Sedan den 8 december har Portugal gjort på väg hem från vår utan att bli av med vägtullar är ganska komplicerat. De rälsbussar som tidigare fri (SCUT) har blivit av vägtull barriär, eller som de kallar dem där Portagens.

I Portugal finns det två typer av vägtullar, barriären och de utan barriär. De börjar att föröka dem utan barriär, där du inte kan betala med antingen kontant eller med kreditkort, och du måste betala i förskott eller bära driva en elektronisk anordning som liknar Via spanska T. De kallar OBU eller "TAG" fungerar också Greenway.

Vi kommer att se i den här artikeln praktisk information för att driva portugisiska Autoestradas.

Från Portugal och från Spanien det finns mycket missnöje med dessa åtgärder, och samma portugisiska, från kommissionen av trafikanter do Infante och andra plattformar, lust standard och kollapsa systemet. Vad skulle konsekvenserna av att passera vägtullarna utan att betala? Och om vi hoppar över en vägtull oavsiktligt?

NOTERA: Detta är för informationssyfte och inte har för avsikt att uppmana förare att begå brott. Varje person bestämmer på eget ansvar om du betalar vägtullar eller begå bedrägeri.

Böter och påföljder för körning utan betala vägtull eller Greenway

För bilar med utländska registrerings är påföljden 10 gånger mängden lurat vägtull, med ett minimum av 25 euro. När det gäller avgiftsbelagda vägar utan hinder, varje "gate" gå vidare utan enheten, skulle vi vinna varje gång ett nytt recept.

Hur att betala böterna, om vi inte är i banksystemet? Det finns bara ett sätt, och att vi stoppar portugisiska GNR, och beloppet måste betalas på plats. Om vi ​​inte sluta, inte trafik biljetter inte komma till Spanien. Om vi ​​lever i Portugal eller använd en portugisisk biluthyrning, får vi fångade säkert.

I avgiftsbelagda vägar barriär, det är bedrägeri att gå igenom vägtullen Lane (Via Verde), som inte har någon barriär. Om förbi vägtullen vi hittar polisen kommer att behöva repa fickan. Det kan inte göra det på spanska Vía T. på liknande sätt, om inte förvånad polisen, det är som att gå fri.

Det är en frivillig period av fem dagar för att betala eventuella böter som de har placerat oss. Efter den tiden bör vi också betala en administrativ avgift på 1,70 euro för varje utmärkelse bortsett från påföljd.

Vägtullar i Portugal

Hur vägtullar verksamma i Portugal

i vägtull barriär, Det finns tre sätt att betala: kontanter, kort eller via Greenway. Det senare systemet motsvarar vägtullen, men ingen barriär. undervisning läses och försöker läsa Via Verde enheten för att samla in lämplig mängd till föraren.

Denna enhet fungerar både privata vägar, och för vissa parkeringsplatser och även bensinstationer Galp. För avgiftsbelagda motorvägar utan barriär, offentligt ägda, är inskrivning läsa och sökt OBU eller "TAG" eller Greenway. Om du inte har, titta på en post om bilen tillåts röra sig på annat sätt.

Det vill säga, det är inte obligatoriskt elektronisk apparat om du har betalat toll virtuella via Internet eller automatisk vid början av rälsbussar maskiner. Naturligtvis använder enheten, vi räddade en extra avgift. öga, OBU / "TAG" enhet är för rälsbussar som tidigare offentligt (Ex-SCUT) till den låga avgiftsbelagda motorvägen koncession inte fungerar, men du kan betala gammaldags.

Vägtullar i Portugal

Hur lagligt drivs av Autoestradas Portugal

Om vi ​​kommer att vara i Portugal ett par dagar, det finns alternativ till betalningsenheten (tillfälliga eller permanenta), genom sidan portugisiska Post Office kreditkort:

 • För 3 dagar eller mindre: 20 euro måste betalas tjänar alla vägtullar utan hinder obegränsat antal resor. Du kan bara göra sex gånger per år.
 • För 5 dagar eller mindre: Du betalar beroende på användning, med ett minimum på 10 euro och kan återvinna de pengar som vi inte har använts.
 • Det finns en avgift på 0,62 euro för administrativa kostnader i båda fallen.

En annan möjlighet är att göra vid gränsen i automatiska maskiner, Correos, Porto, Faro flygplats, IKEA eller områden med ex-SCUT service. Vi behöver inte elektronisk apparat, säger vår inskrivning poäng, är en virtuell vägtull.

Vägtullar i Portugal

Om vi ​​ska stanna längre, vi behöver Via Verde besökare, en anordning som gör passage av båda typerna av vägtullar eller OBU / "TAG" (endast ex-SCUT). Måste betala en första insättning på 27,50 euro, som ska returneras när apparaten återlämnas. Kostnader 6 euro den första veckan och 1,5 euro Följande upp till 90 dagar.

För detta måste man lägga till mängden av alla vägtullar, uppenbarligen. en förspänning av euro minst 10, vilket inte är återbetalas om den inte används alls sker. Om det inte returneras, är deponeringen förlorad. Enheten går ut efter 90 dagar, och den balans som har samband, och kan inte återaktiveras.

När enheten har uppnåtts? I tjänsteområden i den gamla SCUT i postkontor (Correios) och i butiker Greenway. Om vi ​​lever i Portugal och har bytesbalans, enheten köptes av 27,50 euro och aldrig går ut. De vägtullar debiteras oss på banken Caixa Geral. Alternativet till förskottsbetalning är att öppna ett konto hos banken och associera enheten.

Vägtullar i Portugal

fördefinierade rutter

För betalning utan elektronisk utrustning finns följande linjer till en fast kostnad

 • Tavira-Faro: 5,93 euro per resa, två resor 11,24 euro
 • Viana do Castelo / Porto Airport: 5,54 euro per resa, två resor 10,46 euro (tur och retur)
 • Valença-Braga-Porto: 1.78 euro per resa, två resor 2,94 euro (tur och retur)

Priset är inklusive förbetalda anmälningsavgiften (0,62 euro). Detta är en sammanfattning, föreslår jag att konsultera källan, där allt förklaras i detalj. Det är viktigt att inte gå på ett äventyr och titta på allt innan du reser.

Det finns också möjlighet att köra på den sekundära vägnätet, som är gratis, och har mer trafik. Ja, de är farligare på alla sätt, och mycket långsammare. Ex-SCUT och avgiftsbelagda vägar har lite trafik och även om inte lagligt (begränsa 120 km / t), kommer det normalt flyter tillräckligt snabbt.

Nissan Leaf i Lissabon

i korthet

 • Cirkulär utan att betala: toll besviken med 10, minst 25 euro
 • För kortare vistelser: enheten inte ta betalt, men måste betala en virtuell vägtull personligen (innan du flyttar) eller via Internet
 • För mer än 5 dagar eller regelbundna turer: det cirkulära obligatoriska OBU / "TAG" eller enhet Greenway
 • I Autoestradas har vägtullstationer, är det gjort som vanligt kontantkort eller
 • Den spanska Via T-enhet är inte godkänd i sitt nät, och därför är det meningslöst
 • I Spanien kan du inte köpa dessa enheter, Bara över gränsen

Vi vet inte hur lång tid det kommer att pågå denna samling företag. Den portugisiska regeringen har medgett, de har ont om pengar och måste finansiera krisen. Om vi ​​vill beräkna hur mycket vi kommer att spendera på vägtullar, Jag vänder mig till den officiella räknaren. Till exempel, Lissabon (A1) till Tavira (A22) är 23,65 euro per 304.34 kilometer.

Å andra sidan, utan svårighet finner vi vittnesmål från förare som har tillbringat år utan att betala vägtullar för Greenway och skryta med att inte betala någon straffavgift. Med det nya systemet, betyder det inte att ändra mycket, Om du inte stoppa oss, kommer resan gratis.

För att avsluta den här artikeln ett tips uppskattar dina fickor: tank fylld innan man går över gränsen i Spanien, och försöka att inte ta ännu en droppe att återvända eftersom bränslepriserna i Portugal (mera information) är helt enkelt upprörande. Bränsle kan bäras i bålen, men bara med karaffer homologe.

NOTERA: Alla data hänför sig till artikel bilar. Priserna är olika för andra fordon.

photography | reservasdecoches (I)
källa | Vägtullar i Portugal, Estradas de Portugal (officiella hemsida)
I Motorpasión | Via Verde portugisiska: vi har kvar att lära, Algarve Den kontroversiella vägtull för att träda i kraft den 8 december, nya portugisiska vägtullar attackera fick galicierna som bor i närheten