I den första delen av testet har vi sett att Lexus IS 250 Det är vackert utanför och trevligt inuti men hur om att flytta? Först av allt, vi tar hänsyn till att det finns en modell som kallas Lexus IS-F, kan du vara bekant för dig. Om du letar efter riva asfaltkretsen att spela och ha den känslan i magen som påminner dig om att du fortfarande lever - och det är värt att - du kommer att hoppa direkt till IS-F.

Kort sagt, den Lexus IS 250 har en kraftfull motor som ger allt som frågade, men något i hans alternativ gentrified automatisk växellåda. Det är en V6 bensin gammaldags, med allt vad det innebär. 2,5 liter och 208 hk associerad med en manuell eller automatisk växellåda, sex växlar båda.

Det erinras om att bensinmotorn är inte den bästsäljande, den Lexus IS 220d Det är verkligen den bäst säljande av alla Lexus modellprogram i Spanien och står för en stor andel av kakan av den totala försäljningen. Det är en 2,2 turbodiesel 177 hk som ackrediterar 5,6 liter per 100 i kombinerad förbrukning med manuell växellåda, vilken triggas till 6,9 med automatisk växellåda.

Konsumtion och pris för diesel är mer balanserad priori, men om vi vill ge den slutliga hyllning med en V6-motor, låt oss se vad resultatet är.

2,5 V6 motor av Lexus IS 250

Låt oss återvända till den magiska process som kallas ledning där vi slutade. I den första delen talade vi om den förmodade vända visuell konsert med soundtrack ackord. Inte bara kvaliteten på huden på ratten, men även ergonomi detta och alla reglage bidrar till körglädje.

Till exempel kan en noggrann detalj är ergonomi förarens armar, som är en perfekt plats på dörren till vänster arm och i mittarmstödet till höger.

En relativt stor bensin, garanterar raffinerad och progressiv förskjutning motorn en mycket slät körmod. Starta vi placera sitt arbetssätt i normalläge med en knapp till höger om ratten. Känslan är att föra en kraftfull men ingen sportbil, med stor stabilitet och åkkomfort och ett ljud som aldrig kommer att bry sig.

Dess automatisk växellåda bidrar mycket till detta, inga irriterande hopp ses vid växling eller "oss spela" när som helst. Det är mer än en sport limousine. Bilen som innehåll till din mamma mer än dina vänner. Someday ska vi prata hårt balans som innebär att tillfredsställa båda, om möjligt. Och jag säger mamma och inte en partner eftersom den första är oftast mer krävande än andra när det gäller komfort.

Den automatiska transmissionen är momentomvandlare, inte en robotiserad. Av praktiska skäl är det gör körningen smidigare och progressiv, men förlorar i idrotts förnimmelser och framför allt synen på kontroll vi har över det.

I motsats till vad som händer med manuella ändringar och andra maskiner, har samma hastighet i samma växel inte alltid nå samma varvtal. Kanske av gammal vana kan man inte låta bli att se hur varv nål rör sig upp eller ner så ibland intuitiv.

vi kan därför kalla en bil "direkt" enhet: steg på gaspedalen för att bromsa och inte oroa sig för hastighet eller varv. Det är också sant att har en sekventiellt, genom vilket vi kan välja i farten med hjälp av rattpaddlar eller shifter.

Vad som gör denna sekventiella läget inte exakt sätta upp vi beställde, men sätter den maximala växeln som skall inkopplas. Det vill säga, om bilen i läge D väljs sjätte, kan vi sätta S-läge och reducera till femte. Men om vi sänka hastigheten, även när S-läget bilen kan besluta att sjunka till fjärde om det behövs. Med detta system kan vi ha en motorbroms eller revving upp en uppsättning för att pressa kraften dit du vill.

När det gäller konsumtion, Lexus IS 250 ackrediterar 9,8 liter per 100 km med manuell växellåda, som faller till 9,1 med automatisk växellåda. Det är en nackdel jämfört med sina konkurrenter, med mer förfinade motorer i effektområdet som liknar 208 hk IS 250. I många kilometer tillryggaläggs av motorvägen min genomsnittliga konsumtionen var 8,4 liter Average i absoluta tal för att vara en V6, relativt hög jämfört med andra modeller av liknande storlek och makt.

Vid ratten i Lexus IS 250

i Lexus IS 250 Vi kan hitta en rad drivhjälpmedel, som väntat i en sådan modell. En detalj som saknas är blixten på en touch, det vill säga att få tre blinkningar med en touch blinkersspaken utan att återta positionen senare.

Den höga grinden och de bakre nack göra det bakre sikten är något reducerad. På tal om porten kan bagageutrymmet endast öppnas med en knapp på insidan eller fjärrkontrollen kan du inte göra utan den.

I instrumentbrädan i Lexus IS uppmärksammar farthållaren inte berätta hastigheten vi har satt också. Det har ja, en färgstark och användbar applikation: hastigheten limiter. När vi övervinna den inställda hastigheten en orange sfär som omger hastighetsmätaren varnar oss att vi går ljus. Detsamma gäller när räknaren överstiger 6000 rpm.

I Motorpasión | Lexus IS 250, test: exteriör och interiör, Lexus IS, utrustning och versioner Lexus IS, bedömning och tekniska data