Jag sa ju i går att med stor detaljrikedom som var exteriör och interiör BMW en serie M Coupe, ser fram emot att denna del kom. Tryck insats nyckel, tryck på startknappen och börja njuta av marknadens mest kraftfulla kompaktmodell (med tillstånd av den exklusiva Ford Focus RS 500 hk och 350 RS3 Sportback Audi utvecklar 340 hk).

Den dagen jag var tvungen att plocka upp BMW en serie M Coupe, Han grydde klar i Madrid. Jag trodde att tiden skulle vara överseende denna gång med mig, inte som när jag försökte Mercedes SLS AMG (väg test: Del 1, del 2, del 3 och del 4). Men eftersom timmarna gick och närmade sig 18:00, himlen var döende i svart. Även i taxi jag fick att få bilen gjorde vindrutetorkarna inte ge rå.

Han häller och var tvungen att få en BMW M 340 hästar till bakhjulen. Det lät som en skräckfilm, men jag erkänner att jag älskade. Känslan av rädsla multipliceras exponentiellt när jag gick ner till garaget BMW gick jag "Clockwork Orange" och jag startade motorn. En dånande vrål kom från pistolen batteri som bildas av läckor. Slaget hade börjat ...

Och dynamisk körning

Strax utanför huvudkontoret för BMW, en spektakulär jam kollapsade Madrid. Så det tog mig 55 minuter för att täcka de första 800 meter. Under denna period hade jag tid att analysera i detalj i bilen och njuta av Extrautrustning som undertecknats av Harman Kardon ljud som kostar 1,302 euro.

Jag hade också tid att tänka på vad som skulle vara den rutt du skulle på den regniga, mörka och trista eftermiddag november. Efter en lång tid i en trafikstockning, fick jag bli av med bilar runt mig och Jag ledde till en väl puddled vatten motorväg.

Var A1, Carretera de Burgos, och passerade Jarama Jag kände mig som går i ett par varv. Men jag ihåg att Javier Costas och du hade sagt deras speciella att ta kontakt med BMW 1-serie M Coupe i rutten Madrid, så jag skulle fokusera på att hitta en bra slingrande väg.

När jag steg till motorvägen via tjänsten vägen efter 55 minuter sylt, kunde jag inte motstå att trampa på gaspedalen på järnväg inkorporering. Herregud, det är inte normalt. Kraften med vilken motorn levererar 340 hästkrafter om man trampar på gaspedalen är sådan att jag kände mig som Marty McFly när de återvänder till framtiden i Delorean.

340 hästkrafter är tillgängliga till 5900 varv per minut, men från 1500 en bataljon på 450 Nm vridmoment gör push är bokstavligen enorma. Om du trycker på gaspedalen så noggrant som om du kliva på din värsta fiende, kommer overboost växa upp till 500 Nm vridmoment. Nu förstår jag varför det fortfarande ont halsen.

På andra och tredje kugghjulen kom de att åka skridskor eftersom golvet var våt och det fanns inget sätt att jogga 340 hästar under dessa villkor. Jag förväntade den slingrande vägen ...

Som tur när han nådde vägen väljs, stormen verkade känna skrämmas av dånande hum av BMW 1-serie M Coupe flyga på motorvägen, och precis när jag ledde den valda vägen, försvann vattnet som genom ett trollslag. En rak, vänstra kurvan, en annan kort rakt och höger-vänster gräns.

I alla tider BMW 1-serie M Coupe visade vad han var kapabel, och att en bil så du måste köra det mer än jag leder. Du gillar att köra? Det skulle kunna vara mottot för BMW M GmbH att söka en parallell med varumärket.

Jag gillar vad jag känner. Upphängningarna är stela, något som uppskattas för att undvika skräck inuti kurvan när du går "kniv". Men på samma gång, De är ganska bekväm och låta resa utan anländer du måste ringa din sjukgymnast. Jag vågar säga att i en fyra timmars bilresa, du kan få lika vilade på BMW 1-serie M Coupe i en BMW 3-serie Touring utrustad med satsen M.

Vägen var fortfarande våt, så "trallazos" från tillbaka när vi tillbringade med gasreglaget ur hörn blir en konstant. Men jag njuter av det, är bilen mycket smidig. Strunt samma att kurvan är långsam eller snabb eller för långsam för att komma förbi.

Om den förra, du trampar på gaspedalen lite mer och har försäkrat svar. Om det senare, har du ett bromssystem som aldrig tycks sluta heller och med en verkligt effektiv betningsmedel. Och genom hela testet, bromsarna var mycket effektiv. Väger endast 1495 kg, och kanske varför de har blivit av en av de mest kritiserade problemen i andra BMW M.

Efter 80 km de BMW en serie M Coupe i dessa väderförhållanden och jag har mina första slutsatser och bestämmer sig för att återvända till civilisationen. Jag plockar upp A6 och under till Madrid och ett lugnare tempo. Konsumtion, snabbvalsnings, att föra in nålen i de röda cuentarevoluciones är hög, cirka 16 l / 100 km. Men jag får komma hem med färddator markering 12,3 l / 100 km i genomsnitt. Vi kommer att se i normal körning som konsumerar.

BMW 1-serie M Coupe på vägen till normal rytm

Nu sätter jag den här rubriken, jag slutar att tänka vad en normal takt för BMW 1-serie M Coupe. Svårt att definiera, eftersom Det är en bil som uppmuntrar stomp och stampa hela dagen, som om det inte fanns några regler att följa. Men verkligheten är inte så, som bara kan göras på Nurburgring Nordschleife.

Nästa tur i BMW 1-serie M Coupe var en resa med motorvägen från Madrid till Vigo. 580 km motorväg på en tydlig fredag ​​morgon hjälpte mig att se hur det beter sig bland resten av dödliga.

På vägen, ingen trafik och njuta av dess motor, är ett sant nöje stretch marscher till domstol, som ligger på 6500 RPM. Att om du bör vara försiktig om du gör det, kanske för att du redan rullande över hastighetsgränsen, och detta är en av de bilar som du har alla chanser att få slut på punkter på en dag av otur.

Elasticiteten av motorn behöver inte spela för mycket med växelspaken. Du kan cirkulera i sjätte växeln vid 120 km / t, ner till 80 km / t, eftersom en bil framför dig blir att gå vidare utan att se som kommer snabbare och behöver inte gå ner till femte för styrka och återgå till plocka upp takten snabbt.

Dels det är synd, eftersom växel sexväxlad manuell fungerar lekande. Gears ingrepp med lätthet i både acceleration och bromsning, delvis tack vare ett litet urval spak av de bästa jag har haft på sistone.

Resan var tyst, utom för närvaron i en sträcka av cirka 50 kilometer från en helikopter av generaldirektoratet för trafik bredvid mig. Jag var bevakad, Jag är säker på att de trodde att i en sportbil så slående (orange), inte skulle kunna motstå ramarna.

Jag medger att kosta mig mycket, eftersom BMW 1-serie M Coupe uppmuntrar lång sikt. Men jag fick det, Jag gjorde hela vägen laglig hastighet. Och konsumtionen var mycket mer innehåll än min första dag med bilen. Dessutom jag specifikt 9,8 l / 100 km i genomsnitt. Finns det någon tvekan om nu det behöver inte vara en dyr bil att underhålla?

BMW en serie M Coupe, säkrade medar

Efter mer än 700 kilometer vid ratten i BMW 1-serie M Coupe, jag ville inte stanna utan åtnjuter en bra session medar. Med 340 hästkrafter till bakhjulen, BMW 1-serie M Coupe ser på papperet en perfekt bil för att göra detta.

Och är att Det är den mest radikala bil som BMW M har skapat under de senaste åren, en bil utformas och skapas för älskare av sportbilar, för dem som vill gränsen när som helst. Hitta gränsen för en BMW M utan aktiverade kontroller det lika medar. Så vi ägna oss åt att det under en del av fotograferingen.

Den valda platsen var en liten kartingbanan i Porriño, en stad nära Vigo. Utnämningen var 9:30, och Vi hade bara en timme att rulla med det före Fernando Alonso comenzasen framtida utbildning varje lördag morgon i den galiciska spåret.

När vi började ned de höga Puxeiros bundna till kretsen Porrino började dimman att omge oss. När vi kom till kretsen, precis porten till platsen såg, och banan var mycket våt. Men det fanns ingen tid att förlora, de var de villkor som vi hade och vi kunde inte slösa mer tid.

Gå till domstol för att ge en första varv med GoPro kameror på olika ställen i bilen. Jag kommer att leverera en video på fjärde bevis säker du. Banan var ganska våt, och som har en hel del gummi kart i viktiga områden av racinglinjen var som en skridskobana.

340 hästkrafter, sladd tillåter knappast ogärna. Men med alla aktiverade, styr bilen vi kan ställa någon form av vansinne, kommer han inte att flytta platsen. I de två första varven, insåg jag att det var kul kontroller sölig i bakgrunden till förmån för säkerheten.

inget bättre än att trycka på M-tangenten på höger arm av multifunktionsratten för att se hur M Dynamic Mode är aktiverad och MDM tänds på instrumentpanelen. På detta sätt är BMW 1-serie M Coupe en starkt beroendeframkallande converite vapen.

Och så är bilens svar starkare (det är som att bära Sport läget aktiverat), medan kontrollerna är mindre påträngande. Och när jag säger mindre påträngande, jag menar en rad arbetar mycket mer logiskt i sportig körning.

Du kan lämna kurvor trampa på gaspedalen, känner den bakre delen av bilen medar på utsidan av progressiva och kontrollerat sätt när du börjar göra countersteering. Och du behöver inte oroa dig för något annat än njuta eftersom kontrollerna är ansvariga för att förhindra bilen kommer att passera helt.

Således medar är mer än försäkrade, och bilen kan du skjuta på en mycket hög hastighet även i en fortfarande våt spår så här vi sköt.

Vad jag gillade bilen så sportig körning på bana, liksom den enorma makt du har på hela varvtals är hur lätt det är att ta gränsen. Reaktionerna av bilen när du gör derrapar är mycket progressiv, något jag inte förvänta sig i en bil av sådana små dimensioner.

Det är lekfullt och ädel samtidigt, gungar kan du enkelt pesos och aldrig kände rädd vid ratten. Jag tror verkligen att de har uppnått en homogen helhet, mycket balanserad och perfekt för oerfarna förare ska kunna göra det bästa av det.

Att om öga på grund 340 hästkrafter gör det köras som en riktig demon. av 0 till 100 km / t på bara 4,9 sekunder och 1000 meter från en stående start i 23,7 sekunder. Det senare är nästan identisk med den för sin storebror BMW M3 Coupé. Finns det någon som tvivlar på dess effektivitet nu?

Fortsättning följer ...

I Motorpasión | BMW 1-serie M Coupe, test (exteriör och interiör, körning och dynamiskt, utrustning och säkerhet, video, bedömning och tekniska data)