Sju år har gått sedan Audi A5 Sportback gjort sitt utseende i bilden av Coupe sedans. Inför 2017 är A5 Sportback förnyade upprätthålla de utmärkande dragen av märket att införliva förbättringar i dynamisk, mer prestanda och bidrag till flottan g-tron: den nya A5 Sportback kan använda, otydligt, Audi e- gas, CNG eller bensin.

Utan att förlora funktionalitet sportig Det är den mest utmärkande för denna nya Audi A5 Sportback som tillsammans med en kraftfull S5 Sportback version som ger 354 hk, kommer att se i den kommande Paris Motor Show.

1. Exteriördesign utvecklades inte revolution

LongitudBatallaAnchuraAltura
4,733 mm2,824 mm1,843 mm1,386 mm
+ 21 mm+14 mm-11 mm-5mm

Vi vet att Audi var en av de första tillverkarna att utnyttja maximen att om en design fungerar, är det bättre att inte röra den. Audi A5 Sportback Audi S5 Sportback 2017 och 2017 är inget undantag från denna regel, så att när det gäller exteriör design går igenom en evolution snarare än en revolution. Denna utveckling har gjort det möjligt för dem att uppnå en slående Cx av 0,26.

Nu funnit vi en fast leds av single frame galler design front, som också är bredare och antar färgerna matt black, matt gray med aluminium lameller, titan eller svart, beroende på finish. På sidan, är midjan skarpare, betonar hjulhusen, och fönstren har ingen ram. Baktill är bakluckan nu större och toppas av en mild spoiler som är rikt på den idrottsliga sidan av saloon.

2. En större inre, i den verkliga och den visuella

Audi A5 Sportback och Audi S5 Sportback 2017 ökar inre dimensioner. 17 mm längd av kabinen, 11 mm i bredd axlarna av framsätena, och 24 mm i loppet av knäna på de åkande i baksätena. Boot förblir 480L, utvidgas i detta fall till 1300 liter, och innehåller elektriska stängning, med möjlighet att montera öppning av sensorn.

Brädan har omorganiserats, prioritera en kontinuerlig horisontell linje som går genom den och ökar känslan av rymd. Också tack vare segrar i närvaro av omgivande ljus, som kommer med 30 färger att välja mellan.

Det har också renoverats paletten för att välja mellan efterbehandling material, både Sport nivån i S line paket. Till exempel kan instrumentpanelen vara svart eller tvåfärgad färg, med en mörk ton i toppen och en annan för botten tydligare att Iran matchande klädsel.

3. Motorizations nu få mer för mindre

De nya motorerna har förberett varumärket med de fyra ringarna för saloon coupé anda är i linje för att öka prestanda, letar efter en bättre konsumtion. Således nya TFSI och TDI ger upp till 17% mer effekt med upp till 22% lägre förbrukning, som tillkännagavs Audi:

CilindradaMotorPotenciaPar uppskattade motorNEDC
2,0TFSI190 hk320 Nminte specificerad
2,0TFSI252 hk370 Nm5,9 l / 100 km
3,0TFSI354 hk500 Nm7,3 l / 100 km
2,0TDI190 hk400 Nm4,2 l / 100 km
2,0TDI ultra190 hk400 Nminte specificerad
3,0TDI218 hk400 Nm4,6 l / 100 km
3,0TDI286 hk620 Nmavvaktan
2,0TFSI g-tron170 hk270 Nminte specificerad

Sändningar har uppdaterats i både manuella växellådor och S tronic och åtta-växlad Tiptronic; den senare reserverad för 286 hk 3,0 TDI och Audi S5 Sportback för (3,0 TFSI 354 hk). Dessutom, quattro Det är nu kombineras med ultra-teknik, och finns som tillval sport bakre differential i de två största motorerna.

För sin del det nya tillägget till den g-tron intervall, efter Sportback g-tron A3 och A4 Avant g-tron, är A5 Sportback avges, enligt officiella uppgifter, 100 g / km av COj. Baserat på blocket 2,0 TFSI men anpassad att använda bensin, CNG eller Audi e-gas, motorisering g-tron förkortar kompressionsfasen och förlänger tiden för expansionen. Också den stängd före införsel och komprimerad vid ett högre förhållande, så att förlusterna reduceras bränsleeffektivitet.

Naturgas och NEDC cykeln, deklarerar Audi A5 Sportback g-tron 500 km autonomi. När trycket hos gasen i tanken 19 kg (200 bar) sjunker under 10 bar (ca 0,6 kg subtrahera CNG), blir systemet beroende av bensin, och uppnår således ytterligare 450 km av autonomi, även mätt i NEDC.

4. Dynamisk av Audi A5 Sportback 2017

Den större stabiliteten som tillhandahålls av en längd och ett avstånd mellan storaxlar har lett till en översyn av adaptiv fjädring CDC Audi A5 Sportback, som nu ger mer styvhet i de tvärgående förflyttningar av stöd och mjukhet i de längsgående rörelser.

Den elektromekaniska styrningen är helt ny. 3,5 kg mindre, förbrukar den mindre ström och har en direktväxel, 15,9: 1. Under tiden, den dynamiska adress (valfritt) varierar utväxlingsförhållandet till 100%, genom att använda ett mellanliggande kugghjul, som uppnår en mycket mer direkt riktning i enlighet med drivmoden vald av Audi drive select.

På hjul, monterade serie ljus 17 tums hjul, medan Sport inkorporerar aluminiumhjul 18 inches. Dessutom alternativ Audi och quattro GmbH når 19 inches i fälgdiameter. Bromsarna för tillträde version skiljer sig också från ridning resten av sortimentet, med aluminium bromsok och 338 mm ventilerade främre hjulskivor.

5. Assist körning

Bland bistår med det kontot, Audi A5 Sportback 2017 levereras med systemet Audi pre sense stad, som övervakar vägen vid hastigheter upp till 85 km / h, fotgängare och fordon för att detektera och reagera med stark autonom bromsning om nödvändigt. den anticolisión assistent ingriper i en situation med risk, varna föraren först med en liten touch på bromsen, och sedan underlätta vändning när föraren påverkar ratten, beroende på tidigare beräknats av systemet vägen.

Inom den adaptiva farthållaren inkluderar assistent i tung trafik, acceleration och bromsning vid hastigheter under 65 km / t och samverkar med den motoriska funktionen Stopp&Go. Systemet kan upptäcka kurvor, rondeller, korsningar, nedfarter, populationer och begränsa tecken hastighet.

För hans del, assistent twist övervakar trafik som omger fordonet, så att förändringar motursriktning förhindrar en kollision vid låga hastigheter. Paket assist och komplimanger den vanliga segment: parkeringshjälp, bakre tvär trafik alert, signaler kamera erkännande, filbyte assistans och så vidare.

6. Kontroller och displayer baserade på MMI-system

Nya Audi A5 Sportback innehåller som standard en analog hastighetsmätare och varvräknare stor och hög läsbarhet. Informationsdisplayen är 7 inches. Plus med MMI navigationssystem blir skärmen 8,3 inches.

MMI styrs med hjälp av kontroller som observerats i den breda mittkonsolen. I centrum, möjliggör en vridknapp navigering medan toppen kan ha valfritt en pekplatta som erkänner rörelsekontroll. Den innehåller också en förnyad röststyrning för att utföra frekventa sökningar med fraser och ord närmare vanligt språk, som "Jag vill ringa ..." eller "Var finns närmaste bensinstation?".

Som ett alternativ till rutan analoga instrument är Audi virtuella cockpit baserat på MMI navigation plus med MMI touch, och kan nå en skärmupplösning på 1.440x540 px på en TFT av inte mindre än 12,3 inches. Slutligen är Head-Up Display som kan innehålla baserad på en virtuell fönster 200x80 mm.

7. Infotainment med 755 W till ljud

Den övre änden av efterbehandling i A5 Sportback 2017 är summan av MMI navigation plus med MMI touch, vilket bidrar till MMI navigation plus 10 GB lagringsutrymme, DVD-spelare, Audi connect under tre år, fem uppdateringar webbläsare och en 8,3-tums bildskärm upplösning 1024 x 480 px.

I denna miljö, personal assistant väg registrerar rutter och populära destinationer som förbinder dessa data med de som motsvarar parkeringsläget och tiden på dygnet. Och det föreslår vägar optimerade för de tre mest sannolika destinationer, beroende på tid och trafiken. Ljudsystem belyser undertecknandet Bang & Olufsen, med 3D-surroundljud, 19 högtalare och 755 W.

Kompatibel med Apple Car Auto Play och Android, nya Audi A5 Sportback har trådlös laddning för mobiltelefoner (enligt Qi standard) och Audi Infotainment tablett som ett centrum för baksätet. Det är en 40 Tegra-baserad tablett som använder en 10,1-tums 1920 x 1200 px upplösning. Det stöds av Android, har 32 GB internt minne, kan utökas med ett micro SD-kort, och har utformats funderar dess användning i bilen, motstå extrema temperaturer.

Audi A5 Sportback priserna i Spanien

Nya Audi A5 Sportback och Audi S5 Sportback kommer att anlända i återförsäljare i början av 2017. Det första tillträdespriset kommer att vara 41,400 euro, i version 2.0 TFSI-motorn med 190 hk och manuell växellåda, medan Audi S5 Sportback startar från 77,900 euro.

Se hela galleriet »Audi A5 Sportback 2017 (30 bilder)

window.addEventListener ( 'belastning', function () {$ () vardera (funktion (index, element) {$ (element) .elastislide () 'galleri-elastislide.' ;.})})