Vi kender Opel Mokka, og nu tager vi kontrollerne SUV-B med firmaet Ray ønsker at åbne markedet i Tyskland, Rusland, Italien og Det Forenede Kongerige, til lande, hvor terrænet har koncentrere halvdelen af ​​sit salg. Lad os se, hvordan det tager Opel Mokka det vandrer fra Hamburg til St. Peter-Ording, en kystby, hvor Tyskland flirter med Danmark.

Vil det være en borger SUV landet? Er vi overrasket dit system 4 × 4? Vil det blive gjort for at teste de betingelser, der bor i Rusland? Nå, indgang den vej, hvor vi har mere motorvej end noget andet, nogle andre lille vej vi vil spille fire byer, og, for at sige en lille test deres off-road evner ... vil være en sjov overraskelse.

For nu, lad os se, hvad der venter os i Opel Mokka set udefra og indefra. Lad os se, om det er så stort som det ser ud, hvis sæderne er i stand til at rumme en krævende chauffør med sættet, og hvis kontrollerne føler os godt til hænderne. Vi vil have to enheder: den blå Boracay bærer tekstil finish, mens Red Velvet læder ridning.

Opel Mokka, solide, men ikke tung

Forsiden af ​​Mokka er stærk fortjener ikke diskussion. Linjen startede med Insignia, Adam og waterfal ... Cabrio robusthed oversætter her. Men der skal, når du ser den naturlige hårdhed, men ikke overfører rotundity af formularer. Det er stort, men blid aspekt. Big mand er det ord, vi leder efter, ja, men kærlig planen.

I siden og tilbage, en god portion dynamik og behersket sportslighed vist med buede linjer, der kvalificerer vinkler som de er image. Men højden dominerer meget generelt, og det er umuligt at stoppe tænke Mokka som en høj kompakt.

Begge stærkt definerede skuldre som stykker af sort plastic belægning lav omkring sin omkreds har men at distancere med jorden, hæve den del af kroppen malet og stigning følelse af højde.

Det observere globalt, set en sammenhæng linjer hvilket gør det udvendige design et rimeligt afbalanceret visuel sæt. Leder i detaljer nogle modstridende fornemmelser bliver opfattet. Hvis der er en vis misbrug af blinde stativer i sort plast på forsiden, bagsiden præsenterer en eklektisk design, der ikke føler noget forkert.

Ja, her kan ingen klage over kedsomhed og at Opel ikke ønsker at risikere ... men det er også rigtigt, at hvis vi tager tilbage og fjerne de karakteristiske trin afsluttede med forlygterne hjul, er vi tilbage med en port, der kunne være fælles for noget andet bilmærke. Nå, Opel Cabrio undslipper dette eksperiment, okay.

Og da vi taler om detaljer, vi kommer til at scanne loftet, hvor baren leveres som standard (og de er dejlige, forresten) skjult øjenhøjde en slags rib, der er noget anakronistisk, hvis ikke minder en van fra dem af gårsdagens.

Men er tingene ser bilen med forstørrelsesglas. Sammen giver det en godt image i udlandet og sikkert mere behageligt fra et æstetisk synspunkt, at nogle af sine konkurrenter, især en, der ligner det blev designet i klokkestabel af en berømt parisisk katedral selvom vi faktisk ankom i det land, den stigende solen.

Når du åbner stammen af ​​Opel Mokka, hvis vi oversætter den 356 liter håndbagage dimensioneret til at have et par af dem placeret fladt og et tredje sæt lodret i kampen starter. Logisk ovenstående kan tilføjes nogle flere klumper. evaluering af rund formularer fra uden for køretøjet, det syntes dog, at vi ville have mere plads.

Nedfældning af sæde og de bageste ryglæn opnå de eftertragtede 785 liter giver os en belastning længde på 1,53 m, på et hvilket resulterer rimeligt fladt på grund af udformningen af ​​bagsæderne, som tilbyder noget folde problem.

Netop fordi køretøjets højde 72 cm fra gulv til gulv, løfte en tung dims kan være traumatisk hvis ikke gearede mod kofangeren. Ja, lastning mund er næsten gratis og niveau, så får inde i bagagerummet er virkelig behageligt. På højre side forventer vi et dias flappen til venstre er der et hul og opdagede under gulvet, et hjul til midlertidig brug udgør et valgfrit element.

interiør udseende, indkvartering og kontrol

Inde vi forventer en 100% Opel linje, kendetegnet omsluttende markerer de vigtigste dele af trim, som er bløde hænder der hvor normalt spiller. Det overordnede udseende er helt korrekt, selv om det er i detaljerne, hvor vi vil stoppe for at vurdere, opmærksom på, at du er nødt til at gøre forskel på positiv og skal forbedres.

For at starte et sted, fordi vi er ved kontrollerne og på billedet ovenfor detalje er, må vi fremhæve clausor af tændingsnøglen, krom og syn, der er helt sikkert ud af sted og tid. Hans touch er også unøjagtig. På den modsatte side af vægten, de rattet er meget intuitiv og reagerer godt at røre ved dem. Den anden botonera vi ser, det store tastatur i midterkonsollen, vil vi overlade det til, når vi kommer i gang.

Set fra passageren position, instrumentpanel Det synes at være mærkeligt lav, men det er en optisk illusion. Når vi sad ved kontrollerne, kontroller læsning er perfekt fra synspunktet af driveren. Måske få noget indrammet ure og pantallita som dominerer den røde tone, men generelt læst godt ved rattet.

Lad os se, hvordan det fungerer overnatning i førersædet. Sandheden er, at AGR sæder har en enorm kombinatoriske set-ups, og det er en fordel, og på samme tid et problem. Fordelen er, at når du finder den ideelle position, sædet passer dig som en handske.

I virkeligheden, i nogle tilfælde er det endda indstille en smule for, men der er et produkt af de smager af hver. Det modsatte ville klager over manglen på tværgående greb. Og det er, at med hensyn til sæder, det aldrig regner i alles smag.

Et øjeblik, lukker jeg døren.

?! Og det!? Nå, okay, det betød mig med detaljerne, der efterlader dig lidt ud af kredsløb. Lad os fortsætte med overnatning i sædet, skal du, med mere interesse end pitorrín dette.

Intet at gøre med tortur som involverede sæder Opel Astra anden generation, for eksempel, som jeg holder en utaknemmelig hukommelse. Opel Mokka, godt gradueret, meget komfortabel, selv om en skelnen mellem finish gør. Tekstilet er meget mere luftige end læder, måske det smagte alt for nye og lændestøtte præsenterer en temmelig ekstrem hårdhed.

I sidste ende, de ting er, du nødt til at vide dimitteret sæde og tilbringe et par minuticos før du kører. Og med de mange indstillinger uden en hukommelse til at være ansvarlig for ... ja, det er, at de fleste bevægelser er lavet med manuelle kontroller. Når det er sagt alt det, det er ikke underligt, at nogle andre kolleger havde bare sessionen klager over rygsmerter.

Af den måde, hvis nogen har haft følelsen af ​​mottling når de overvejer dette billede, det er hvad (afhængigt af hvordan) kan overføre inde i Opel Mokka. Ikke at jeg tager fejl, men nogle gange du ser dig selv mellem en klippe og et hårdt sted. Selvfølgelig, armlæn foran tilbragte hele dagen løft.

Som for førerpladsen, dette er logisk ... ma non troppo høj, er der intet gjort ubehageligt. Sidespejle meget pålideligt reagere på behovene præsenterede en SUV-B som dette, og da standsede man har en fornemmelse af, at for at starte bilen giver ikke nogen synlig problem eller beregne afstande.

Hvis vi bruger et øjeblik på bagsædet, set her i bicolor læder det koster lidt at tro tre voksne rejser komfortabelt hvis du ikke har meget tillid. Det er en bænk til to voksne og et barn uden barnesæde besværlig. Faktisk er den 60/40 split vejer tungt på den del af sæderne for en SUV på 1,78 meter bred uden spejle.

Som for tilgængelighed, er det perfekt. Og på clearance til knæene, det er ligesom en kompakt, hvor hvis man måler cirka 1,80 meter du kan undvære omkring otte centimeter lange, der går godt sentadito på dit websted. Selvfølgelig, højden af ​​hovedet til taget går uden bemærkninger.

Nå, engang bemærkede alt dette, fremhævede de stærke og svage sider af bilen, det rører nu er at lukke døren, spænde op og forberede sig på at foretage en rejse fra Hamburg Airport til vestkysten af ​​Tyskland, blot for røre Nordsøen og sjov oplevelse fornemmelser ombord på Opel Mokka, ingen kidding.

Vi vil have en dieselmotor forhjulstræk ikke mangler en drivende bagud, når du tager det ud af vejen ... og vi vil have en turbogasolina 4 × 4, der har en upåklagelig adfærd i asfalten. Er verden på hovedet? Nej, det er en meget alsidig SUV.

Fortsættes ... Fortsætter.

I Motorpasión | Opel Mokka