Vi ved nu, at den homologeret forbrug De er forældre, og de er upålidelige tal at vide, hvor meget det rent faktisk vil bruge en bil. En nylig rapport anslået til 21% af, hvad det faktiske forbrug af godkendt afviger, og i 2014 afvigelsen sikker er vokset.

Lad os tale Honda Civic 1.6 i-DTEC, 120 hk og 3,6 l / 100 km. Okay, det sidste er en løgn, men ikke som en løgn som gennemsnittet i branchen. Tager regelmæssige forbrugsdata brugere ud i gennemsnit 4,26 l / 100 km på Honest John (Data indtil 2013) og 4,97 l / 100 km på Spritmonitor.

Ærlig John er ligesom Spritmonitor men britisk udgave, har mere end 50.000 faktiske forbrugsdata. slangebøsse som en producent ligger under gennemsnittet, eller sagt mere fint, de certificeringsdata er mere i overensstemmelse med virkeligheden.

I modsætning til Spritmonitor, behøver brugerne ikke sætte forbrugeren depositum depositum, men de sender et gennemsnit, i tillæg til deres årlige kilometertal og postnummer, der angiver, hvilken type kørsel er gjort. Det giver mening, at data er lavere i Spritmonitor, fartgrænsen i Storbritannien er 112 km / t.

Tja, ifølge Ærlig John, Civic 1.6 i-DTEC er den bedste britiske marked tankskib i forhold til, hvad du spiser, Hvis vi tilføje nogle mere end tilstrækkelige fordele, chapeau. Jeg sagde i præsentationen, deres forbrug pegede måder. Hvis Honda når han ønsker indtil Diesel misundelse for andre.

Se på disse data, taget fra samme sted:

  • Volkwswagen VII Golf 1,6 TDI - 4,85 l / 100 km
  • Hyundai i30 1.6 CRDi Blå Drive 2012 - 5,1 l / 100 km
  • Renault Megane 1.5 dCi 110PS 2008 - 5,62 l / 100 km
  • Citroen C4 1.6 HDi 2011 - 5,08 l / 100 km

Og hvis vi spørge mere på Honest John vil vi se, at biler spiking officielle forbrug er alle før 2005, Hvorfor er det? For eksempel Toledo indfødte tredje generation (MPV) bruger præcis, hvad det siger sin godkendelse, uanset motoren. Og UK bruger den samme godkendelse som andre europæere.

Den eneste forskel er målesystemet, er miles per gallon (imperial), som ikke er lige til mpg Nordamerika fordi størrelserne ikke er ens volumen forandring. I mellemtiden, vittighed af NEDC cyklus fortsætter, og ingen kan stoppe.

Producenter fortsætter med at bruge alt for at standardisere lidt krinkelkroge, og det betyder ikke nødvendigvis fører til lavere faktiske forbrug. Visse foranstaltninger har tvivlsom effekt i den virkelige verden, men vi vil diskutere en anden gang, hvor vi sammenligner det faktiske forbrug og godkendt i nyere Diesel, som hver gøre din egen idé.

BEMÆRK: Til enhver tid taler vi om aritmetiske gennemsnit, hvilket betyder, at der er bilister med resultater over og under gennemsnittet, men givet en tilstrækkelig stor population i prøven når en pålidelig og repræsentativ i den virkelige verden statistiske værdi.

link | Ærlig John Rigtig MPGI Motorpasión | NEDC cyklus, eller hvordan man kan forstå godkendt forbruget