.

Inuti hittar vi platser läder perforerat perifert (som förresten är den laterala fäst inte lika bra som i Recaro rida Audi eller sportstolar BMW), en logotyp på bottenramen dörren, indikatorturbotryck Den är färgrik (i retro-plan) och har skären simile kolfiber på instrumentpanelen och mittkonsolen.

Men låt ämnet. Den dynamiska provningen består av en avgränsad del av kretsen, den andra är reserverad för ... Jag flyr nästan ... Vi hade till vårt förfogande en serie snabba kurvor, en gäckande med kottar och slalom vi lanserade i 2: a hastighet från 40 km / h steg noggrant.

Det var verkligen användbart i går bor på hotellet en timme lång spelar en simulator för att lära kretsen. Jag först berört copilot Alfonso Herrero av Km77.com, då var det min tur. Alfonso testade med och utan ESP, för min del Jag föredrar att koppla bort att lägga märke till alla häftighet av bilen och se hur långt XWD-systemet sparar tackla. Vi visste, Vi inte kasta en enda kon.

Även om jag ska berätta vad jag vill, jag har förberett ett belysande och pedagogisk video för dig att njuta. Det är synd att adrenalinkick som ger heller jag faktiskt anger böjar mer än 120 km / h gränsen för vidhäftning inte märkt. De 19-tums däck gjordes pulver, vilket framgår av fotografierna (fram och bak).

Beteendet hos bilen var stor, väl över förväntningarna. Med denna bil kan du köra helt utan mycket kompetens (läs krets). För dagligt bruk, garanterar systemet bättre beteende i komplicerade situationer som dåligt väder.

Fortsättning följer ...