Det tog många år framöver, men den nya generationen Honda Civic Type R Det var värt att vänta. Buttigiri är det japanska ordet höra säga i dessa dagar, är att Honda säger att detta begrepp medel "bryta allt och lämna det bakom". Typ R fem är redan sedan 1992 Kulturhus nio generationer sedan 1972, med 20 miljoner enheter som produceras. Och ingen tvekan om att vi står inför de mest extrema Type R någonsin sett nu. Rompedor är säkert.

Att ta tillbakablick minns vi att kampanjen på andra sidan av Honda Civic Type R. Och ja, är det som det är: ett djur i en krets och en mycket foglig i det vardagliga bilen. Den nya Type R kan passera med en enda knapptryckning av den sportiga kompakt att känns av dess yttre former avslöjar odjuret sin 310 hk väldigt, väldigt glad ... men alltid under kontroll.

Funktionell Exteriör: göras för att fylla en funktion (eller fler)

Sett från utsidan, är Honda Civic Type R en av de bilar som inte kan lämna dig oberörd. De hårda linjer av den nuvarande Civic är förstärkta med specifika element som tjänar ett syfte: att förbättra aerodynamiken, grepp och kylning motor och broms. Därifrån är det brutala effektivt förbättra fordons utseende sekundära. Det är en funktionell design ... när funktionella är inte en eufemism för att undvika att säga saknade, men det betyder som svarar på en funktion.

Den större storleken på de främre galler medger större motorkylning. Grill hål tacka för sin storlek för att söka efter bättre luft penetration. Den lägre splitter och kjolar genererar downforce på framaxeln. Den främre stötfångaren förskjuter luft uppåt utan att generera turbulens nära det område av hjulen. Hjulbågarna har utökats för att tillåta högre spårvidd av aluminium och är, vilket sparar 42% av massa i förhållande till användning av stål. Gälar och luftutloppen bidrar till kylningen av motorrummet och bromsar. Den stora bakre spoilern är utformad i form, vinkel och höjd för att alstra downforce på baksidan, utan att signifikant öka resistansen vid höga hastigheter. Efterföljande deflektorer bäst kanalisera luftflödet, vilket minskar turbulensen. Diffusorn bidrar till luftkanalise få botten, som är väsentligen platt.

Allt arbete görs genom att beräkna fluiddynamik har kompletterats med många års praktiska tester i vindtunnel Honda i Sakura, å ena sidan, på testbanan Takasu och kretsar Suzuka och Nürburgring, andra. Av resulterar det har uppnåtts inte enda kanalen luft runt fordonet, men också genom den. Detta ökar luftflödet som trycker bilen mot vägen (negativ lyftning) på båda axlarna. Sammanfattas i ett ord: stabilitet. Stabilitet testas vid 270 km / t. Utan så mycket fäste, kan bilen inte överstiga 250 km / t på ett säkert sätt.

Som mer estetiska eftergifter stå varselljus och bakre LED optik, liksom längden på ändröret, som slutar långt mindre Bezel nu pianosvart belyser den aggressiva naturen hos Honda Civic Type R.

Och tillsammans, är det yttre utseendet på Honda Civic Type R 2015 en sport kompakt att avtalet ger en bra plus aggressivitet, men spelar också med lammskinn som skyddar det ... tills det visar dess andra sidan.

Inredning halvvägs mellan dag och kretsen

Inuti det är kul kompromissen mellan bilen för dagen och odjuret kretsen. Å ena sidan, tillgång till baksätena är bekväma, och det finns ingen planerad en som avstår bakdörrarna version; stammen är helt enkelt spektakulära i kapacitet, med 498 liter (475 liter i Type R GT), och till denna är åtkomliga från insidan med de magiska säten, vilket skapar ett plant lastutrymme med de bakre ryggstöd viks 60:40.

Å andra sidan, de skålade säten Baquet -typ mycket bekväma-vars höfthöjd har sänkts med 20 mm, plus 10 mm har sänkts fordonshöjden, själva hjulet Type R, växelspaken - även denna version specifika och i allmänhet all kod språk som används i förarområdet hänvisar oss till en värld av konkurrens.

Inta förarplatsen är riktigt bekväma, men tillgången är ... Idrotta, med sidorna av sätet inte blir alltför lätt i början. Eftersom det är standardmodell övergripande ergonomi har hållits i minsta detalj, och synlighet, som konditioneras endast mild form i det inre spegeln eftersom den bakre spoilern.

I Type R en knapp ringde mig från vänster om ratten, men det "R" Du kommer att få vänta ett tag. Naturligtvis, när pressen hitta bland annat en anpassad skärm med en full last reglerstrypningen, turbotryck och bromskraften, en kraftmätnings G, kylvätsketemperatur och oljetryck, såväl timers lap för accelerationstid standard sprint och accelerationstiden från 0 till 100 meter. Jag kommer att ha förlorat synen av ljudsystem gränssnitt och konsumtion siffra, men ... vem vill lyssna på radio och titta på konsumtionen när man går in + R-läge för livet?

Låt oss komma igång ...

Honda Civic Type R 2015 road

Vi gick genom gatorna i Bratislava med Type R i diskret läge. En illvillig stampade på gasen tjänar till att väcka någon annan lata katten med en throaty ljud som gör mig dregla som Pavlovian hundar klockan för den berömda ryska fysiolog. Detta Type R kombinerar för första gången i Honda, VTEC systemet så väl som har rönt avbryter ventilöppningar vid låg belastning, Dual-VTC system som kontrollerar överlappningen av ventiler och ventil elektroniskt, med turboladdning införlivas genom japanska företaget.

Resultatet är helt enkelt att mousserande. I lugna regimer bilen rör sig utan bara öppna gasspjället med gaspedalen. I mer än en utgång började jag gå med fallande motor varv. Å andra sidan, när regimen är inte så lätt, eftersom vi måste inse att Type R kallar stampa, både turbo visselpipa och klick på utloppsventilen ger körupplevelsen en läcker doft delikatess turboladdade progressiv ... och vilt elastisk.

I snart att upptäcka två andra stora attraktionerna i Honda Civic Type R: ratten och shifter. Om fordonet står stilla är pintones, med bilen i rörelse avslöjar sig som två av styrkorna med denna sportiga kompakt.

Stöd utan störning

Servostyrning är elektrisk, och har en dubbel mekanism som förhindrar förlust av information från vägen.

Ratten ger inte bara en form och en fin touch, men styrningen är mycket pålitlig. Detta avsnitt beskriver Honda ingenjörer har använt en dubbeldrivhjulsservo tillåter en mer informativt sätt än vanligt i denna typ av system. En av dreven angriper den del av ratten, medan den andra tar omsorg uteslutande av hjälp, så att inga störningar praxis vård i förnimmelser som uppfattas av föraren med ratten. Dessutom är dragkedjan fallet, tillverkad av aluminium, styvare, vilket bidrar till känsligheten och smidighet att den visar riktningen.

Ändra ett klick

Med endast 40 mm resor Lever, förbättringar i växellådan kan du ändra enkelt och med liten ansträngning.

För sin del har shifter mycket korta och precisa vägar, endast 40 mm, vilket leder oss till minnet av Honda NSX-R 2002. Resultatet är en extremt smidig förändring vid beröring, som med bara en fingergester vi snabbt redskap. För att uppnå denna arm så kort hävarm har varit nödvändigt för att minska den mekaniska hållfastheten i lådan med en ny synkroniserings stor kapacitet och mer styva delar som gör vissa framsteg körning mer flexibelt diagonal (från 2: a till 3: e och 4: e till 5:e).

Totalt är det en förändring som känns positivt överraskade, och det är mycket, mycket mjuk. Men nu har jag tryckte på knappen "+ R" och jag är på väg att möta den andra sidan av typ R. Ju bättre vi kommer in i kretsen för att bevisa det sant, att dessa liten väg i utkanten av Bratislava finns det mer än en lätt fyrhjuling ockuperar höger körfält och inte planerar att lämna dem ut och in för att köra om.

 

Honda Civic Type R, i kretsen

Circuit Slovakien är en lång bana, 5922 m av resor, vilket gör den till en av de längsta kretsar i Europa, med tillstånd av mytiska enklaver som Spa-Francorchamps (7004 m), i Sarthe (13.629 m) och uppenbarligen Nürburgring Nordschleife (20.800 m), bland andra. Spårvidd är 12 meter och hela kursen är en följd av kurvor till vilken flera långsträckta, med en huvud rakt av 900 meter. Detta är ett bra ställe för att testa stabiliteten av typ R mellan accelerationer och svängar.

Däck ridning, en kontinentala SportContact utvecklats specifikt för typ R, de är av dimensioner 235/35 R 19, trots de är förvånansvärt progressiva i sin tur, även när vi ta itu med de snävaste hörnen av spåret.

Det hjälper också differentialbroms snedskuret kugghjul, Torsen och en kombinerad användning av dragkraftsreglering och stabilitetskontrollen som snabbar kurvtagning. De har det varumärke som denna skillnad har varit ansvarig för tre sekunder skära ner på Nordschleife. Utan att gå så det är resultatet som i vissa dras kanske förvånar en del att återställ oss så kryptiskt. Det är så diskret att även ibland kan ge intryck av att ledningen gör några små konstigt men väl när det är faktiskt tvärtom: exakta beräkningar som turas mycket väl utformade.

ESP är inte påträngande i normalt läge och reducerades i + R-läge. Dessutom kan den stängas av helt om så önskas.

Den adaptiva suspensionen är ett annat av styrkorna i dynamiken i det nya typ R. är adaptiv hjul till hjul med sensorer som utvärderar rörelsen av kroppen för att aktivera någon av bufferten. Detta möjliggör ett bättre grepp, särskilt i accelerationer och inbromsningar. Dessutom fungerar denna suspension med en dubbel axel. I stället för att integreras med kudde knoge får knoge styrrörelser, medan dimmern är tillägnad ojämn mark. Sålunda är den kända effekten av vridmoment på styrningen av framhjulet reduceras. I fallet med typ A, är denna effekt minskas med 55% jämfört med normal Civic.

I + R-läge, inställningarna för suspensionen härda 30%, och båda vridmoment som stabilitetskontroll ändras, att uppnå en mer aggressiv dynamisk.

I den bakre upphängningen har det förlitat sig på en torsionsstav H-formad med en stor nyhet jämfört med konventionell Civic ridning. Bar Type R tillverkades med krossad kanalsystem, och inte ett fast block. Detta ökar styvheten 177%, vilket gör umbärlig den bakre stabilisator bar, så att massan är reducerad. Vad varför en torsion bar och inte en multi-link? Kanske för att den väger mindre, eftersom det är kanske lättare, kanske för att det lämnar mycket utrymme i bagageutrymmet, eller kanske på en gång.

Innan du kan räkna ut jag kommer att få ut bilen mellan lukten Brembo fyra kolv 350 mm (296 mm bak). Det har varit fem varv på en god takt: två i Jekyll läge, två i Hyde läge och min sista roll, sticker ut det mesta av Type R med ett leende som kommer till mig från öra till öra. Har du bara resultatet? Utan tvekan.

 

Och drömmar är drömmar. Tillbaka till verkligheten i gatan.

prissatta 34.500 euro till Honda Civic Type R, och 37.000 euro för Type R GT planerar Honda att sälja Spanien från september totalt 70 enheter per helår. Det kommer att finnas tillgänglig på Championship White, ärvde bilen RA272 som 1965 Honda uppnått den första segern för en japansk varumärke i Formel 1, och även i tonerna Crystal svart (pärlemor), polerad metall, Brilliant Sporty Blue (metallic) och Milano Röd (fast).

Se hela galleriet »Honda Civic Type R 2015 (145 bilder)

Se hela galleriet »Honda Civic Type R 2015 - kontakt (66 bilder)

Resekostnader för denna presentation har antagits av varumärket. För mer information se vår guide till relationer med företag.

I Motorpasión | Alla detaljer i Honda Civic Type Rwindow.addEventListener ( 'last', function () {$ () vardera (funktion (index, element) {$ (element) .elastislide () 'galleri-elastislide.' ;.})} )