Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio med sin tid 7 minuter, 51 sekunder och 7/10, SUV snabbaste Nürburgring Nordschleife. Uppmuntrad av en spektakulär motor 2.9 V6 Bi-Turbo 510 hk och 600 Nm, är det italienska alternativ till Porsche Macan Turbo.

Vi har länge väntat på ankomsten på marknaden av Quadrifoglio versionen av Stelvio, efter att ha kontrollerat hur Stelvio har kunnat översätta de goda känslor av SUV-segmentet Giulia. Nu vet också att vi priset, och Det kommer att kosta 104.000 euro.

Den genomsnittliga SUV Alfa Romeo är kapabel att accelerera från 0 till 100 km / t på 3,8 sekunder, och når en toppfart på 283 km / t. De är verkligen spektakulära siffror för en bil av sitt segment, vilket placerar den som en av världens snabbaste SUV.

Dyrare än Porsche Macan Turbo

Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio

Alfa Romeo har idag öppnade Stelvio Quadrifoglio order och meddelade pris du kommer, kommer det att vara 104.000 euro i grundutförande, utan extramaterial. Vi jämför det med sin närmaste rival Porsche Macan Turbo, med 400 hästkrafter är kapabel att accelerera från 0 till 100 km / t på 4,8 sekunder och når 266 km / t.

Macan Turbo priset är 97.500 euro, så Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio är placerad med ett något högre pris. Det är ett riskfyllt läge eftersom även den italienska är snabbare och mer kraftfull, den tyska åtnjuter ett erkännande av att kanske det stora antalet Stelvio inte kan kompensera för att motivera premie.

Hur som helst, Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio och du kan beställas i nätverket av europeiska återförsäljare och att vi snart kommer att se det rullande ner våra gator, och att den tid i vilken SUV tenderar alltmer att vara hybrider, är fantastiska nyheter för älskare av sport ren, om segmentet kan vara.

I Motorpasión | Alfa Romeo Stelvio testade: den första Alfa Romeo SUV är spot