Kanske namnet Peter W. Schutz Det låter inte alltför. Det var VD för Porsche 1981-1987, säkert svårare år för företaget som 1980 hade stora förluster och segling roder i en sämre situation om det passar i vilken Porsche 911 var ämnad att försvinna.

Peter W. Schutz dog den här veckan vid en ålder av 87. Han ombads att ge en kursändring till företagets strategi, spara den ikoniska 911, utveckla andra produktlinjer som trans och nå framgång i konkurrens. För allt detta förtjänar han översyn av sitt liv.

hans liv

Peter W. Schutz Född i Berlin (Tyskland) på April 30, 1930. Ökningen av nazismen tog hans familj att fly sitt hemland, och den första destinationen var Kuba, där de bosatte sig i Havanna 1937.

S17 1819 Fine

På den karibiska ön var bara två år sedan 1939 de lämnade USA, där de bosatte sig i Chicago (Illinois). Schutz växte upp där och det studerade sin karriär mekanisk ingenjör.

Strax efter examen, började han arbeta i Caterpillar, där han tillbringade 15 år. Cummins Engine därifrån till där det var 11 år, varav åtta tjänstgjorde han som vice VD för försäljning för USA och Kanada. Deras resultat var fantastiskt, ledda företag att lönsamhetsnivåer aldrig uppnåtts.

Samtidigt Porsche gick igenom den värsta tiden i dess historia. 1980 var ett ödesdigert för bolaget, som kom att kasta miljoner i förluster år. Orsakerna var många, men en av de tyngsta var lite kommersiell framgång i USA nya 924 och 928 modeller.

Förutom det faktum att 911, fortfarande säljs relativt väl gavs, gav de otaliga mekaniska problem, som han undergräva rykte Porsche hela världen. Katastrof, kom igen.

Porsche vd vid den tiden var Ernst Fuhrmann, som visste att hans dagar var räknade. När de började leta substitut, var Ferry Porsche sig personligen som frågade Schutz som sökt tjänsten. Endast 12 var kandidater, och han valdes.

En framgångsrik förändring omedelbar kurs

Ankomsten av Peter W. Schutz företaget var en omedelbar välgörande lektion. Varken han eller återförsäljarnätet förstå varför Porsche 911 bilar var så dyra och var att ge mekaniska problem så ofta.

Han frågade vad som var den främsta orsaken till dessa mekaniska fel och sade De var på grund av problem i kamaxlarna. Problemet identifierades, men det fanns ingen avsikt att åtgärda det.

P03 1224 A5

Varför? Eftersom i Porsche produktlinje, 911 liv var ämnad att komma till ett slut 1981 till förmån för 928 och 944, så det gjorde ingen mening att investera ansträngningar och resurser för att åtgärda ett problem att hans dagar var räknade.

Porsche 911 bör fortsätta att tillverkas

Schutz fann också att dessa planer att avsluta produktionen av 911 var underminera moralen hos ingenjörer, som såg det som sin huvudprodukt det kraschade. Så bara tre veckor efter att ha angett kontor, han över beslutet att upphöra med produktionen av Porsche 911.

Porsche 911 1979

det var på kontoret av Helmuth Bott, Chief Engineer, där Schutz drogs på svarta tavlan tidslinje 928, 944 och 911. Den senare hade markerade slutet på december 1981. De säger då Schutz Han tog pennan och nådde 911 linje utanför styrelsen själv, även väggen och frågar Bott att ta ut honom.

parallellt Han löst problemen med kamaxlarna och tillfredsställelse av kunder och återförsäljare runt om i världen började återhämta sig. Folk var villiga att betala stora pengar för en 911, men för en 911 utan mekaniska problem.

Det sväng vid rodret för företaget gjorde det startas för att vara mer optimistisk Porsche. Siffrorna började lämna, så Schutz också fokuserat på att öka 911 Cabrio området och lanseringen av 944 Turbo, 944 S och 944 S2.

S17 1822 Fine I Le Mans 24-timmars 1981 med Ferry Porsche

Inför vad de brukar göra vd som kommer till företag i svår ekonomisk situation, Schutz inte klippa investeringar i Motorsport. Bör vara medveten om att varje gång en Porsche i ett lopp vann under helgen, försäljning av sina bilar växte på måndag.

Varför han stödde Porsche Motorsport division. De hade plenado delta i Le Mans 24-timmars med 924, men chanserna att vinna med den modellen var noll. Schutz bytte återigen planerna genom att berätta eller gå till tävlingen för att vinna, eller bättre att inte delta.

S17 1814 Fine

Då bestämde sig för att bokstavligen ta tre 936 Porsche-museet, lägg dem utvecklade motorer för Indy Car Amerikanska och avsluta den franska rasen. Ett klokt beslut eftersom Porsche vann det årets Le Mans 24-timmars.

1982 Porsche dominerade även Le Mans med 956, den 953 AWD vann Paris-Dakar 1984 och senare hjälpte 959 1986. Motorsport framgångar varumärkets image i världen stärkas avsevärt.

Parallellt med tävlingsframgångar, produktlinje framöver. den 911 3,2 Third Generation Hon föddes under ledning av Schutz, och var en stor framgång.

1982 Porsche 911 SC

Så mycket så att försäljningen av Porsche sedan upplevde enastående tillväxt. Även 1981 cirka 28.000 Porsche säljs över hela världen 1986 siffran nådde 53.000 enheter. Fem år av register, historiska siffror och en återhämtning som ledde Porsche inte försvinna.

Endast en förändring av cykel upplevs som i 1987, där USA drabbades en av sina största finansiella krisen i historien med svart måndag, sammanfaller med de valutakurser ökade med Porsche för dyrt för den verklighet som fanns vid den tiden var kunna slå Schutz.

Porsche 911

Porsche försäljning i USA sjönk till mindre än hälften, vilket var den näst viktigaste marknaden för bolaget, det var något oöverstigligt. Schutz lämnade företaget 1988 och avgick med sin fru till Florida. Resten av sina dagar fram till sin död förra 29 oktober vid en ålder av 87, tillbringade han det njuter av sin familj, vilket ger motiverande föredrag och erkänns i cirklarna fans av Porsche som vad det var: El Salvador Porsche 911 och Porsche varumärke.

D.E.P. Peter W. Schutz.