Varför välja Mazda3? En, i fallet med klassiska asiatiska märken är argument fördelen utrustning förhållande till pris. Européerna tillåter större flexibilitet att välja, köpa ökande komplexitet och kostnader. Asiater föredrar att sälja flera saker på en gång och på så sätt förenkla saker.

Mazda3 skjuter för 17,750 euro, men med den nuvarande marknadsföring är 15,850 euro, utan Pive Plan. Som vi såg i den andra delen, gör dieselmotorn bara logiskt förhållande till bensinmotorer 2,0, inte mot 1,5. Med tillsatta kampanjer, överstiger 150 hk diesel 2,500 euro till 120 hk bensin. Saknar en grundläggande Diesel, men eftersom de medför.

Avståndet är längre talar om PVP, 3500 euro. den kroppen Sportsedan, mer begränsad alternativ, det kostar lite mer, 500 euro en version lika och med helt kampanjer. Det är priset för att betala för nästan 50 liter mer bagage kapacitet, men betydande besparingar på en sedan segment D.

standard~~POS=TRUNC utrustning~~POS=HEADCOMP

den Mazda3 Press, enmotoriga 1,5 (100 hk) bensin, har den grundläggande säkerhetsutrustning, luftkonditionering, färddator, boot knapp, radio med fyra högtalare + USB + aux., fyra elektriska fönsterhissar, ytterspeglar elektriskt inställbara och stålfälg 16" med navkapslar.

den stil lägga farthållare, dubbla zon klimatanläggning, övre skärmen 7" med roulette (HMI), Bluetooth, två högtalare, CD, hjulet och växelspaksknopp läder, elektriska fällbara yttre backspeglar, bländskydd spegel (elektrokroma), krom exteriör och hjul 16".

I motorn 1.5, är denna förbättring värd 2.000 euro, och värt. vi kan Style komplettera nivån med komfort~~POS=TRUNC paket~~POS=HEADCOMP, bestående av ljus och regnsensorer, bakre parkeringssensor och tonade fönster. Paketet kompletteras av Visual paket, som lägger xenon strålkastare och LED-varselljus.

Den högsta nivån av utrustning är lyx, som testade enheter, som läggs till de Style xenonljus, varselljus, trim för dimljus, den övre HUD, sensorer främre och bakre parkerings utrustning BOSE nio högtalare, uppvärmda säten, månar tonade och hjul 18".

Om vi ​​vill stolar med läderklädsel, är det av läder paket, Vidare är det bland annat förarsätet med elektriska justeringar. Vår testenhet har inte denna extra, du har textilklädsel med manuella justeringar.

den browser Det är alltid frivilligt och integreras in i skärmen 7"400 euro mer. Den här förbättringen är bara tillgänglig för stil och lyx. Sanningen är tillfredsställande drift som en integrerad lösning och jag gillade det, och det är lätt att hantera.

Här är bara alternativ. Du kan fråga metalliclack och redan, resten alla stängda i ovanstående paket. Kom också ihåg att när det gäller Sportsedan, är valfriheten mindre, särskilt när det gäller motorer och tillhörande utrustningsnivåer.

De testade, med kampanjer enheter, är prissatta på 25.400 euro i 2,0 (120 hk) och 27,900 euro AT i 2.2D (150PS) AT. Det vill säga, 2.000 euro för säkerhetspaket Safety som beskrivs nedan, och euro browser 400.

den automatisk växellåda Vi kan räkna det som en extra. I 2,0 bensin tala om en ökning av 1.800 euro, och diesel samt. Egentligen prisskillnaden är mycket lägre, men som handböcker bli av med registreringsavgiften till 4,75%, är skillnaden gödning.

Det vill säga, den automatiska SKYACTIV-DRIVE är ganska billigt jämfört med andra automatiska lådor, men med det spanska skattesystemet vad som händer händer. Skillnaden korrigeras inte kampanjer, rabatten är densamma för både manuell och automatisk.

Du kan inte välja automatisk växellåda med någon annan motor, det vill säga vi testade Mazda3 endast tillgänglig med automatlåda. Att med fem dörrar kroppen, är alla Sportsedan förändras utom SKYACTIV-G 2,0 (120 hk) bensin manuellt.

Kammarna för sekventiell förändring är standardutrustning. Kom ihåg att lyx De har olika instrumentbrädan Press och stil, som beskrivs i den första halvan. Jag talade också om hur det är den grundläggande radio Press, ingen CD, men med USB-port. Inga pressbilder av grundmodellen.

En titt på HMI-systemet

även om det har pekskärm, operationen är mer bekväm med roulette bakom växel. Medger, såsom i tyska Premium, pivot, pressning, och fyra huvudriktningar (N-S, E-O). Det har också den bakåtknappen, favoriter och genvägar till musik, huvudmenyn och navigering.

Computer avsnittet kan du visa ytterligare information om förbrukning (historical, ström), drift av i-Stop, etc. i favorit Vi kan spara webbläsarens adress, telefonkontakter och sånger. SMS-läsare fungerade inte med min telefon, en Samsung Galaxy S. unken

Det är inte den sista, eftersom den inte stöder program från tredje part, såsom kan vara Coyote är ett slutet system. Jämfört med föregående generationens Mazda3 är tekniksprång mer än uppenbart. Och hur är det HUD? Tja, det är uppskattat, även om alla uppgifter är redundant, bara mer bekväm att titta på.

I-Stop-systemet

den Stop-system&Start Mazda Det är inte som vi känner det i konkurrens, baserat på förstärkt startmotor och en kraftfullare batteri. Mazda använder energin av förbränningen, dvs stoppar motorn så att den kan börja med chipazo plugg eller dieselmotor, utan att dra starter.

Beroende på märke, startar bensinmotorn på 0,35 sekunder och diesel i 0,4 sekunder alla aktuella Mazda3 ta honom. Vid automatisk uppstart när du släpper bromspedalen och jag måste säga att tillfredsställer snabbt. Den aktiveras när du stoppar, trampa på bromsen lite mer än vanligt. Stoppa motorn är slät, speciellt i fallet med dieselmotorn.

Titta på bilden. En urban resa jag har kommit för att ha motorn igång mindre än en fjärdedel av den tid jag stod, undvika tomgång konsumerar. I så fall var viktigt, ytterligare 20 kilometer vinsten av autonomi. I-Stopp som krävs för att använda bilbälte, stängda dörrar och righted adress. Om inte, fungerar det inte.

aktiv och passiv säkerhet av Mazda3

Eftersom det inte kunde vara något annat på denna punkt, Mazda3 är en bilförsäkring i två kroppar. År 2013 erhöll han EuroNCAP 93% passagerarskydd, barnskydd 86%, 65% fotgängarskydd och 81% i säkerhetsteknik. Det har därför femstjärniga EuroNCAP.

Strikt standard, utrustning Press, har krockkuddama (främre och främre sido, och gardin), bälten smyger, nackstöd, stabilitetskontroll / drag (DSC / TCS), låsningsfria bromsar, elektronisk distribution Fernado (EBD), bromshjälp nödsituation (EBA ) och tryckreglering (TPMS).

den stil sattes till ovanstående systemet bromsassistans i staden (SCB), som löper från 4-200 km / t och undvika kollisioner under 30 km / h tack vare infraröd. En annan faktor som vi vinner på denna nivå är dimstrålkastare, inte är tillgängliga för grunderna.

på nivå lyx Vi valde att maximal säkerhet, lägga till filbyte assistent (RVM) och HUD. Det kan förbättras med säkerhetspaket (2000 euro), som lägger adaptiva farthållaren (MRCC), vägkant nödbromsning upp till 200 km / t (SBS), Forward Collision Alert (FOW) och systemvarningsofrivilliga byta körfält (LDW).

The Luxury levereras som standard med bi-xenon-strålkastare är valfria för att sätta den visuella stilen paketet. Tja, Lyx avsluta paketet och säkerhet, System har adaptiv front belysning (AFLs) och kontrollera långväga ljus (HBC). Mycket användbart för dem som kör en hel del på natten.

Skillnaden mellan farthållaren av stil och lyx med nämnda säkerhetspaketet, det vill säga i det andra fallet är intelligent. Anpassar hastigheten på bilen till andra (med mikrovågsugn radar) och akuta hjälpa föraren att sakta ner, men inte stanna bilen på egen hand.

Varningar är mycket användbara fordon i den döda vinkeln, belysning ett ljus på den drabbade spegeln. Kör på natten, ändra lång tid att kort och vice versa lampor är helt tillfredsställande, ingen drivrutin retade mig föra mig tillbaka en explosion av lång.

Framåt Collision Alert och andra märken kan ge några falska positiva när det inte finns någon chans att kollidera och tvåvägsslingrande vägar. Men som alltid, är rekommendationen inte blint lita på dessa system och de är bara mer bistånd.

Intressant nog hjälper Mazda3 sluta köra i hastigheter över 200 km / t. Men med den maximala utrustning, som våra testenheter erbjuder Mazda3 en fantastisk nivå av säkerhet, Synd att inte alla tillgängliga i enklare modeller.

I Motorpasión | Mazda3 2.2D 5p 2,0 och automatisk, test (exteriör och interiör, körning och dynamisk bedömning och tekniska data)