I år Kia har märken som har mindre förlorat i år av kris, med mer än 40% av omsättningen under 2008. Inte illa jämfört med 38% av marknadens återhämtning.

Förutom att införa nya Kia cee'd, vi framåt i slutet av januari kom ut på marknaden den nya Kia Venga och Kia Sorento. Kombi versioner eller familj och två dörrar Kia cee'd kommer att anlända senare denna månad.

Den nya Kia cee'd har lidit i denna version för 2010 en ansiktslyftning, även om vissa saker inuti har också förbättrats.

Kia cee'd har vuxit ut och raffinerade inne, hålla en av sina bästa egenskaper, 7-års garanti.

I tillsats fästen "gröna" och ekonomiska system som Start-system&Stopp, vilket medger en minskning av konsumtionen, särskilt stad och lägre utsläpp av gaser som koldioxid, som är nu 105 g CO ^ / km utsläpp.

ny exteriör

Med denna nya design av sin kropp, kommer Kia cee'd ännu närmare "europeisk smak". Denna Kia endast tillverkas och marknadsförs i Europa. Det första som hoppar ut är att dess åtgärder har varierat, med 25 mm längre än den modell den ersätter.

Debuter på grillen, ritad av Peter Schreyer, chefsdesigner på företaget i Europa, den nya stilen av varumärket, kommer att innehålla alla modeller gradvis. Det är utmärkande nya flygbolaget Kia.

Den främre stötfångaren har gjorts om, vilket ger en känsla av att detta cee'd är lägre än sin föregångare, strålkastare grupperna, tillsammans med dimman som nu kvadratiska, även de ser ny design.

Vid de bakre ljus kluster stå, LED-typ av jämna kurvor i sin design och i sin sida har nya speglar, placerade lägre än den tidigare modellen (med integrerade blinkers beroende på målet).

Inne i Kia cee'd

Kia cee'd fick på och satt bakom ratten. Den första känslan är att inuti har förbättrats, plastmaterial har god närvaro med en fin touch och finish och ändknoppar, både taket och mattan är perfekt.

Ratten är nydesignade fyra ekrar och tjockare. Är justerbar i höjd och djup, perfekt för att hitta den bästa positionen att köra, men det är där jag hitta en "misslyckande", har ratten en infattning silver plast (imiterar stål) i botten, är dåligt klar denna pjäs och skrapa kanterna.

Med detaljer som påminner om Audi A3, som det centrala hålet med sina fyra pelare med Aux och USB-anslutningar för iPod, jag tittar fortfarande inne i Kia cee'd. Multifunktionsratten har ljudreglage och beroende på målet; hastighetskontroll och reglage för telefonsystemet med Bluetooth.

Den centrala öppnas former och funktioner seriefärddator, där vi informerade om momentan och genomsnittlig, bränslenivå, autonomi, medelhastighet, restid, motortemperatur och meddelanden låg förbrukning däcktryck och varningar "öppen" med avseende på dörrarna och bakluckan.

Kia cee'd har en ny radio med CD med nya vägar för sina kontroller och rött som huvudpersonen för alla kontroller. Skiftaren har också renoverats, nu sätta in backväxeln genom pressning, inte lyfta en krage som tidigare.

Handsken som är vänd mot passageraren är nu större, har ökat med 18% kapacitet jämfört med föregående Kia cee'd. Öppna den försiktigt, vilket ger mer kvalitet.

Sätena rider en ganska hårt skum, som vi förklarade Javier Costas i sin analys av tidigare Kia cee'd. Även om det kan verka krångligt i början, för smak färger och flera timmar på dem, blir vi perfekt.

Utrymme för baksätet har inte förändrats. Chintz premiär design, mycket mer diskret i sina färger och mönster, med sömmar och vackert färdiga auktioner. På så sätt kycklingben veck 60/40, vilket ger en platt lastgolv. Stammen har 340 liter i sitt normalläge.

motorerna

Den nya Kia cee'd har fyra motorer, två diesel- och två bensin. De två diesel är samma cylinder, 1,6 liters CRDi 90 och 115 hk. De två bensin 1,4 och 1,6 liter med en effekt på 90 och 126 hk, respektive.

1,4 lågeffekt 109-90 hk, för att uppfylla normerna föroreningar och få 0% skatt.

Bensinen åtföljs av manuell växellåda eller femstegad automatisk fyra (endast 1,6 motor), för CRDi motorer har manuell växellåda sex hastigheter, säkert mycket mer modern, och den automatiska fyra som monteras endast med mer kraftfull motor.

Den gamla propeller 2,0-liter och 140 hk försvinner från cee'd område. Under EcoDynamics nämna några av dessa motorer har minskat sin konsumtion och dess skadliga utsläpp. Som ett exempel: den 1,6 liters motor, bringade bensin 8 liter per kombinerad cykel händer nu att ha en förbrukning av 7,2 liter (beroende på märke).

intervallet

Kia cee'd Range innehåller en ny yta kallas Drive, som anpassar sig till nya marknads smaker. Denna finish är på andra plats, mellan Concept och känslor, som lämnar området som följer, från minst till mest utrustade: Koncept, Drive, Aktiv och känsla.

Standard, monterade hjul stålfälgar 16 inches, förutom i den mest ekonomiska eller Concept versionen och den högre känslor som är 17 inches och som i den version Aktiv legeringen. Michelin däck är en sektion av 195/65 och lågt rullmotstånd.

Konceptet yta kommer som standard med: front, sida och gardin krockkuddar, aktiva nackskydd, ABS + EBD, centrallås, elektriska fönsterhissar fram, tonade rutor, dator, radio / CD med fyra högtalare och kontrollknappar audio ratten.

Den nya utrustningen Drive lägger större däck och hjul 16 inches, dimljus, Bluetooth, farthållare, automatisk luftkonditionering, elektriska bakrutor och andra detaljer.

Active modell är utrustad med: ESC + BAS med start i backe kontroll, ratt och växelspaksknopp och handbroms i läder, ljus och regnsensor. Stoppintervall inkorporerar känslor: 225/45, intermittent införlivas i speglar och speglar möbelläder på sidorna av sätet.

Säkerhet Kia cee'd

All cee'd, Kia som standard säkerhetsfunktioner såsom nackstöd med anti whiplash effekt, sex krockkuddar: front, sida och gardin, skydda de åkande i båda raderna av säten.

Den främre passagerarkrockkudden kan deaktiveras med en omkopplare, om det kommer att upptas av en barnvagn. De bakre raderna har ISOFIX-fästen och dörrar har säker öppning inifrån.

Kia cee'd har vunnit fem stjärnor, den högsta test poäng EuroNcap 2007. Den innehåller system såsom ESC stabilitetskontroll som lägger kontrollen backen starta eller HAC och kontrollsystem TCS Traction.

Sammanfattningsvis är Kia cee'd en bil som inte längre är så billigt, antingen i pris eller totalt varmt. Road fungerar mycket bra utan att vara snabb på dina svar, men med en uppsättning bromsar och stötdämpare som gör det mycket trevligt att köra. Stabilitet är en av dess styrkor och montering system är säkerheten sjungs.

En av de saker som vårt land kommer att missas eftersom det faller inom tillvalsutrustning för alla (utom 1,6 CRDi motor), är luftkonditioneringen, som är prissatt till 853.66 euro, inget mindre.

Kia cee'd priser

  • cee'd 1,4 CVVT Koncept: 12,380 euro
  • cee'd 1,4 CVVT Drive: 14,285 euro
  • cee'd 1.6 CVVT Aktiva Eco Dynamics: 15,432 euro
  • cee'd 1.6 CVVT Aktiva Eco Auto Dynamics: 16,343 euro
  • cee'd 1,6 CVVT Koncept: 13.457 euro
  • cee'd 1,6 CRDi Drive: 15,366 euro
  • cee'd 1.6 CRDi Aktiva Eco Dynamics: 17,353 euro
  • Aktiv Eco cee'd 1.6 CRDi Automatiska Dynamics: 18,265 euro
  • Eco cee'd 1.6 CRDi Emotion Dynamics: 18,512 euro

Pris inklusive registreringsavgift. Erbjuder upp till 1.800 euro i förköp. Finns nu på återförsäljare, men kommer inte att levereras förrän release, den 10 januari.

Se hela galleriet »Kia Cee'd (presentation) (22 bilder)

Se hela galleriet »Kia Cee'd (26 bilder)

Se hela galleriet »Kia Cee'd SW (9 bilder)

window.addEventListener ( 'belastning', function () {$ () vardera (funktion (index, element) {$ (element) .elastislide () 'galleri-elastislide.' ;.})})