När vi talar i abstrakt korrumperad värdet av en bil menar vi det belopp som du kan känna ägaren av ett begagnat fordon vid försäljning. I själva verket är marknadsvärdet på en bil inte mer än priset som bilen kan nå beroende på marknad i princip vad din ålder, dess tillstånd, och i enlighet med marknadens lagar. Därför är det ett viktigt faktum när det gäller att sälja en bil på andrahandsmarknaden.

Tillämpat på mark ersättning försäkringsbolag, är marknadsvärdet på en bil betraktas som försäljningsvärdet med fordonet vid tidpunkten före en trafikolycka. Dock är denna ekvation inte alltid används. Detta leder oss till behovet av att skilja marknadsvärdet på en bil av återanskaffningsvärdet som har samma bil, eller för att skilja mellan marknadsvärdet på en bil kontra förbättras eller mot värdet av nybilsmarknaden värdet.

Låt oss se vad skillnaderna är.

Marknadsvärdet på en bil är inte värt igen

Vad är marknadsvärdet på en bil

naturligt, marknadsvärdet på en bil kanske inte är värdet av nya bilar, eftersom marknadsvärdet beaktar bland annat, tjänstgöringstid fordonet, medan det nya värdet är det värde som fordonet hade när han först kom ut i återförsäljaravtalet, både transport och skatter som kan vara tillämpliga vid tidpunkten för köpet.

Skulle en försäkringsersättning för värdet av ett nytt fordon, innebär detta att de kommer att betala räkningen eftersom det är en ny bil, inklusive valfria poster som förts in i politiken. Om bilen inte längre tillverkas, kommer de att betala hela beloppet till motsvarande modell för att ersätta den. kan göras denna betalning i kapital (pengar) eller in natura (en bil), som valts av den försäkrade enligt bestämmelserna i artikel 18 i lag 50/1980 på försäkringsavtal, som ger den försäkrade att låt detta besluta hur man tar emot betalning:

När naturen tillåter försäkring och den försäkrade medgivanden, försäkringsbolaget kan ersätta betalning av ersättning för reparation eller utbyte av den skadade objektet.

Ersättnings värde kontra marknadsvärde

Vad är marknadsvärdet på en bil

den ersättningsvärdet, även kallad marknadsvärde, är värdet av en bil i fall köpa i den omedelbart föregående tid till en i en trafikolycka den inträffar. Ersättningsvärdet är värdet på en bil som har samma egenskaper och samma ålder, i år, som havererade fordonet. I detta fall de inte spelar någon roll och rullade kilometer och fordonstillstånd. Om de valfria fordonstillbehör, dessa också i sitt återanskaffningsvärdet de förs in i politiken.

För hans del, korrumperad värdet av en bil är värdet om sälja i den omedelbart föregående tids till en i en trafikolycka den sker under samma betingelser som beskrivits i ersättningsvärdet.

Därför är skillnaden mellan återanskaffningsvärdet och marknadsvärdet skillnaden mellan inköpspriset och försäljningspriset fordon. Denna skillnad är av kommersiell natur och inkluderar underhåll eller reparationer utförs på bilen innan du säljer det igen, den vinstmarginal som existerar i färd med att köpa och skatter som gäller sådana avgifter trafiken tar formaliteterna överförings fordon.

Marknadsvärdet kan förbättras

Vad är marknadsvärdet på en bil

Det finns verksamheter bedömning av fordon där experten bestämmer det verkliga marknadsvärdet på en bil men företaget som ansvarar för driften föredrar förbättra detta värde, vilket resulterar i en förbättrad marknadsvärdet. I det här fallet talar vi om ett värde som kan variera mellan marknadsvärdet och ersättningsvärdet för en bil. Det beror helt på handels förutsättningar vi har. Om vi ​​talar om en trafikolycka som täcks av en viss försäkring, måste du kontrollera vad de villkor som anges i försäkringsbrevet är anlitade för det fordonet.

För att beräkna den förbättrade marknadsvärdet, det tas som referens något annat värde som är inget av ovanstående. Vanligtvis tar det hänsyn till de data som tillhandahålls publikationer referensvärden yrkesverksamma köp av fordon (Ganvam och / eller Eurotax), och i fallet med försäkringsbolag som använder dessa värden adderas något procent som bestäms i termer av policyn.

Hur marknadsvärdet på en bil beräknas?

Vad är marknadsvärdet på en bil

För att beräkna marknadsvärdet på en bil beaktas, bland annat, de officiella belopp som bestämmer finansministeriet genom tabeller som ändras med jämna mellanrum. Strömmen, som trädde i kraft den 1 januari 2014 är i storleksordningen HAP / 2367/2013. Listan sorteras efter märken och modeller, men ja, upptar mer än 500 sidor, delvis på grund av nuvarande tabeller samlar också marknadsvärden på fartyg.

Hur som helst, kan du alltid använda en miniräknare marknadsvärdet på en bil att gå fortare. Som vi ser användningen, det beaktas som huvuddata datum för första registrering av fordonet, vilket i slutändan är det som avgör en ålder av detta. Därifrån varumärket, modellen och om tillämpligt version sökt och vi får motsvarande värde, vilket är en procentsats av den officiella värdet publiceras av staten, som består enligt de år som fordonet:

 • Upp till 1 år: 100%
 • Mer än 1 år till 2: 84%
 • Mer än 2 år till 3: 67%
 • Under 3 år, upp till 4: 56%
 • Under 4 år, upp till 5: 47%
 • Över 5 år till 6: 39%
 • Mer än 6 år till 7: 34%
 • Mer än 7 år fram till 8: 28%
 • Över 8 år, till 9: 24%
 • Mer än 9 år till 10: 19%
 • Över 10 år, fram till 11: 17%
 • Över 11 år, fram till 12: 13%
 • Mer än 12 år: 10%

Dessa procentsatser tillämpas i personbilar, stadsjeepar och motorcyklar redan inskrivna. På det belopp som följer beräkningen bör sänkas till 70% av marknadsvärdet på en bil som har ägnat uteslutande och i mer än sex månader vid någon av följande aktiviteter: undervisning drivrutiner, biluthyrning utan förare eller taxi.