den sjusitsig bilar De har alltid varit ett undantag på marknaden. De var nästan alltid familjen kombi eller ett alternativ som skulle kunna ha en tredje sätesraden (Peugeot 504, Citroen CX eller Mercedes E Class, för att nämna de mest kända). Efter detta erbjudande gradvis försvinna från marknaden fram till ankomsten av MPV (eller MPV) och stora SUV.

För närvarande nästan alla generalist varumärken, inklusive premie, har i sin katalog mer än sju sits. Men alla är nu MPV och SUV, med undantag för en fastback sedans (Tesla Model S). Med mer än 30 modeller på marknaden (över 40 om vi inkluderar de härledda från kommersiella fordon) är det inte en lätt uppgift att besluta om en modell. Självklart kan du alltid välja en av de ledande modeller i sitt segment, såsom Citroen C4 Grand Picasso, men är inte alltid den ideala modellen för alla. Så i stället för en lista över ledare är det också om alternativ på marknaden. Detta val, baserat på våra tester kommer att hjälpa.

Sju bilar billigare platser

Att detta val av modeller, är det tydligt att de sju-sits bilar är överst i slutet av marknaden: den stora majoriteten av modeller överstiga 25.000 euro (om Renault Grand Kangoo upp bas går från 20.000 euro ...) . I detta sammanhang är det ännu svårare att hitta en ny sjusitsiga modell som är överkomligt. Men inte panik, Det finns tre modeller som är under 20.000 euro.

Dacia Lodgy Stepway

Dacia Lodgy Stepway

Logiskt, finner vi här med en förkämpe för låg kostnad: Dacia. Den rumänska företaget föreslås Lodgy, en modell halvvägs mellan kombi och MPV. Intervallet, som alltid i Dacia, är begränsat: två motorer bensin och två diesel (med befogenheter mellan 90 och 110 CV) som sträcker sig från 11,370 euro (det billigaste av de sju torg) Till 16,030 euro Dacia Lodgy Stepway utrustad med dCi 110 hk motor, vår favorit område.

Dacia Lodgy Stepway

Trots en äventyrlig utseende är Dacia Lodgy Stepway en modell enbart för körning på väg. Det spelar ingen äger eller olika däck eller mer utrymme. Och det märks. Den dCi har några bravur över 1.7000 varv och bekväma road shows. Men det är inte så överseende med passagerare där suspensionen var lite svårt att gå vidare fast försämrades i staden.

Dacia Lodgy Stepway inne

Ombord finish och plast är klart låg kostnad, även om deras utrustning är korrekt med tanke på priset. Den andra raden är avsedd för bred och tre (2 + 1 och inte, som i de flesta bilar), med bra benutrymme. Den tredje sätesraden rymmer två vuxna utan problem -något sällsynt i sjusitsig modeller som har tillräckligt med utrymme för både ben och höjd. Stammen är enorm fem säteskonfiguration (825 liter) och mycket liten med den tredje sätesraden (200 liter) som i de flesta modellerna sjusitsig.

Toyota Verso

Toyota Verso

Under 20.000 euro, Toyota Verso Det är endast tillgänglig med 1,6 bensinmotor 132 hk. Men mer-från 20.300 euro till 21.850 euro, finner vi de 1,6-liters dieselvarianter och bensin 111 hk 1,8-liters 147 hk i samband med steglös automatlåda.

Toyota Verso är fortfarande en av de bästa kompakta MPV (4,46 m) kunna erbjuda den bästa kompromissen mellan dynamik och komfort, smickrande finish, en mycket korrekt standardutrustning och sju säten.

Toyota Verso

Den erbjuder också den vanliga modularitet i MPV (individuellt fullt fällbara säten), högre än en saloon eller SUV och en andra sätesraden inre höjd. Den rymmer två vuxna, men inte med samma komfort i rad center säten. Hur som helst, det är mycket bättre i detta avseende än en Kia Carens (även under 20.000 euro), där den tredje sätesraden är bara för barn.

Toyota Verso

Stammen, som väntat, går från 440 liter fem plats till 155 liter i sju säten. Igen, förblir knappa högre än 105 liter Kia Carens (Mindre än en Mazda MX-5 roadster) i sju-säteskonfiguration.

Vänligen PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
Dacia Lodgy11.370 till 16.30 euro4.498 mm100hp 1,6; TCe 115 hp; dCi 90 hk och dCi 110 hkFWD. manual 5634/207 literPrice. Bagageutrymmet.
Toyota Verso18200-20150 euro4.460 mmBensin. 1,6 132 hkFWD. manuell 6440/155 literFinish. Utrustning.

Människor bärare eller MPV, den klassiska lösningen

Fram till nyligen, MPV var bilar vars utformning dikterades av funktion snarare än formen, därav uttrycket minivan för att beskriva dem. Även marknadsavdelningar beslutat att göra dem en MPV, genom "Multi Purpose Vehicle"English, och positionen som bilar för allt: för familjer, för idrottare, för proffs, för dem som gillar att köra, etc.

Ändå har de tappat mark till SUV, men har stor fördel av att ha tagits fram från början att ha sju platser. Detta ger dem rätt konfigurationsstammar i stolsraderna och ett inre utrymme än SUV liknande dimensioner.

Ford S-Max

Ford S-Max

detta Ford S-Max hämtar receptet som gjorde den första generationen framgång: true sjusitsig, en design som rör sig bort från den traditionella MPV och förmågan att tillhandahålla både passagerarnas komfort och dynamik som leder. Rullen är mycket begränsad i kurvor stöder frank och mycket direkt styrning. Naturligtvis vikt och tyngdpunkt något hög upplevs vid ingångarna av snäva hörn, men med avseende på körning nöje visas överlägsen alla MPV.

Ford S-Max

Ombord, Ford S-Max den andra sätesraden kan glida 17 cm, vilket frigör utrymme om det precise- för den tredje raden av säten. Dessutom är individuella sätena i andra raden gångjärn för att ge tillgång till de två sätena i tredje raden. När stammen i fem säteskonfiguration är det ner till 770 liter och 285 liter i sju säteskonfiguration.

Ford S-Max

Slutligen måste vi nämna att erbjuda god upplevd kvalitet på finish, design instrumentpanel mer raffinerad än den första generationen och utrustning, beroende på vilken version som innehåller panorama soltak och vision kamera 180 grader för enkel manövrering i staden , såsom vid parkering och salter har noll synlighet på grund av väggarna hos nämnda parkering.

Renault Grand Scenic

Renault Grand Scenic

den Renault Grand Scenic bryter med arvet från Renault Scénic. Designen är modernare och mindre MPV, instrumentbrädan tillbaka till en mer klassisk miljö, men med en imponerande central pekskärm och dynamiska beteende är nu närmare som en saloon, men utan att vara så bra som den hos en Renault Megane eller en Ford S-Max. Han helt enkelt har förbättrats avsevärt.

Renault Grand Scenic

Ombord medan Renault Grand Scénic behåller konstruktion individuella säten är inte löstagbara: Nu är det bara att trycka på en knapp för att dölja på golvet i bilen, frigöra lastutrymme. Den andra sätesraden Justerbar längd- erbjuder mer benutrymme tack vare längre hjulbas än Renault Scénic. Den tredje sätesraden, som i nästan alla dessa fordon kommer att vara bekväm för barn, medan vuxna och tonåringar kommer att känna något tight på dessa platser.

Renault Grand Scenic

Bagageutrymmet erbjuder 533 liter fem säteskonfiguration, reduceras till 189 liter med den tredje sätesraden på plats. Det räcker inte för sju personer, förvisso, men ändå mer än 170 liter Citroen C4 Grand Picasso-ledare för segment eller 145 liter BMW Series 2 Grand Tourer. Skillnaden är inte mycket, men med sju personer ombord, allt räknas.

Renault Espace

Renault Espace

den Renault Espace är en pionjär av MPV i Europa, tack vare sin stora innerutrymmen och modularitet, med fällbara individuella säten i alla former och även rotera. Men för den femte generationens Renault Espace har han helt återuppfunnit. Vi presentera den som en crossover, men dess utformning är tydligt att om en MPV med mer utrymme (16 cm) under sina konkurrenter för jordbaserade. Genom jämförelse, de flesta SUV ger mellan 20 och 22 cm, medan den tidigare Espace erbjöd 12 cm i höjd.

Renault Espace

Espace transformation ses också vid ratten. resterna mycket bekvämt men erbjuder nu en mycket mer dynamisk körning, särskilt i versioner utrustad med fyra styrbara hjul döptes 4Control. Och det är inte något som bör bedömas på slingrande vägar och glada körning i staden erbjuder också en klar fördel för manövrering i trånga gator och parkeringsplatser (det har en vändradie på bara längre än en Renault Clio meter) eller bara att parkera sina 4,86 ​​m lång. Det är synd att detta system inte är standard på alla Espace, även om det inte är frivilligt.

Renault Espace

Omvandlingen är fortfarande ombord. Adjö enskilda platser du kan rotera och installera var ville i kupén, är desto mer konventionella nu och bättre upplevd kvalitet (Renault har gjort stora framsteg på detta område). Enskilda platser är nu dold under golvet i bilen genom att trycka på en knapp i bagageutrymmet eller via den centrala pekskärmen.

Space ombord fortfarande en av referenserna i segmentet. I den andra sätesraden (kan glida över 17 cm individuellt) utrymme för båda benen och bredd är utmärkt. Men den tredje sätesraden inte så inbjudande som i den senaste generationen, även om de kan resa utan problem två vuxna.

Renault Espace

konfiguration bagageutrymmet på sju platser, under tiden, nöjer sig med att 247 liter. Det är mer än många MPV, förvisso, men också mäter 4,86 ​​m lång. Hur som helst, fortfarande inte når SEAT Alhambra i detta avseende.

SEAT Alhambra

Seat Alhambra

Den Volkswagenn Sharan och hans tvilling den SEAT Alhambra regera på segmentet stora MPV, Lancia nu att (Chrysler) Voyager, Citroen C8 och Peugeot 807 har slutat på marknaden och Renault Espace ute efter att få ett nytt hål. Framför Volkswagen Sharan, SEAT Alhambra rekommenderar dess mer dynamisk tuning som inte förringa komfort och bra värde för utrustning. Och även om SEAT Alhambra har få konkurrenter, har för många kvaliteter.

Seat Alhambra

Utformningen av SEAT Alhambra, men trevligt är klart funktionellt. Och det har sina fördelar i fråga om liv ombord. Interiören är utmärkt och tillgång till baksätena är perfekt tack vare skjutdörrar.

Seat Alhambra

De sju säten är individuella säten (skjutbara ca 16 cm) typ och helt vridas för att komma till tredje sätesraden. Lutningen av ryggstödet är justerbart och vikning helt. Den tredje sätesraden -escamoteable enligt maletero- rymmer två vuxna, även om placeringen av sätena, ganska hög, är inte idealisk. De är också lite smal.

PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero säten 5/7
Ford S-Max28975-46400 euro4.796 mmBensin och diesel. 120 till 240 hkFWD. AWD. Manuell eller automatisk700/285 literdynamiska beteende. Bagageutrymmet.
Renault Grand Scenic20016-30096 euro4,634 mmBensin och diesel. Från 116 till 160 hkFWD. Manuell eller auto.533/189 literDesign. Bagageutrymmet.
Renault Espace30900-44535 euro4.857 mmBensin och diesel. Från 131 till 200 hkFWD. Manuell eller auto.614/247 literDesign. Finish. Beboelighet. Dynamik.
Seat Alhambra33861-43971 euro4.854 mmBensin och diesel. Från 116 till 220 hkFWD. Manuell eller DSG.955/300 literBeboelighet. Bagageutrymmet. Valuta för pengarna utrustning

Crossover eller SUV, big

den SUV De har ersatts i många avseenden den välbekanta kroppen från förr. Många erbjuder sjusitsiga versionerna. Tenderar att vara dyrare än motsvarande och mindre praktisk MPV både tillgång ombord för den tredje sätesraden, som i fråga om modularitet. Oavsett om du gillar SUV för en enkel estetisk fråga, synlighet, tillgång ombord eller helt enkelt därför att ibland lämnar off road praktiken finns det intressanta förslag.

Land Rover Discovery

Land Rover Discovery Hse

den Land Rover Discovery Det är en av huvud modeller av engelska tillverkaren. Denna nya generation är närmare begreppet Range Rover Discovery som traditionella. Dess dynamiska körbeteende har förbättrats, även om den riktning som visas små skarpa förändringar och rullande väg är fortfarande något laddat.

Land Rover Discovery Hse

I de fall då Land Rover Discovery visar Det är utmärkt åkkomfort: Det är mycket bekväma och tyst (även diesel). Naturligtvis med Terrain Response II, visar Discovery superb off-road. Oavsett ytan och hindret, Discovery hedrar sina föregångare.

Land Rover Discovery Hse

Ombord erbjuder Dicovery sju platser för vuxna; den tredje sätesraden är inte för en specifik eller engångsbruk för barn. Även med den andra sätesraden kastas tillbaka alls, kan en person med nästan 1,80 m sitta på torgen i bakgrunden utan knäna vidrör baksidan av sätena i den andra raden. I gengäld är startkapaciteten inte bäst av detta val av sju-sitsiga bilar.

Land Rover Discovery Hse

Land Rover Discovery är perfekt för dem som behöver sju fulla säten -och inte fem med ytterligare två för bra åtgärd eller för dem som behöver, om än endast tillfälligt, utmärkta off-road förmågor. Och om du inte ska använda i alla fall, är Discoverry en mycket bekväm, raffinerade och passagerarkomfort som en prioriterad bil. Det är en anekdot, men det visar mycket väl: Discovery 12V utrustar sex tar nio USB-portar och kan ansluta upp till åtta enheter via den integrerade Wi-Fi.

5008

5008

den 5008 är en annan modell som förvandlades från en klassisk MPV Citroen C4 Grand härledd Picasso- vara en SUV. Peugeot 5008 har begränsade off road färdigheter (Även om en höjd av nästan 24 cm), men visad mycket bekväma och dynamisk väg, med en mycket skarp riktning som ger mer flexibilitet än en Skoda Kodiaq, till exempel.

5008

Ombord Peugeot 5008 ser avslutas med en upplevd kvalitet nästan premie. Den har sju individuella säten och även om deras platser är något mindre än Skoda Kodiaq eller Land Rover Discovery, är stort benutrymme i den andra sätesraden (ja, det finns ingen central tunnel som kan störa passagerar center ).

5008

Peugeot 5008 Han sticker ut från sina konkurrenter genom dess inre modularitet (Individual för alla platser) för sina dynamiska egenskaper (för att bära en SUV betyder inte att du inte gillar körning), dess åkkomfort och teknisk utrustning (i-cockpit, automatisk nödbromsvarning risk för kollision, aktiv varnings filbytes, erkännande hastighetsbegränsningar, hastighetsregulator adaptiv med Stop (automatisk växellåda), aktivt övervakningssystem död vinkel, Park Assist och kameran 360),

skoda Kodiaq

skoda Kodiaq

För den som letar efter en sju-sitsig bil och vill ha en riktigt stora SUV estetik, skoda Kodiaq Det är för närvarande en av de bästa förslagen. Med 4.70 m lång, är det inte precis en kompakt bil men med sin långa hjulbas (2791 mm) för Kodiaq erbjuder enorma interiör och en lika stor känga på sin fem säteskonfiguration (560 liter) och korrekt version av sju säten (270 liter).

Skoda plats Kodiaq

Uppenbarligen rymlighet och komfort är inte densamma överallt. I den andra sätesraden (18 cm öppning på), är utrymmet längd och bredd lös, utom för att det känns på det centrala torg. Detta är närmare, för att dölja ett armstöd. När det gäller den tredje sätesraden, bara två barn färdas riktigt bekväm i det, även om de kan vara upptagen av två vuxna.

Skoda trailer Kodiaq

En dynamisk nivå, utan att vara klumpig är inte Kodiaq kommer att ge dig ett leende, men åtminstone är mycket bekväma. Ideal, också för dem som behöver dra en släpvagn upp till 750 kg, om den inte är utrustad med bromsar och upp till 2200 kg med bromsar. också har Trailer Assist systemet och automatiserad omvänd riktning för dem som inte är bekant med manövrar trailern.

Skoda inne Kodiaq

Slutligen nämna att som en av de senaste modellerna av detta val, kan du utrusta alla typer av drivhjälpmedel (adaptiv farthållare, detektering av fordon i döda vinkeln, automatisk bromsning, etc) och anslutningar (Google Earth, platser av intresse, väder service, Apple Car Play, etc).

Vänligen PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
Land Rover Discovery Sport39975-61405 euro4.590 mmBensin och diesel. 150-179 hkFWD. AWD. Manuell eller auto.454 / liter ndOff-road. Beboelighet. Comfort. Anslutningar.
500825400-37800 euro4,641 mmBensin och diesel. 99-181 hkFWD. Manuell eller auto.780 / liter ndDesign. Finish. Modularitet.
skoda Kodiaq25990-39585 euro4.697 mmBensin och diesel. 125-190 hkFWD. AWD. Manuell eller auto.560/270 literBagageutrymmet. Beboelighet. Dragkapacitet. Pris-utrustning.

Lyxbilar, även med sju säten

Med ankomsten av lyx SUV, premiummärken tog också tillfället i akt att föreslå modeller av sju platser till dessa höga nivåer av intervallet. I denna kategori har vi inkluderat ett litet urval av modeller som överstiger 50.000 euro och icke-elektriska eller hybrid (de har sin egen kategori).

BMW X5

BMW X5 xDrive30d

den BMW X5 är den dynamisk referensnivå i SUV-segmentet: Incisal riktning, stabilitet, sidogrepp och valskontrollkurvan, är några av dess kvaliteter. Och det gör det utan att offra komforten av passagerarna (även i Sportläge suspensionen visas onödigt fast). Noterbart är alla sju-sitsig BMW X5 utrustas med självutjämnande luftfjädring på bakaxeln.

BMW X5 xDrive30d

Dessutom BMW X5 förblir trogen politik BMW utrustning precis rätt antal, lämnar kunden möjlighet att skapa din X5 till punkt och pricka med den långa lista med alternativ eller frestas av olika förpackningar utrustning (mycket mer intressant ekonomiskt).

BMW X5 xDrive30d

När det gäller boendeförhållanden, X5 erbjuder utrymme och modularitet en MPV (Fällbara stolar, glidande, etc). Utrymmet i den andra sätesraden är utmärkt, medan det i den tredje två passagerare sitter något lägre och ganska smal. Åtminstone de är inte platser som bara kan använda barn kan två vuxna resa dit.

Mercedes-Benz GLS

Mercedes Benz Gl 400 4MATIC

Mercedes-Benz vågade på sin tid med en lyxig MPV sju sitsig, klass A. I dag är den enda representanten för "kategori av de sju platser" den Mercedes-Benz GLS (Den klass V är en sex-sits). I första hand utvecklats för den amerikanska marknaden, har GLS roll mastodont i vårt gamla Europa: den mäter 5,13 m lång (5,16 m på 63 AMG version) med 1,93 m bred och 1,85 m hög.

Mercedes Benz Gl 400 4MATIC

Med sådana dimensioner, livability ombord på Mercedes GLS är värd en "mini van". Medan utrymmet i de två första raderna av säten är utmärkt i det tredje är det utmärkt. Egentligen kan två vuxna resa i den tredje sätesraden, men bristen på utrymme kan agobiarles.

Mercedes Benz Gl 400 4MATIC

Mercedes GL ättling av GLS inte längre som standard pack av vägen (växellåda, centrumdifferentialspärr), men är fortfarande tillgänglig som tillval. Naturligtvis är det all-wheel drive en del av standardutrustningen. Hur som helst, där kejserliga GLS provet är i åkkomfort. Extremt bekväm, väl knappast vänder rullande (aktiva krängningshämmare) och är immun mot sidovind tack vare en specifik funktion av stabilitetskontroll.

Volvo XC90

Volvo XC90 D5

den Volvo XC90 är helt enkelt premium SUV och ett utmärkt alternativ till tyskarna eller brittiska modeller vanligtvis står för all försäljning. Utformning, både exteriör och interiör extremt raffinerad gör plötsligt åldras tyska modeller.

Volvo XC90 D5

Ombord på den centrala pekskärmen styr alla funktioner i bilen (GPS, klimatkontroll, multimedia, etc.) har marknaden mer lättläst gränssnitt och hastighet normalt endast vi hittade i tabletter. Kvaliteten på material är praktiskt taget på nivån för en Audi Q7 och rinnande förfining (komfort och tystnad) Är det bästa av kategori.

Volvo XC90 D5 Momentum

I termer av rymlighet, Audi Q7 5,02 m är något högre än Volvo XC90. I båda fallen är den tredje sätesraden för tillfällig användning och erbjuder inte samma utrymme som Mercedes GLS. Bland Audi Q7 och Volvo XC90 är skillnaderna utrymme är minimal, men som i Q7 tillgång till den tredje sätesraden är långt ifrån idealisk (du måste vika sätena i den andra raden i två rörelser) rekommenderar vi Volvo XC90 i bättre tillgång.

Vänligen PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
BMW X561599-106064 euro4,886 mmBensin och diesel. Från 231 till 449 hkRWD. AWD. Auto.575/274 literDynamik. bagageutrymme
Mercedes GLS88950-155950 euro5,130 mm (AMG: 5160 mm)258 hk diesel och bensin 333-585 hkAWD. Auto.680/300 literHabitabiliad. Förfining. Off-road.
Volvo XC9056472-76468 euro4.950 mmBensin och diesel. Från 190 till 320 hkFWD. AWD. Auto.640/262 literFinish. Förfining. Design. livability

El- och hybrid inte i strid med 7 säten

Stora städer blir allt fientligt inställda till bilar, med endast elektriska och hybrider får röra sig i städer som Madrid när mycket höga förorenings episoder. Om du behöver en 7-sitsig bil som kan få i de stora städerna utan begränsningar för sina utsläpp eller helt enkelt genom val, det finns vissa modeller, även om de flesta faller i kategorin lyxbilar.

Toyota Prius +

Toyota Prius +

Med ett område som är mellan 30.000 och 40.000 euro, Toyota Prius + är inte en särskilt prisvärd bil, men om du behöver sju platser och inte kan eller vill ha en bil "ekologiska" överstiger 50.000 euro, är detta det enda rimliga alternativet.

Toyota Prius +

Tekniskt, är dynamiskt beteende och utrustning eller uppkoppling Prius + liknar andra Toyota hybrid intervall, som Auris eller den föregående generationen Prius. Perfekt i staden (bekväma, tysta, slät) Det är inte längre så mycket på vägen, där värmemotorljudet blir mycket mer närvarande, speciellt om de reser till sju ombord- och något klumpig dynamisk nivå.

Toyota Prius +

Där Prius + är att övertyga beboelighet. Och det gör det med glans. Trots sin kompakta storlek, med avseende på en klassisk MPV- det ger en bärare med individuella säten i alla lägen (säten som kan glida, falsning eller tillbakadragande individuellt). hans livability är högre än många kompakta MPV, även i den tredje raden där två vuxna inte känner fångas (den är överlägsen i denna aspekt för många överdimensionerade SUV). Endast tillgängligheten till den tredje sätesraden är värre än sina konkurrenter. Och i bakgrunden, har Prius + mer än MPV kombi.

Tesla Modell S

Tesla Modell S

den Tesla Modell S sui generis fortfarande en modell (hur länge?) International Automobile scenen. Och även i detta val av sju-sitsiga bilar. Det är 100% elektrisk, ger utmärkt dynamisk prestanda, sport prestanda, är ett fastback sedankropp och är lämplig för sju passagerare, tack vare två olika säten (4.600 euro) belägna i bagageutrymmet.

Tesla Model S sju säten

Tesla återhämtade idén om den stora familjen kombi 70 och 80. Detta är två platser endast lämplig för barn som reser tillbaka till färdriktningen. Självklart, om de används, åsidosätter huvudstammen (fortfarande slag 150 liter). Tesla föreslog samma alternativ i Model X, men SUV tredje sätesrad titta i färdriktningen och två vuxna kan resa i det.

Volvo XC90 T8 Twin Engine

Volvo XC90 T8

Volvo XC90 T8 Twin Engine Det är plug-in hybrid version av XC90. Men också dess prestanda baserad version (mer än 400 hk och 5,3 s från 0 till 100 km / t) Och lyxiga (det finns även en limousine version av fyrsitsig). Som resten av sortimentet, kan det ha en valfri tredje stolsraden.

Volvo XC90 tredje sätesraden

För att markera sitt AWD (permanent fyrhjulsdrift) läge och autonomi i 100% eldrift upp till 40 km. Volvo XC90 T8 dubbel motor åtnjuter samma poäng för de versioner som är utrustade med en värmemotor, med den extra fördelarna med högre prestanda och lägre strömförbrukning (så länge som de använder möjligheten att pluggning do).

Vänligen PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
Toyota Prius +28900-36000 euro4.645 mmBensin hybrid 136 hk 1.8 FWD. bil505/200 literPrice. CO2-utsläpp.
Tesla Modell S84,600 till 158.600 euro.4.979 mmPower (s) 333-612 hkFWD. AWD. Auto.894/150 literFördelar. Design. Nollutsläpp.
Volvo XC90 T8 Twin Engine81180-85180 euro4.950 mm2,0 plug-in hybrid bensin 408 hkAWD. Auto.640/262 literFördelar. Säkerhet. Beboelighet. CO2-utsläpp

Mini Van, eftersom det ibland storleken har betydelse

Inga mirakel, om du vill ha en sju passagerare fordon som kan bära bagage av de sju åkande, de enda modeller som kan erbjuda att göra det omöjliga är mini van. Enligt anglicized hide faktiskt härstammar från vad vi kallar i Spanien alltid bilar. Men se upp, de nuvarande modellerna har ingenting att göra med den bild som vi har av en van-stil MB-100 Mercedes 80 Dessa nuvarande modeller är bekväma, tysta, beter sig nästan som en personbil och kan få att vara mycket lyxigt.

SsangYong Rodius

Ssangyong Rodius

Trots en design som nästan ingen gillade SsangYong Rodius första generationen haft viss framgång i Spanien tack vare sin mycket konkurrenskraftigt pris. Den nya generationen uppvisar en mycket mer samförstånd design, men behåller samma recept som ovan: Huge beboelighet (med 5,13 mig länge du kan), mångsidighet, generös standardutrustning och mycket konkurrenskraftigt pris (från 28.100 euro).

Ssangyong Rodius

Denna nya generation har är deformerbara parallellogram bakre fjädring, vilket har gjort det möjligt avsevärt förbättra åkkomforten och dynamiskt uppträdande. Men gör inga misstag, är det fortfarande ett fordon som gynnar komfort över någon annan bestämmelse. Quick utanför spåren i ett lugnt tempo, driver Rodius inte är en givande upplevelse. Hur som helst, det är inte hans kallelse. Sitt existensberättigande är att erbjuda en hel del utrymme ombord. Och i detta avsnitt verkligen utmärker sig.

Ssangyong Rodius

Även om kvaliteten på aggregat och material är inte upp till andra koreanska märken, är det inte en låg kostnad modell. Ja, det finns gott om utrymme för förbättringar. För att kompensera, SsangYong insats genom standardutrustning omfattande som inkluderar i sin mest grundläggande regler däcktryck säten 2:e och 3: e raden med längsjustering, tre doser av 12 V, dual luftkonditionering för baksätet och oberoende reglering för baksäten, elektriskt inställbara och fällbara ytterbackspeglar. Den mest utrustade versionen innehåller även en multimediadator med DVD-spelare för att ha underhöll baksätespassagerarna.

Volkswagen Multivan T6

Volkswagen Multivan Generation Six

För den sjätte generationen av "Combi" Volkswagen föreslår en T6 Multivan Det föreslår en allt kommersiella fordon bort från att ta på basen och återvinna vittnesbörd stora MPV (typ Lancia-Chrysler Voyager) modell för några år sedan. Det är något som är uppenbart i det estetiska presentationen (bicolor kombinationer är inte obligatoriska, kan du också beställa en enda färg) och i synnerhet i dess utrustning.

Volkswagen Multivan Generation Six

den Aktiv farthållare som förvaltar avståndet till framförvarande fordon och dämpning elektroniskt piloted (Tre nivåer av dämpning) är en del av utrustningen. Även vid ratten har Multivan en melodi närmare den för Volkswagen Sharan än en van.

Volkswagen Multivan

Ombord har den andra raden två individuella säten, fällbara, skjutbara och vridas 180 ° för till exempel prata med passagerare i den tredje sätesraden. Detta är klassiska konfiguration för ett enda säte tre-sits, även om det också luta och glida några centimeter för att öka bagageutrymmet, till exempel. Som med tre stolsrader på plats, har en stor volym (720 liter). Det är också möjligt att vila de två sätesrader och koppla ihop dem, omvandla detta utrymme till ett slags säng. Ingen sjusitsiga fordon på marknaden med större mångsidighet än Volkswagen Multivan.

Volkswagen Multivan

Slutligen noterar de enorma möjligheter anpassning av Multivan med många alternativ såsom skärmar och DVD-spelare, den andra värmare eller en integrerad kylskåp.

Vänligen PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
SsangYong Rodius28100-38450 euro5.130 mm2,2 diesel 178 hkRWD. Manual. AWD Auto och Autond / 875 literSpace. Modularitet. Bagageutrymmet. Price.
Volkswagen Multivan T630320-53390 euro4,904 mm2,0 diesel 204 hk 102-204 hk och 2,0 bensinRWD. AWD. Manual. Auto.nd / 720 literSpace. Modularitet. Bagageutrymmet.