Alla som har varit på en av de stora städerna Kina Det kommer att inses att trafik, åtminstone jämfört med europeiska städer, är det ganska kaotiskt. Detta innebär flera utmaningar för utländska förare, men ... kan ni föreställa er vad det betyder för en autonom bil?

Under den senaste Frankfurt Motor Show introducerade Mercedes-Benz ett program som heter "World Intelligent Drive"Som syftar till att bevisa sin teknik autonom körning på olika marknader runt om i världen för att förbättra den och anpassa den till egenheter av varje plats, som de inte är exakt få.

Fram till januari 2018 detta Mercedes-Benz S-klass autonom kommer att turnera fem kontinenter att upptäcka gränserna för systemet och förbättringsområden baseras på varje specifik marknad. Målet är att samla in information om verklig trafik att hjälpa varumärket att vidareutveckla system och avancera i lotsade körning.

Mercedes-Benz S-Class redan inför sin själv till de utmaningar som trafiken i Kina Mercedes-Benz S-Class redan inför sin själv till de utmaningar som trafiken i Kina

Och det är inte att Mercedes-Benz inte har gjort sin hemläxa, med mer än 5100 resor ombord 175 prov prototyper. Totalt, mer än 9,5 miljoner kilometer i Europa, är USA, Kina, Australien och Sydafrika och 1,2 miljoner kilometer i verklig trafik, men ännu inte fuciente.

Autonom körning är en grundläggande pelare i den framtida strategin för många tillverkare, och Daimler är inget undantag. FALL, förkortningen för denna uppdelning av bolaget, vars chef intervjuades i det förflutna Hall of Shanghai, som betjänar Ansluten, autonoma, Shared & Tjänster och el. Det vill säga, anslutning, autonom teknik, samåkning och elektrifiering.

detta "World Intelligent Drive"Efter Tyskland (september) och Kina (oktober), kommer att resa till Australien (November) och Sydafrika (December), där arbetet kommer att fokusera på validering av de senaste digitala kartor här och upptäckt fotgängare i olika situationer, respektive.

Mercedes-Benz S-Class redan inför sin själv till de utmaningar som trafiken i Kina Mercedes-Benz S-Class redan inför sin själv till de utmaningar som trafiken i Kina

Trafiken på huvud auto marknaden i världen, och särskilt i en megalopolis som Shanghai, där denna speciella Mercedes-Benz sedan är nu skiljer det sig mycket från den i de stora städerna i Europa eller USA. Men ... vad innebär utmaningar?

Egenheter trafiken i Kina

Till att börja med, mängden trafik och mångfald därav, med två-, tre- och fyra hjul, är redan en stor utmaning för en autonom bil måste erkänna allt omkring honom. Till detta måste vi lägga också förarbeteendet och seder, som kan vara mycket annorlunda än vad vi är vana vid.

Som om detta inte vore nog, i Kina finns det platser där varje bana har en annan hastighetsbegränsning (I likhet med de rätta körfält av centrala Madrid begränsad till 30 km / t), och är också olika signalering (kinesiska tecken) och till och med vägmarkeringar.

Mercedes-Benz S-Class redan inför sin själv till de utmaningar som trafiken i Kina Mercedes-Benz S-Class redan inför sin själv till de utmaningar som trafiken i Kina

I kinesiska motortrafikleder, till exempel, kan vi köra med övergångsställen, men i verkligheten finns inte tyder på att det kommer att korsa vägen förbipasserande som de är varumärken för att indikera ett säkert avstånd mellan fordon. Och detta är naturligtvis något som en autonom bil måste ta hänsyn till.

Som vi berättade en gång efter vårt besök i Centrum för forskning och utveckling Mercedes-Benz i Kina (Beijing), mer än 850 anställda är ansvariga för utveckla, anpassa och design teknik och system för den lokala kinesiska marknaden.