Det verkar mer eller mindre klart att framtiden för bilindustrin kommer att vara av någon elektrisk form. Eller åtminstone det borde vara om det inte vore för två fallgropar som hindrar utvecklingen av elbil. Den första är priset och den andra är autonomi.

Med tillkännagivandet från BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company och Volkswagen AG Group, via Audi och Porsche, vilket skapar en supercaragadores nätverk Europeiska döpt IONITY, tillverkarna syftar till att slå ner dessa två fallgropar. Och om det sätt återställa marken öppnas av Tesla, desto bättre.

Ionity eq mercedes

De fyra grupper som är inblandade i det joint venture IONITY vill bygga 400 laddningsstationer snabb och kraftfull i hela Europa 2020. Tanken är inte ny och som har genomförts sedan starten Tesla. Men att tro att dessa tillverkare gör helt enkelt rival Tesla skulle vara ett misstag. Nätverket syftar IONITY mer, eller åtminstone vara en viktig pusselbit som innebär att övertyga allmänheten att köpa elbilar.

Återigen, återvänder vi till 2020 som året för elbilar. Nästan alla tillverkare säger att de har en elbil 2020 i sortimentet; De talar om en helt eller delvis sitt utbud för det året elektrifiering. Skälen, kort sagt, är behovet av att följa med ett genomsnitt på mindre än 95 g / km CO2-utsläpp och en ny system för godkännande konsumtion som gör tillverkare och inte oss kan anstränga neddragning av sina motorer. Vi förklara det mer i detalj här.

Ett nätverk av laddare för att lindra bristen på autonomi

Ionity Volkswagen och Golf

Även olika, och det finns ingen sådan mekanisk koppling eller motor- musik, Tesla har visat att en elbil kan vara attraktiv och rolig. Det är inte problemet.

Nej, problemet är att hittills har de flesta elbilar inte tillräcklig autonomi för kunden vana vid bil bensin, diesel eller hybrid steg till elektrisk.

Hur kan du lösa? Erbjuder mer autonomi, men batteriteknik och förvaltning ännu inte tillåter stora framsteg, men framstegen har varit enorm och arbetar redan på nya typer av batterier. Det är nödvändigt att föreslå ett alternativ.

Om BMW, Ford, Daimler och VAG vill sälja elbilar bör de har också ett nätverk av supercaragdores den IONITY

Tesla gör hans destination nätverksbelastningar och nätverket av laddare. De uppfyller funktionen av en bensinstation för termisk bil. Även om en elektrisk ha autonomi en liten bensin bil eller en superbil bland 300 och 400 km-kommer inte längre att vara ett problem. Vid slutet av dagen, ingen bryr sig om din bensin bil högst 300 km autonomi eftersom han vet att han kommer att kunna tanka på några minuter. Med electrolineras Ionity nätverk kommer samma hända med el.

Men i allt detta kan vi inte bortse från den roll som föregångare i huvudrollen Tesla. Amerikanska affärskulturen, det vill säga inte förvänta sig administrationen att göra något, men gör företaget monter monterade Tesla Kompressorer till sina kunder kunde resa. Och det var mäster av den kaliforniska varumärke. I Europa varumärken inget annat val än att slutligen följa den väg av Tesla se passivitet myndigheterna.

IONITY: 350kW laddare var 120 km

Porsche Mission E Concept

Så om BMW, Ford, Daimler och VAG vill sälja elbilar bör de har också ett nätverk av laddningsstationer, IONITY. "Denna europeiskt nätverk av laddningsstationer har en stor kapacitet viktigt att fastställa marknaden för elbilar papper," bekräftade Michael Hajesch, VD för IONITY.

Den IONITY nätverk kommer att börja driva detta år med de första 20 laddningsstationer i Tyskland, Österrike och Norge. De skulle alla beläget på 120 km från varandra och tillhandahålla digitala betalningsmetoder (även om hittills inga priser är kända).

BMW i Ionity Center laddstationer

Under 2018 kommer nätverket att expandera till 100 laddningsstationer, var och en kan tjäna flera bilar oavsett märke fordon. Varje belastningspunkt kommer att ha en kapacitet på 350 kW och förenligt med europeiska normer Kombinerad Laddningssystem. I Spanien förväntas cirka 50 stationer. Klart att framgång i vårt land i denna privata initiativ beror också på facilities management för genomförandet.

Med detta nätverk av laddare är att lösa problemen med autonomi elbilar, dvs det löser ett av de två stötestenar för att utveckla elbilar. Hur detta kommer att hjälpa marknadsandelen för el i Spanien att stiga och kan närma sig Norge?

Öka marknadsandelen för el

Ionity

Bara en enkel fråga om produktionen. Inte lyx modeller som Tesla, kommer marknadsandelen för el går upp, med eller utan nätverk av laddare. För att öka marknadsandelen priserna måste sänka batteri och därför bilar. Och det bara kommer att uppnås om de offentliga steg med billigare modeller, dvs de som i allmänhet har mindre autonomi än en Tesla.

Så om detta nätverk garanterar att allmänheten inte längre vara rädd för autonomi, kommer de att vara mer prisvärda modeller som Renault ZOE, Volkswagen och Nissan Leaf eller Golf som permitaran batteriproduktion att växa. Om produktionen ökar, kan det minska enhetskostnaden och därmed det slutliga priset. Och slutligen priset på bilar.