Låg kostnad test och en av de bäst säljande bilar i Spanien, en verklig topp 10 i försäljning 2015 ligger exakt på fjärde plats. vi talar om Dacia Sandero, en modell som sålde 25,338 enheter förra året, bara får han en marknadsandel på 2,43%. Det finns märken som säljer färre enheter med hela sitt sortiment.

Eftersom vi är och eliminera tvekan den mest nyfiken, jag säger er topp 5 av 2015: (. 32,271 st) SEAT Leon, Seat Ibiza (31,418 st.), Volkswagen Golf (25,661 st.), Dacia Sandero (25,338 st. ) och Volkswagen Polo (25.128 st.). Som du kan se att du är den enda frans som har krupit mellan Volkswagen Group och det är ingen tillfällighet.

Renaults strategi med Dacia har varit en framgång och Sandero är den mest kraftfulla. Vi testade dieselmotor Stepway, ridande på en 1,5 dCi 90 hk. Enbart diesel versionen, även om det finns ett val av bensin med en trecylindrig 0,9 liter med 90 hk också. maximal enkelhet i intervallet och maximal enkelhet i försäljningen, vilket som sagt en chef för varumärket de flesta har en förinställd manus.

Dacia Sandero Motorpasion 02

Det kommer ett par / äktenskap beviljande letar efter en andra bil. Mannen frågar efter Clio, du ser, liksom, ge dem pengar och kvinnan säger att på något sätt kommer att spendera det. Säljaren lär en kal Sandero, säger mannen som är mycket ful. Sedan lära dem en Sandero Stepway, som uppfyller kvinnor pris och estetiska man (två faktiskt). Sale gjort.

Är det ett bra köp? Ja, nästan varje bilmarknaden ett bra köp om det passar våra behov och om vi anser att de kommer att köpa det spårar ur en bil med ett genomsnitt på 8 år, är det normalt att alla nuvarande bil är bättre . I vilket fall som helst, med detta test kommer vi att försöka ta reda på om det finns en möjlig bättre köp.

Till att börja med måste börja med priset, 12,630 euro, men vår enhet tar flera alternativ som höjer priset till 50 euro överstiger 14.000 euro. Alternativ kan åsidosättas i vissa fall men inte i andra. Det tar som statister jag hitta grundläggande luftkonditionering, radio CD med Bluetooth och läderratt och växelreglage. Det senare är inte viktigt, men för 73 euro tjänar mycket visuellt och vid beröring.

Dacia Sandero Motorpasion 04 Säten med mjuk fluffig gynnande trötthet på långa resor

Alternativen kan bypass är metalliclack (333 euro), som väljer få människor, och webbläsaren men faktiskt bara 230 euro dyrare och om du regelbundet använder GPS värt. Regulatorn och fartbegränsare är 150 euro, om du inte kommer att gå till vägen kompenserar inte har, men annars farthållare Det är en bra bundsförvant.

Vi vet vad det kostar och vi värde baserat på det, dess pris. Inte värt det ... hur det är billigt eftersom det inte är den grundläggande Sandero, som själv är ett bra köp om du letar efter en bil med åtminstone ett minimum. I detta fall kan vi välja alla dessa konkurrenter inte skryta med att vara låg kostnad men de kostar samma eller mindre än Sandero:

  • Peugeot 208 1,6 75 hk BlueHDi

  • Fiat Punto 1,3 Multijet 75 hk

  • Kia Rio 1,1 CRDi 75 hk

  • Renault Clio dCi 75 hk

  • Opel Corsa 1,3 CDTI 75 CV

  • Hyundai i20 1,1 CRDi 75 hk

  • Ford Fiesta 1,5 TDCi 75 hk

  • Skoda Fabia 1,4 TDI 75 hk

Dacia Sandero Motorpasion 05 Spartan instrumentbrädan trots denna version har dekorativa lister

Alla med fem dörrar kropp och dieselmotor, alla av dem också med 15 hp mindre än Sandero, ja, men alla material och framför allt, finish med högre kvalitet Dacia. I vissa fall även de har mer utrustning, varför vi bör titta kritiskt på den här versionen av Sandero.

Men Sandero Stepway har två viktiga fördelar i sin fördel, todocamino en attraktiv bild och begreppet ekonomisk bil, vilket gör att många oroar inte att jämföra. Låt oss se. Allt i Sandero är tillräcklig och arbetar, är också en rymlig bil inne och en bra start (320 liter).

Vi kommer att träffas. För att starta hjulet bara har höjdjustering och sitshöjdjustering saknar. Det är det enda segment, men andra modeller sätesjustering är frivilligt och kan inte räkna med det. Sätena samla lilla kropp och håll för stadskörning, men om vi går till vägen fram till vår destination mer trött.

Dacia Sandero Motorpasion 03 Seat skenor sikte

Plast är det dominerande materialet, och även om den innehåller dekorativa lister, är hård och grov touch. Men vi kan sätta oss på ett praktiskt sätt och passera delikatesser, även om bristen på garnison i guiderna fram och den extrema enkelheten i hela säten kan få undergräva den tron ​​att vi köpte en produkt med en kvalitet / pris oslagbar.

Det verkar så, men instrumentpanelen Ingen ombord dator säkerhet och går med lagom faktum på bakaxeln bromsarna trumman. Men hittar vi detaljer som förvirra oss, som en buffert för motorhuven, ECO körläge och finjustering av ryggstödets lutning av framsätena.

Hittills har vi gett några pinnar att Stepway och att jag anser mig en förespråkare för Sandero. Men som jag redan nämnt ovan, är en logisk köpet baserat Sandero eller en av de minst utrustade versioner med bensinmotorer. Ja vi talar det utan tvekan en bil med ett billigt pris köp. I morgon ser vi hur denna Dacia beter sig och hålla attackera, för att se hur det försvarar.

I Motorpasión | (Del 2)