När vi talar om återfödelsen av ett varumärke kan vi inte låta bli att känna glädje och stolthet. Även om det har ingenting att göra med oss, ett företag som strävar efter att hålla hans arv lever Han förtjänar beundran motorsport fans.

Bland europeiska märken att reemerge ur askan hittar vi de goda nyheterna TVR. Den brittiska tillverkare 2017 kommer att bli en ny början, De har redan lovat en ny modell och dess nya fabriken öppnades 2018 inom komplexet i kretsen i Wales. Men vad är historien om TVR?

En liten historia om TVR

TVR nummer två (1949)

grundad år 1947 under namnet Trevcar Motors Det var början på ett äventyr lukta bensin Trevor Wilkinson. Född i Blackpool 1923 började Wilkinson arbeta vid 14 års ålder som lärling ingenjör på en lokal butik och köpa en workshop med 20 vagnar i närheten. Börja göra allmänna ingenjörsarbete, och 1947 av Jack Pickard ändra namnet TVR Engineering.

Hans förkärlek för bilar leder dem att skapa sin första chassi 1949 samla bitar av en Morris Eight, self-made strukturer och Ford 1172 cc motor med 35 hk 1936. Hans första bil heter TVR One (De är inte mycket åt huvudet). Bilen med en aluminiumkaross, tvåsitsiga, goggle strålkastare och hjul oberoende steg markerar en trend i dag.

The One markerade från startlinjen som ska följas av alla framtida TVR: två lätta, bakhjulsdriv torg och roligt

Tyvärr, efter att ha testats och används som underlag för experiment, att TVR One säljer för 325 pounds av tiden Wilkinson brorson, som stjärnan och sålde bitar. Dessa barn ...

För ett halvt sekel av liv TVR förblir trogen sina principer tvåsitsiga sportbilar (ca 2 + 2) RWD, lätta kroppar och motorer utan överdrift kraftfull nog att vara extremt rolig.

Ändra händer med goda avsikter, men planlöst

TVR Grantura II (1960)

Det första försöket att föra TVR Lilley Amerika var ett rungande misslyckande som nästan tar företaget framåt

Efter nästan 20 år i händerna på sin skapare, Wilkinson gav vika 1965 till Martin Lilley. Med ankomsten av sin son Arthur Lilley strax efter det att bolaget första de gör är att gå in i projektet för att försöka få TVR till USA genom att skapa TVR Cars of America. En rungande misslyckande som tar ut sin rätt.

Skulder tar över företaget defaults, missnöjda anställda stjäl delar och skada maskineriet ... Så småningom Lilley kunna visa verkligt intresse i företaget och förtroende för arbetstagare tjänar. De rör sig med Grantura III TVR 1800S och skicka produktionen delvis färdig att slutföra en extern fordon företagets.

För att få en amerikansk importör se framgång Gerry Marshall på en TVR Griffith är intresserade ta TVR till land Stars and Stripes genom en återförsäljare i Long Island.

TVR Toskans (1967)

De lyckades hålla sig flytande TVR, men de hade en klart definierad riktning för sina produkter

Efter fram och tillbaka i två år, de lyckas för att stärka funktion av märket och grundligt används i produktionen av nya bilar. 1967 anländer han den första Tuscan V8. Den SWB är den första att anlända, sedan kommer den långa hjulbas toskanska och Tuscan V6, billigare att producera. Om du ser bra ut, använde de mer än namnet på den moderna versionen. Det finns delar av konstruktionen som är riktigt lika.

Därefter Lilley har olika varianter TVR Vixen, den serie M (1600, 2500, 3000, 3000 Turbo), Taimar, 3000S och slutligen Tasmin 200 och 280i. Ett stort antal modeller med varierande framgång, men nästan varenda en av dem red en annan motor: Ford Essex, Kent Ford, Triumph L4, Triumph L6, L4 Ford Pinto och Ford Cologne V6. Och så, utan att vara alltför fokuserad, fortsätter till 1984, när en av de stora vändningar till TVR inträffar.

Peter Wheeler och guldålder TVR

TVR White Elephant (1988)

Återgå till glada varumärket 1981 Peter Wheeler TVR köp. Det är nära kopplat till smörjmedel industrin kemiingenjör, vet ganska väl världen motorsport. Hans första och viktigaste beslut är att avslå utvecklingen med sexcylindriga motorer tippa tillbaka in i den stora V8.

De börjar att använda Source Rover motorer går från 3,5 till 5 liter förskjutning och sedan 1988 de köper raketmotorer V8 Holden Special Véhicules. Den första TVR att utrusta detta var motoraco Vit elefant prototyp, men resultatet blev inte som förväntat och snart återvände till Rover som bestämmer sig för att börja utveckla egna motorer.

TVR White Elephant (1988)

TVR gyllene åren var under befäl av Peter Wheeler, som steg till 16.000 sålda enheter

Med det gemensamma samarbetet mellan Al Melling, John Ravenscroft och Peter Wheeler födda AJP8 (initialer vardera), en åtta-cylindrig V-läcker, men är för dyrt. Det söker ett alternativ, den senare härrör AJP8 TVR hastighet Six, sex på nätet billigare att producera och underhålla premiär för första gången i TVR Cerbera 1996.

Wheeler vet hur man gör saker och höjer produktionen av TVR till nästan 16.000 enheter under de 22 år som varumärket under deras kontroll. Fabriken ger väl där han var och skjuter TVR försäljning, trots de raka och söker tegel bilar av denna epok mönster. (Hur mycket skada gjorde 80-talet och 90-talet ...).

Den ryska som försökte avveckla TVR

TVR Sagaris (2004)

Från början hade Nikolay Smolensky inte visar det minsta intresse i framgången för TVR

Men efter de feta korna, 2004 den mörkaste perioden startar från den lysande liv TVR. EN Nikolay Smolensky, en rysk miljonär 24, du sugen att köpa en bil varumärke, och är gjord med den brittiska av 15 miljoner pounds (mer än 19 miljoner euro i löpande valutakurser). Kanske är det oerfarenhet eller okunnighet, men snart TVR till en spinn.

Bara två år efter förvärvet, produktion faller TVR från 12 enheter per vecka till tre eller fyra, omedelbart därefter 300 anställda sägs upp. Planerna börjar flytt av produktion och Smolensky meddelade 2006 att England kommer endast att producera motorer för förflyttning av karossen och slutmontering till Turin. Fästen rör frågan och även en manifestation av ägare och fans av TVR i protest sammanträder den 26 november 2006 i London.

TVR Sagaris (2004)

Smolensky planer gå vidare. TVR skärs i flera bolag, immateriella rättigheter som ägs av ett ryskt företag (se om du kan gissa) Smolensky, chefer som fortfarande är trogen anda TVR överförs avgå kommer konkursen och avsluta allt återgår till att vara i händerna på Ryssland. Även en helt nystart lovade i 2008 med en produktion av 2000 enheter under året, allt är vått papper och samhället förblir inaktiv.

Även den populära toskanska med nästan 1700 sålda enheter innan ägarbytet eller extravaganta TVR Sagaris, hur dissappointed lämnade Jeremy Clarkson och det var nästan lika snabbt som en Pagani Zonda eller Koenniseg Agera på banan Top Gear, Nikolai kunde göra skulle uttrycka det minsta intresse för varumärket. Inga nya modellen föddes i ryska tiden.

TVR Tuscan, hyperaktiv ikon

TVR Tuscan 1999 är en av de bilar som inte glömmer om du ser den en gång

Kanske hela produktionen av TVR, var den mest kända modellen TVR Tuscan 1999. Kanske för sitt utseende som konstigt eller har gått på den stora skärmen i filmen Svärdfisk Operation (mycket bra förresten) med John Travolta och Hugh Jackman vid ratten.

Efter att ha lämnat undan de raka linjerna och återgå till väg utstående ögon med S-serien från 1986 med TVR Tuscan ge ett steg framåt i sökandet efter en spektakulära och distinkt bild, men utan att avvika från dess principer när det gäller lätthet och sportighet. Hämtar namnet på en modell 67, och lite till.

TVR Tuscan (1999)

Med en brittisk stil med många påminner om sin namne föregångare, sport en toskansk kropps targa alltför ren med ett mjukt böjda och lika muskel former. Plocka upp vägen märkt på facelifted Cerbera, fram och bak är strålkastarna reduceras till ett minimum och fokusera var och en oberoende integrerad i karossen.

Den främre låg suger luft genom ett perforerat galler målade på samma kropp färg och evakuerar värme genom två öppningar i den långa huven. Nedanför honom ligger en sex-cylindrig motor i enlighet med en effekt mellan 350 och 440 hk, beroende på version.

TVR Tuscan (1999)

En bil är född utan några drivhjälpmedel eftersom de sökte renhet. Enligt dess skapare de inte inkluderar ABS eller ESP, eller någon form av traction control till inte stänga av karaktären av fordonet. Och sanningen är att karaktären hade kanske till och med för mycket.

bara 1.100 kg vikt alla fyllda (distribueras till 51/49), motorn i det främre läget, bak och en hjulbas på 2336 mm (234 mm mindre än en Toyota 86) riktning var extremt oförutsägbar. Kanske för spontanitet det är så populärt bland fans av TVR.

TVR Tuscan suffletten (2005)

med Tuscan, avgasrör bli huvudpersonerna i en ren back område som få och införliva tyst i det sista avsnittet, som på en motorcykel. Dessa läckor öppna tillslutningen till den tysta sidan avsluta på baksidan av efterföljande modeller.

Utan stötfångarbalken syn de är integrerade i den nedre delen och registreringsskylten är allt som bryter mot rundade former. Ljusa färger kännetecknande för TVR når sin höjdpunkt med en skimrande färg som ändrar färg enligt förekomsten av ljus.

Den tryckta filosofi i den moderna toskanska var densamma som den som används i äldre modeller

År 2005 fick han en ansiktslyftning där stora utvecklingen är just bakom. Strålkastare anta en vertikal position och är grupperade under ett glas och bagageluckan spoiler visas med en nyfiken partisk sätt. Också det ingår i sortimentet med ett konvertibelt canvas tak.

Inne i toskanska är det också att hata honom eller älska honom. Dörrarna öppnas med en dold knapp under ytterbackspeglarna, kontakten och den inre öppningen av dörrarna är nästan dold. Inget gjordes för konventionella hans personlighet är obestridlig.

En framtid som lovar lycka för 2017

På gott och ont, saker är i en återvändsgränd fram till juni 2013, då det Smolensky beslutar att det är dags att bli av TVR. Tur, både för företaget och för motorentusiaster, är att den som förvärvar fastigheten är TVR Automotive Limited. Med det namnet kan ni tänka er att de som nu har tagit över samhället inte någon runt.

Under ledning av Les Edgar och John Chasey, 2014 och säkerställa garanterade delar för alla klassiska varumärke med licens för produktion av delar av TVR TVR Parts Ltd. Sedan dess har allt närmare att vara tillbaka i 2015 aviserat en modell som är på gång och det finns en plan upprättas 10 år för att producera nya bilar.

TVR Cerbera Hastighet 12 (1997) Med långsam men stadig takt, är TVR gå in i en ny era av ära under kontroll av varumärkes älskare

I denna nya uppsving, kommer TVR nya huvudkontor lokaliseras i en privilegierad plats i lokalerna i framtiden wales krets, något som gör oss litar runt alla ut av den brittiska sport. En avkastning som kommer att drivas av en motor retuscheras av Cosworth baserade Ford Coyote (5,0 liter V8).

Deseandito vi se den nya TVR!

Extra boll: TVR Cerbera Hastighet 12

TVR Cerbera Hastighet 12 (1997)

TVR Cerbera Hastighet 12 finns det bara två enheter, dess pris är inte prissatt definierade

Under perioden största framgång för TVR har Cerbera får sälja mer än 1.500 enheter. Liksom i den brittiska fabriken är alltid mycket nära till en värld av konkurrens och de gör ganska bra, de beslutar förbereda något stort för 1997. Något oerhörd hittills.

den TVR Cerbera Hastighet 12 Det försöker vara vad vi kan tillgodogöra Bugatti Veyron och Chiron med: snabbare och du kan avsluta bilen på vägen. Även i sanning jag utformat lite tänkande om GT1 mästerskapstävlingar.

Serie Cervera är lite kvar i hastighet 12. Chassit är utformat från grunden, som kropp, för att rymma en grotesk motor 7,7 liter 12-cylindrig V-källa Aston Martin. Med avsikten att få den mest kraftfulla bilen ändra ecu öka komprimering installera en separat insprutningsorgan för varje cylinder och utföra en viss linje av flykt.

TVR Cerbera Hastighet 12 (1997)

Är inte långt från att nå den magiska siffran 1.000 hästar, De stannar på 811 hk, men även med dem de lyckats göra en bil civiliserade nog att rulla på öppna vägar. Det är därför de bestämmer sig för att överge projektet förutom regelförändringar för GT1 och är också därför så idag Det finns bara två enheter av mycket speciell TVR Cerbera Hastighet 12.

Du kommer att göra 20 år av utseendet på hastighet 12, så vi kan överväga honom en av de första hiperdeportivos. Vi lämnar du en video så att du kan höra odjuret. Startar i den andra 43, är det första som låter V8 TVR 5000m Peter Wheeler, tidigare ägare av varumärket.

bilder | Deviantart, Bestcarmag.com, Wheelsage, kansascity, Wikipedia, Taringa