Även om de ännu inte har sagt ett ord om själva fordonet från Ingolstadt har bekräftat att lagt till en ny SUV modellprogram Audi som kommer att fullfölja erbjudandet ner. Detta är den Audi Q1, den minsta crossover på plattformen MQB, och produktionen inte kommer att starta upp 2016.

Vid tiden Audi har just som en skiss modellen som en teaser, som visar en femdörrars SUV med muskulösa linjer och ett utseende som inte lämnar någon oberörd. Lite är känt om modellen idag, även om det som säger att skulle kunna baseras på Volkswagen Cross Polo och mäta knappt fyra meter lång.

Såvitt motorer är berörda finns det inget klart, även om det spekuleras en 1,4 TFSI och 1,4 TDI, och även en möjlig hybridvariant en 1,2 TSD och en elektrisk motor. Vi kan också förvänta oss både framhjulsdrivna versionerna som en total.

"Audi Q1 är en del av vår bredare strategi SUV. Den är utformad på basis av den modulära tvärmotorplattform och fylla i vårt familje Q längst ner" försäkrade Rupert Stadler, chef för det tyska företaget.

I Motorpasión | "Q1 Audi, Skoda Yeti SUV och Polo, trion mini SUV Volkswagen Group": Https: //www.motorpasion.com/audi/audi-q1-skoda-yeti-y-polo-suv-el-trio-de-mini-suvs-del-grupo-volkswagen