den EVs De öppnar en värld av möjligheter som ofta vi sluta att inte utvärdera i perspektiv. Älskare av bensin förvisa vanligtvis till den första växeln eftersom ljudet av en bra förbränningsmotor accelererar vår puls, men vi får inte glömma det kan vara framtiden.

Och jag menar inte frånvaron av föroreningar, även åtminstone i sin cykel av det praktiska livet (måste beräkna utsläppen från början av skapelsen till slutet av sin livslängd och återvinning), även av frånvaron av buller. Ett klart fall är off-road, med elbilar (och motorcyklar) som inte avger skadliga ämnen i atmosfären och inte förstöra den akustiska miljön i ett svep bort två argument för ett förbud.

Men har du tänkt på go-kart banor? Nu är det inte lätt att hitta en plats av alla buller fotavtryck och utsläpp. Dessutom inomhusbanor behöver kraftfulla och dyra rök utsugssystem ... Vad händer om karts var elektriska?

Personligen över tvåtaktsmotorer till fyra i hyres kart han besvikna mig upprörande och nästan föredra en elmotor som låter renare vitafyrtakts gräsklipparen. Men fördelen är inte det, fördelen är att det skulle vara mycket lättare att hitta karting spår på många ställen nu inte är möjligt eller är mycket dyr.

Även om denna kart har presenterat Bosch inte bara hyra, det är en prototyp som utvecklats av FIA, den tyska Motorsport Association och Match 1 Kart tävling som verkar ha siktet. Har en jättestor 300 Nm, en effekt på 27 kW, når 130 km / t och accelererar från 0 till 100 km / t på mindre än fem sekunder ... Nu behöver du inte ser den elektriska med samma ögon va?

särdrag regenerativ bromsning och är mest nyfiken att framdrivningssystemet har testats i en kart men vill hoppa in på marknaden bredvid gatan bilar och elektrisk stöd för bilar med förbränningsmotor år. Det ger dig 20 extra hästkrafter och 150 Nm mer under acceleration. Detta beräknas minska förbrukning och utsläpp med cirka 15%.