Den første model af data og Jazz 2001, et par år til at gå ubemærket hen uden at forsvinde fra markedet, til trods for de mange forskellige konkurrenter som Fiat Idea eller Nissan Note. En anden af ​​dens fortrin, er amplituden. den Honda Jazz Det er meget rummelige, glatte linjer, men ingen dikkedarer, meget japansk.

Og selv om der siden år er begyndt produktion i Europa, på fabrikken, at brandet har i Storbritannien, Jazz er en bil skabt af og for det gamle kontinent. Vi testede den mest kraftfulde version af området, 1.4 i-VTEC 99 hk, med manuel transmission. Nedenfor det er 1,2 i-VTEC 90 hk.

Inde du kan rumme to eller tre små voksne passagerer på bagsædet uden strikturer, med nok plads til knæ og hoved af det højeste.

ydre

Eksterne foranstaltninger Honda Jazz er 3,9 meter i længden, en akselafstand på 2,5 meter og 1.695 meter bred. Dens højde er 1.525 meter. På et blik ser mindre end sige din nøjagtige målinger, dens størrelse er, at en "medium" bil, lav frihøjde giver en luft af poise interessant

den Honda Jazz slående bevæges fremad ved en forrude, der skaber en i det væsentlige kontinuerlig kurve fra forsiden til den bageste kofanger. På sin side står de store hjulkasser rummer en 15-tommers rand.

På bagsiden det har et stort vindue i døren, der hjælper sikkert udføre parkering manøvre og har en bred udsyn bagud, hvis vi placerer mens spejlet. Dette resulterer i større sikkerhed, især for fodgængere og parkering manøvrer.

interiør

At finde den rigtige position til alle, det er simple takket være dybde og højdejusteringer Svinghjul; afstand til pedalerne og højde på bænken og selvfølgelig ryglænet. Dette gøres ved hjælp af en løftestang, meget mere komfortabel end nogle hjul gevind eller andre mekanismer.

den forsæder De er komfortable, med blød polstring ikke, det forekommer mig mere komfortabel end de softies, fordi i en lang rejse mindre trættende at sidde et par timer. Førersædet har armlæn. Forsæderne holde godt kroppen tacking veje.

Førerpladsen for Honda Jazz har alle kontrollere og orienteret overvågning mod føreren, Andelen af ​​passageren med to små handskekasser. Nå alle kontroller fra posten "kontrol" i meget enkle, ingen lys, ingen overflødige knapper og skelne mellem dem perfekt, er orienteret mod føreren.

Desuden instrumentbrættet har flere huller og handskerum, der kommer i handy at bære alt velholdt fra flasker på siderne af dørene, dåser i deres tilsvarende huller til alle passagerer, selv mobil, solbriller ... Det har USB-tilslutning til iPod eller MP3 og hjælpestof.

En anden ting, der slår dig ved ankomsten det, er det lysstyrken af ​​kammeret som det er tjent med en enorm panoramatag og store sideruder og en generøst mellemstore forrude. Takket være denne store glastag, er følelsen af ​​rummelighed forstærkes yderligere af dagen, at være i stand til at lukke taget for at undgå solstik om sommeren.

Honda Magic Seats af systemet bagsæderne (Uden at fjerne nakkestøtterne) med en simpel bevægelse, bliver skjult under gulvet. Disse bagsæder også de stiger, være lodret (ligesom biograf sæder), så vi kan rejse med højere end normale objekter, såsom en stor kuffert, kasser og endda en pose på størrelse med golf.

Bagklappen åbner og lukker gnidningsløst og komfortabelt uden at forlade fyret op eller at skulle skubbe ham. Jeg var nødt til at lukke den til at springe. Mido 1,50 m, det sker ved meget høje bil har et håndtag ikke at skulle røre kroppen til at lukke den.

Fortsættes ...