den kallas låg däckrullmotstånd de blir mer populära och många bilmodeller utrustade med låg effekt versioner av sådana standarddäck så att deras CO2-utsläpp i atmosfären och bränsleförbrukningen är ännu lägre.

Men vad exakt är däck med lågt rullmotstånd eller låg friktion? Dessa kommer standard på Toyota Prius eller Auris Hybrid och Toyota är delvis ansvarig för den låga totala förbrukningen och utsläppen av hybridfordon Toyota. Men vi vet lite mer om dem.

Vikten av kontrollerad värme

Huvud Behovet av däck för bra grepp på vägen är hålls i ett optimalt temperaturområde. Nedanför det kommer däcket inte har tillräckligt med grepp och över bokstavligen förstörs samtidigt kommer också minskat prestanda.

Hur denna värme visas? Det är vad som kallas hysteres, som det är ingenting annat än energi i form av värme. Vid varje varv hjulet pressas mot asfalten, deformerade och uppvärmning. Detta fenomen är ansvarig för 90% rullmotstånd däck så om du har möjlighet att minska detta motstånd, kommer fordonet spendera mindre energi för att flytta och konsumera mindre.

Däcktillverkare uppnåtts tack vare de strukturer och processer av olika fabrikat till konventionella däck, förutom den massiva användningen av kiseldioxid i gummiföreningen. Allt detta för däcket att bibehålla temperaturen i slitbanan och inte överförs till resten av höljet, vilket inte är nödvändigt och endast tjänar till att försvinna i atmosfären och förlora ineffektivt.

Från den 1 november i år, samtliga däck har en ny märkning. I det vet vi vad energieffektivitet av däcket på en skala från A till G, som vi kan se nedan:

En klassificering svarar mot den mest effektiva medan G är den minst effektiva. Skillnaden i förbrukning av samma tillverkare mellan en ände och en annan kan vara ungefär lika mycket halv en liter bränsle per hundra, och koldioxidutsläppen också mer än tolv gram per hundra kilometer.

Utförandet av dessa däck är uppenbarligen lägre än de som ingår i olika sporter men varken deras fokus och marknadsandel görs för att konkurrera med dem. De är säkra i alla förhållanden, både torr och våt, och dess varaktighet och bränsle märkbar, och mycket, särskilt i fordon som ovan, som har utvecklats tänkande utrustade med sådana däck serie.

Du måste bara tro att nästan 20% av bränsle i en tank spenderas av däcken så någon förbättring i dem du kommer att märka snabbt i fickan.

Mer information | Michelin, Goodyear, Bridgestone, Continental, Pirelli

Toyota i rymden

  • Toyota Prius Plug-In 2012, djup från Frankfurt
  • Toyota Prius C, den kompakta hybrid
  • Toyota Yaris Hybrid: hybridisering når B-segmentet