Jag presenterar för Heidi Hetzer, för dem som inte vet, är det en petrolhead lover bil mekanik, har tävlat och sålda bilar. Kom igen, mormor många skulle vilja. Vid 77 år gammal han redan börjat runt om i världen med en Hudson Great Eight 1930. Vill du se världen och besöka 56 länder.

Den ska åtföljas av en mekanisk man, eftersom det kommer att passera mer än ett land där en enda kvinna (och körning) är kanonmat. Hans planer tillkännagavs under 2012, men något måste ha hänt Hispano-Suiza 1921, som valde annan mekanisk följeslagare. Trots att ha sålt Opel i årtionden, Det har valt en amerikansk bil.

Inspirerar körning Clärenore Stinnes och svenska filmaren Carl-Axel Söderström mellan 1927 och 1929, den första världsturné med bil. Vi hörde från henne på både engelska och tyska, via sin webbplats.

Och efter nyheten, en kort video som berättar Heidi planer runt om i världen. Utan tvekan kommer det att bli den sista stora resan av sitt liv. Eller kanske mer, är Tysklands hållbarhet du da ria genen.

via | Jalopnik
video | YouTube (I), Vimeo (II)
länk | Heidi um die Welt
I Motorpasión | Passion för Vintage Edition motor: A Hispano-Suiza av 91 år och en flicka på 75 fjädrar runt om i världen planen