99% av den vanliga hus kommer att verka ha förlorat nyckeln och förbi utan att stanna för att läsa, men båda ger mig. Det var inte denna motorpassionen? För ea, jag ger dig en video som har fört mig många minnen från barndomen, de flesta av Mercedes-Benz Ponton att verkan av Peking-Paris Rally klassiker, måste jag säga.

För dem som inte vet, pontonerna var den första omgången av Mercedes-Benz sedanmodeller tillverkade efter avslutad andra världskriget. De började att lämna Stuttgart i juli 1953 för att ersätta W136 konstruerade före kriget, och totalt 20 versioner bibehölls som ikoner av märket fram till 1962, när produktionen upphörde.

Men först, låt oss titta på videon:

Mercedes-Benz Ponton, vilka minnen!

Jag hade förmånen att resa ombord på en Mercedes-Benz 190D Ponton (Varav 81.938 producerades mellan 1958 och 1961) vid ett flertal tillfällen under min barndom. Jag tror att det var ett privilegium, ja, men inte för att bilen var unik. Istället användes det som en taxi i Tyskland ... och "över hela världen"Enligt den publicitet av tiden.

Ta en titt på produktionssiffrorna för Mercedes-Benz Ponton, tycker jag att var mer rikligt förekommande 180 och 180D, totalt 271,217 producerade enheter jämfört med 171 746 190 i allmänhet (om vi lägger de fyra varianterna: a, b, D och Db). Ja, på den tiden var det en storsäljare och nådde agglutinat 80% av passagerarflygningar markera stjärnan. Kort sagt, min privilegium hade lite att göra med exklusivitet.

Nej, det var ett privilegium att de känslor du upplevt reser ombord på en av dem. Jag höjde kroppen var ungefär två fot ovanför vadderade plats som du hörde motorn startas. Dessutom, eftersom du visste att du var tvungen att få bilen på gatan, ändrat ditt humör. Densamma, när han spelade tvätt med en hink och en svamp.

Jag importerade min farfar och förde personligen till Spanien i en av sina många resor i en tid när man köper en utländsk bil var ett äventyr. Blå färg medium enligt officiellt brev av färger, att bilen ringde mig från navkapslar till stjärnan som kommer från dess framsida och så ofta gjort oss stå vakt på gatan när min farfar kom på besök, för att undvika att falla i händerna några usling.

Mercedes-Benz 180a (1958) - Mark Hayes / Tacoma, Washington

En spektakulär identifieras med en underlig grill märken som visar pristagare ökade emblem solidaritet med resten av huven varje gång min farfar bestämde sig för att granska en del av motorn, som var ofta, inte på grund av bilen misslyckades, men eftersom han gick till morfar händer fett som haft tillfälle.

Luftintag på vardera sidan av gallret ytterligare strålkastare (Jag tror att min farfar monterad) till mitten av linsen spetsiga, som en ost gjord tetilla ljus, starka strålkastare, dess rundhet ... Någon utplacering av element jag var extremt sensationella... i strikt mening: Jag gjorde känna tillgivenhet för bilen så imponerande.

På sidorna ... Jo, en av mina favorit sommar tidsfördriv var att titta på min spegelbild i hennes ljusa kroppen omvandlas mig enanito på grund av dess konvexa linjer. Baktill den rundade formen upprepas och observera den centrala stjärnan, något tillplattad under sin distinkta modell och optiska tre färger var mina timmar.

Genom att tränga in i kupén, en återgång till det förflutna blev en drömlik övning. Dessa cushy platser, att rött läder banketter de breda. Cockpit Jag slogs av den raffinerade tonen elfenben ratt, dubbla ringen, ristade med slitsar för fingrar och flankerad av en växelspak toppade plast i samma färg.

Ovan på bakrutor, belysningsarmaturer var som lampor underjordisk passage. Och framför, pekar på världen, en stjärna som mina barns ögon och de av mina bröder liknade hårkorset i en imaginär maskingevär som man kan spela upp filmer krig, som fyllde programmering på TV på sommaren.

Och framför allt, lukten penetrerande olja. Vad sjösjuka!

Eftersom jag inte är en specialist inom området, nu har jag fly mig vad var alla skillnader mellan 190D min barndom och 219 vi ser i videon. I själva verket, för att vara ärlig jag måste erkänna att jag ibland har kommit att tvivla om gruvan var en 180D eller 190D, även om mina minnen ta mig att överväga senare. Jag tror inte att allt som betyder något nu.

version190D219
Längd (mm)Bredd (mm)Höjd (mm)Slaget (mm)
4485174015602650
4680174015602750

Bortsett från motorn -Diesel 1,9 4 cylinder 50 CV för 190D, bensin 2,2 6 cylinder i linje 219, med 86 CV av maximalistiska effekt vet att 219 hade en större längd och hjulbas relativ 190D och vid första anblicken att stöta på några frånvaro: kanske det mest anmärkningsvärda är bristen på luftintag på framsidan, som är så framstående utseende sökt honom på grund av en central grill bredare.

Dessutom driver enheten med nummer 69 genomfördes stratosfäriska förändringar. Det mest slående är restyling av platserna, men jag tittar på shifter, som avslutade ett slag med min romantiska minne. Så plötsligt som bilen slutade min barndom i händerna på fel person. Som Dirk förklarar i videon, Pontonerna var mycket hårt, men min 190D, 190D bebor mitt minne, inte motstånd. Vila i frid.

Tack vare mc_mada att öppna fönstret.

Mer information | Peking till Paris, Mercedes-Benz Ponton, garage Classics, Piel de Toro
video | Mercedes-Benz TV
I Motorpasión Svar | Vad var din första bil när du var barn?