den Mercedes-AMG Project ONE Det är den nya hypercar designad av Mercedes-AMG anledning av sitt 50-årsjubileum. Det är en gata bil direkt härrör från Formel 1-teknik, och den här gången är verklig, inte marknadsföring.

särdrag en förbränningsmotor och fyra elektriska motorer vilka tillsammans utveckla mer än 1000 hästkrafter. Även om inga exakta siffror, vi vet att kommer att göra 0-200 km / t på mindre än sex sekunder och toppfarten är 350 km / t. Men det finns mer.

Eftersom bara ser det personligen, eftersom vi har haft tillfälle att göra i dag under presentationen av Mercedes-AMG före starten av Frankfurt i morgon för att veta att detta hypercar markerar ett före och efter i historien om Mercedes.

En utomstående men mycket lite Mercedes superbil

Fronten har en mycket aggressiv look, med en vass näsa och mycket låg där AMG-logotypen presiderar över grillen och stjärnan varumärke står dras på frontkåpan.

Mercedes-AMG Project ONE. Inga #mercedes ord #mercedesamg #mercedesamgprojectone

För att den första hypercar motorn i Formel 1. 1000 hk. Mercedes-AMG Project ONE #mercedes #mercedesamg #mercedesamgprojectone

I sidan verkligen de påtala två saker, båda ligger på taket och bakåt. Vi pratade på ena sidan av luftintag i taket, genom en lång kolfiber tillåter andas V6 1,6 liters central fena tydligt inspirerad av Formel 1-bilar.

Detta är vad vi har kunnat fånga Mercedes-AMG Project ONE. Sedan visar vi mer. #mercedes #mercedesamg

På baksidan hittar vi en del i min synvinkel bil mer aggressiv. Project ONE AMG imponerar med sin luftriktare, genom den gigantiska avgasutloppet i centralt läge och ett bakre förhållanden verkar det skärs med förskärare, för finhet och master överfyllda.

Under hela beckon multipla små klaffar anordnade i hela kroppen, vilka de är ansvariga för att hålla det väl limmade till marken. De har vertikala öppna dörrar och ge tillgång till en överraskande interiör.

En två-sits med en fyrkantig hjul

Vi skulle kunna säga att detta är en Formel 1 sits. Alla inredningen har en funktion, ingenting dekorativa. Monocoque integrerar skålade säten kolfiber, varvid Det är bara justerbar ryggvinkel.

Ratten är nästan kvadratisk, och tillsammans med pedalerna är justerbara i djup för att säkerställa att alla storlekar kan leda. Trots sin nästan Formel 1 design, integrerar Rattkudde inne, och i sin tur har reglage för ett enkelt sätt förändring drivlägen och konfigurationen av suspensioner.

även de drivs från ratten för att öppna eller stänga fönstren. Det har också två skärmar av 10 inches där du kan visa all information på bilen.

Bakom sätena funktioner två små fack där du kan lagra vissa bagage. har inte heller någon inre spegel, skulle det vara omöjligt för konfigurationen av ryggen, därav som har en rätt flipper änden av den centrala kammaren tjänar som innerspegeln.

Mekanisk Formel 1

Eftersom han började tala om Mercedes-AMG Ett projekt var det lärt sig att hans mål var att bli den första hypercar med Formel 1-teknik tillämpas på en väg bil.

Det har resulterat i Mercedes-AMG har ett projekt hybridsystem som hanterar en bensinmotor 1,6 V6 turboladdad konfiguration, som kan rotera vid 11000 rpm, Den når mer än någon väg bil.

Mercedes-AMG säger att de har endast begränsade varv eftersom bränsle gatan i stället för att använda konkurrens, säkerställa korrekt motor hållbarhet flera varv var omöjligt.

denna motor skickar kraft till bakaxeln och är monterad i mittläge, medan på framaxeln finns det två elektriska motorer vända genom 50 tusen RPM. De två andra motorerna är belägna en på motorn och är ansvarig för turbon att snurra upp till 100 tusen rpm vid tidpunkter med hög efterfrågan, medan den fjärde är på vevaxeln och levererar 120 kW.

Fordonet har som logiskt olika körlägen, från rent elektriskt i vilken endast de främre axel motorer arbetar, som har en autonomi 25 kilometer, tills den sportigaste läget där alla motorer en möjlighet att prestera sitt bästa för att få de bästa varvtider.

Just nu är dessa i stort sett alla officiella data om Mercedes-AMG Project One, den första hypercar av XXI århundradet som använder en formel 1 motor och ännu viktigare, en bil som har hybrid av Formel teknik en ström och förflyttas till gatan.

Inga uppgifter om pris eller antalet enheter som ska göras, men tala om mer än 2,5 miljoner euro per bil. den Mercedes-AMG Project ONE Du har bara precis kommit och fortfarande har floder av bläck för att skriva om det. Var det.

Se hela galleriet »Mercedes-AMG Project One (12 bilder)