Det har alltid slagit mig det stora antalet filmstjärnor som utanför sitt yrke är racing bilförare. Paul Newman är det bästa exemplet, eftersom förutom att vara en pilot kom att ha sin egen racingteam, men det finns andra som förekommer som har följt samma väg, som Patrick Dempsey eller Jackie Chan, båda lagen tävlar i WEC.

Den berättelse som vi tar i dag kretsar kring Paul Newman och armbandsur som används under inspelningen av den legendariske filmen '500'. Det har nyligen auktioneras ut och någon har betalt för det 15,25 miljoner euro, vilket gör den till den mest dyr klocka någonsin.

Rolex Daytona Paul Newman

Rolex Daytona

klart Rolex, särskilt Daytona modellerna är nära kopplade delar till en värld av motorsport. Denna klocka modell introducerades 1963 har utformats med en mekanism som tillät konkurrens piloter mäta medelhastigheten de fick, och kan mäta upp till 400 miles per timme.

Den schweiziska varumärke är en sponsor av många tävlingar, från formel 1 till mästerskap motstånd. Så mycket så vinnarna av Le Mans 24-timmars som en del av priset får en Rolex Daytona inspelad med dådet de har lyckats. De är mycket eftertraktade bitar bland samlare av klockor, som är logiskt, eftersom att få en den tuffaste tävlingen i världen, som säger att du måste vinna.

'Kör försiktigt. jag

Men historien om Rolex Daytona är ganska enkelt. det var Joane Woodward, hustru till Paul Newman som gav den klocka strax innan inspelningen av filmen '500'.

En Joane Woodward inte som hennes make corriese bilar. Faran med konkurrens skrämde henne, och kanske avsikt att lugna cravings med höger fot, Rolex Daytona gav detta en mycket speciell gravyr på omslaget av mekanik.

Rolex Daytona Paul Newman

'Kör försiktigt. mig" ("Kör försiktigt. jag") Det var Woodward beordrade Joane inskription inspelning på klockan, som använde skådespelaren under inspelningen av '500' och som publicerades på omslaget till en tidning under 80-talet.

Flera år senare, Newman verkade inte ha mycket uppskattning för klockan, som legenden som gav den till den dåvarande pojkvännen sin dotter efter att ha frågat tiden och se att detta inte var ännu en klocka.

Rolex Daytona Paul Newman

Nu, flera år senare, var klockan auktioneras ut av Phillips och även det uppskattade försäljningspriset var $ 1 miljon, någon har betalat jättestor 15,25 miljoner euro genom.

så denna Rolex Daytona Det har blivit den dyraste klocka någonsin auktioneras ut. Seal Paul Newman Mycket har gjorts.

I Motorpasión | 3 segrar på Le Mans, Daytona, Sebring och 800 hk: Porsche 935 av Paul Newman för auktion