Vi har redan sett flera gånger elektrisk vit van, det Atieva Edna, som kunde slå ihop några super racing ren acceleration, men det visar sig att dessa människor gör mer än mätt mot andra produktionsbilar i en rak .

I Atieva är slutföra förberedelserna inför lanseringen av en rival som kommer att kämpa mot Tesla hund ansikte: Atieva Atvus. Det officiella tillkännagivandet kommer att ske inom kort, kommer presentationen av den slutliga modellen kommer i december, och om inga förseningar, vill de att sälja bilar före utgången av 2018. Först i USA och sedan Kina.

Atieva alla ägg är i korgen Atvus

Källorna har avslöjat information via Recode webbplats meddelade att utvecklingen av Electric Atvus är i ett framskridet stadium. För närvarande prototypen skulle slutföra detaljerna i Tyskland, och när du har godkännande att börja med tillverkning av fem prototyper för att testa i öppen trafik.

Hittills har de prototyper som gjorts var bara för att testa och sluten krets sektioner och den ursprungliga avsikten var att bygga 35 prototyper, men ekonomiska problem har tvingat att minska detta belopp till endast fem. Snart börjar med ekonomiska problem.

Den Atieva Atvus (såsom är känt provisoriskt) är en sedan med funktioner mitt emellan en Tesla Modell S och Fisker Karma i design och åtgärder. Internt skulle drivas av ett system batterier och elmotorer äger vilket skulle förse sedan oberoende driva fyra hjul.

Fördelarna skulle matcha Edna, att kunna få till 100 km / t från stillastående i mindre än tre sekunder och hålla rimliga siffror autonomi. Allt detta i ord direktörerna i bolaget.

Den elektriska Atieva skulle ha i siktet skamlöst Tesla produkter, särskilt att veta att VD i bolaget, Peter Rawlinsons var chefsingenjör av Tesla Model S. Därför utkastet Atieva känner honom i Sillicon valey som "bil hämnd".

Att veta att åtminstone två år kvar (i bästa fall) för Atieva Atvus börja gå ut i händerna på sina första kunder, kommer du till en marknad med någon annan utmanare annan förutom Tesla. För att motverka denna nackdel, skulle den tekniska bördan av Atvus vara oöverträffad, utrustad med ett system autonom körning.

Fabriken (ännu) spöke Atieva

Varumärket har två utvecklingscenter för närvarande i Nevada inom 20 kilometer från Tesla fabrik, men saknar en fabrik av sanning som att hantera en förutsägbart hög efterfrågan, förutsatt att planerna lämna dem väl.

Koda konstaterar att monteringsfabriken kommer att placeras i Casa Grande (Arizona), i en av de enklaver som Elon Musk var mulling innan man beslutar om den slutliga placeringen av Gigafactory. Arizona skulle arbeta mycket aktivt med Atieva att underlätta genomförandet, även erbjuder generösa skattelättnader.

Atieva uppskattar att hans fabrik skulle ha en initial produktion 20.000 enheter per år, med kapacitet för upp till 130.000 vid behov. Data som är mer än optimistisk för ett företag som, så att säga, har fortfarande ingenting. De har inte har någon inbyggd fartyget.

Kostnaden för att samla all nödvändig infrastruktur ingenstans stiger över 300 miljoner, men företaget skulle vara på väg att avsluta ett avtal med Department of Energy och Advanced Vehicle Production Technology att stödja 80% av kostnaden för byggnaden. Även denna subvention skulle ges i efterhand, som en återbetalning, ingen kapitaltillskott.

Varumärket grundades 2007 med ett kapital på kinesiskt ursprung av Sam Weng, Bernard Tse Lin och Sheaupyng har utvecklat över 100 patent och 2014 har fokuserat på produktion av elmotorer och batterier för bussar i Kina. För två år sedan två kinesiska företag injicerade 100 miljoner dollar i kapital och de bestämde att det var dags att göra något viktigare: tävla mot Tesla.

Atieva är också involverad i formel E, och åtminstone under årstid 2017 och 2018 teknik kommer att vara inom några ensitsiga mästerskapet, som med Faraday Framtida och NextEV.

Många fronter, många okända och massor av frågor för vilka det är för tidigt för svar, särskilt för ett företag som aldrig gjort ett komplett fordon. Framtiden för bilar är elektrisk, men på senare tid ser vi många storhetsvansinne projekt riskerar att bli bubblor noll utsläpp.