Sedan förra söndag Sebastian Vettel proklamerades för tredje gången världsmästare Formel 1 Jag har inte slutat att lyssna på synpunkter ifrågasätter värdet av titeln vanns av tyska. Något väntat och inget nytt eftersom recensioner har upprepats sedan tyska placerades som Fernando Alonso främsta rival i kampen om titeln. Om RB8 var en vida överlägsen bil, om Adrian Newey hade funnit "nyckeln" ... Kort sagt, förringa arbetet med ett att skryta med en annan.

Nyfikna och det finns flera meddelanden i detta avseende anspelar på myten om Ayrton Senna. Brasilianska myntade att det varje år finns det en vinnare, men inte varje år finns det en stor mästare och det är många som har använt det i tydlig hänvisning en Vettel som Alonso som vinnare och mästare. Ett sätt, som någon av slicka våra sår och att glömma att mer än att förlora titeln senast onda, och problemet är inte att Sebastian Vettel har varit mer regelbundet med en överlägsen bil.

Förresten, Senna själv myntade en annan fras som idag fortfarande används i stor utsträckning, den andra är den första förloraren. Hädanefter gör när någon nämner att köra olika mästare, eftersom många gjorde i skolan med VÄSTGOT kungar, säger 2012 års vinnare av Sebastian Vettel, Fernando Alonso champion? Jag antar att det inte. Lyckligtvis, kanske våra barn eller barnbarn kommer att ärva denna hobby och när du frågar upptäcker att 2012 har varit ett av de bästa säsongerna har vi haft i det bästa flyg.

Alonso själv, och med större anledning än ett helgon, sade att utan händelsen på Spa-Francorchamps orsakas av Romain Grosjean, skulle historien ha varit annorlunda men lika hände med Felipe Massa och den ödesdigra slangen i Singapore Grand Prix 2008 (inte att förglömma crashgate) Formel 1 måste ta hänsyn till eventuella variabel och att någon eller något, strimla din karriär det är något att tänka på.

Spanjoren har även erkänt att den här säsongen har varit den bästa sedan han varit i topp flygning och fortfarande har varit otillräckliga. Söka lösningar och inte tro att några har vunnit men andra förtjänar det mer. försäkring Ferrari att "heders" titel tilldelas av fansen Fernando Alonso är inte värt dem. Det finns redan fem år utan att få förarnas titel, den som uppskattar antalet 1 på näsan av bilen.

Akilleshälen, åtminstone en av dem, Ferrari F2012 var i kvalet. Bilen i race takt, har kunnat hålla jämna steg med sina konkurrenter (under de senaste Grands Prix Felipe Massa visade att hastigheten inte kom enbart talang Alonso som många aldrig tröttnar på att bekräfta), men när för att ge en återgång till botten var förtjänsterna saknas. När du bor ovanför chanser, i detta fall bilen, är det normalt att dessa saker händer nästan förlora titlar som kan beröras med fingrarna.

Och kvalificera i klungan, även i början av det har vissa risker som kan sluta illa olyckor och matar ut resultatet. Det är naturligtvis mer komplicerade problem om delar från pole race efter race. Från det första läget ser allt klart, även när du ringer en hastighet av riva karriär. Segrar är, eller snarare bristen på dem i de senaste tävlingarna som har förnekat titeln till Fernando Alonso. När han förlorade titeln två år sedan hävdade två titlar han inte hade något att bevisa. Det är sant, men att gå ett steg längre i historien, titlarna är mer än nödvändigt. Och jag tror inte att Ferrari är emot passerar pilot och vinner pantheon av gudar.