Nissan har allerede begynt å selge i Spania sin andre 100% elektriske kjøretøy, kan vite prisene på de ulike versjonene, både med batteri og batteri eiendom til leie i Future Motorpasión. Dette er Nissan e-NV200, en elektrisk van tilgjengelig i tre modi, en bare for lasting (to seter), ytterligere blandet (fem plasser) og ett for passasjerer (fem seter).

Nissan e-NV200 er produsert i Barcelona, i Zona Franca fabrikk og har det vært i Barcelona hvor det japanske merket har presentert internasjonalt. Jeg må innrømme at et slikt tett by som Barcelona, ​​ikke tenke meg en bedre måte å komme seg rundt i gatene med en elbil: svært komfortable, stille og med null lokale utslipp.

Små endringer i NV200

Konfrontert med en bil spesielt designet for å være elektrisk som Nissan LEAF en mellomstor sedan fem dører og fem seter, er Nissan e-NV200 en annen versjon av NV200, en kjent van og produsert i Barcelona samme fabrikken.

For den elektriske versjonen, ja, har det vært nødvendig å gjøre noen endringer, den viktigste delen er ikke sett, ramme, som strukturelt endret for å tilpasse batteriet, og for å bedre understøtte sin egen vekt (ca. mer enn 260 kg).

Litiumbatteriet 24 kWh Kraft luftkjølt ioner, som går under setene og gulvet av lasterommet og som ikke forringer plass inne i eller reduserer volumet av last. Sannheten er at det fortsatt er rom for et større batteri, men Nissan har ikke sett passer dyrere prisen på denne bilen. Hjulkassene er også noe bredere ved e-NV200 i NV200.

Andre endringer er enklere og begrenset til estetiske detaljer, slik som støtfanger, front grill og frontlykter forskjellige, mer avrundet og organiske, med noen detaljer i blått og minner om hva LEAF, og en bakre lys også litt annerledes. Den plasskrevende frontstøtfangeren gjør det e-NV200 måle utgangen 16 cm lengre enn konvensjonelle NV200.

Nissan e-NV200: tre versjoner

Nissan e-NV200 er en elektrisk van utviklet for profesjonelle som ønsker et arbeid kjøretøy og enkeltpersoner som ønsker en meget dyktig kjøretøy.

utgivelse Boxcar er det van som kunne velge en rørlegger, murer, en kurer selskap eller bærer. Dette har bare to forsetene og en skjerm for å skille lasteplass med et volum av 4,2 m³ og full ladekapasitet 770 kg.

Van kan ha to asymmetriske bakre svingdører eller en gate toppåpning, og kommer med to skyvedører. Du kan komme uten bakvinduet eller vinduer, eller kan eventuelt inngå som ønskelig eller nødvendig hver.

Støtfangerne er montert sort plast og stålhjul med plasthjulkapsler eller legering hjul 15 inches (ja, til og med en van). Designet for å fungere, er trekket mørk grå, mer lidelse og mer spenstig enn Evalia versjon møbeltrekk for passasjerer.

Nissan e-NV200 van

I havnen, klar til Curran.

utgivelse Combi Det er en blandet van, for både gods og personer, men er også ment å fungere. Den har fem seter, men med samme mørke grå møbeltrekk og svart plast støtfangere.

For enkeltpersoner er versjonen EVALIA, med fem seter, mer setetrekk og interiør, lys grå møbel myk, behagelig å ta på, men mindre lidelse og kommer med mer utstyr, for eksempel klimaanlegg.

Utad denne versjonen ville ligne en stor turisme minivan. Støtfangere, er speil og dørhåndtak lakkert i bilens farge og leveres standard bakluke og alle krystaller. Bakruter er praktisk mulig, glidemidler.

Mye last plass, men ikke så mye habitability

Nissan e-NV200 er ikke en veldig stor van. tiltak 4,56 m lang, 1,76 bred og 1,86 m høy. Akselavstanden er 2,73 m og den er, for eksempel, noe som er mindre enn en Ford Transit (tilpasset) eller en Renault Traffic, svever rundt fem meter og vanligvis overskrider 1,80 m bred.

Selv om det kan synes større, er det i likhet med andre alternativer som Kangoo ZE, som er diponible to lengder, 4,21 m og 4,60 m, Citroen Berlingo Peugeot Partner elektrisk eller elektrisk, som også er tilgjengelig i to lengder , 4,38 m og 4,63 m, men er "litt mer turisme", avhengig av hvordan du ser ut. Mercedes-Benz Vito E-Cell er større, men har dårligere ytelse.

den Nissan e-NV200 Det er en høy bil, men ikke så mye som andre varebiler, så klatring det er ikke veldig komplisert, klatre et trinn, men ikke "klatre" til hytta.

Når du er inne i kjørestilling er høy, veldig typisk for Van, man går rett og bena bøyd. Bredde er greit for to, og takhøyde til taket er fine. Jeg fant nok hull til å gjøre nyttige ting, noe mye trengs i en varebil.

Men forsetene er ikke veldig romslig benplass i førersiden man føler seg litt klemt fast mellom døren og midtkonsollen, og den er ganske høy, over 1.85m, kan spille med lap på dashbordet.

Den fremtredende delen som er på innsiden av døren panel, huser bare drifts elektriske vindu, stikker mer enn nødvendig, og kan ulempe kneet. Kommandoen kan være lokalisert andre steder uten at det krever mye plass. Jeg må si imidlertid at dette ikke er unikt for e-NV200, fordi interiøret er det samme som de andre versjonene med forbrenningsmotor.

den ratt det er ganske skjev fremover, tenderer til horisontalen. Det er justerbar i høyde, men ikke i dybden, og noen ganger har man følelsen av at han er litt langt. Håndbremsen er også litt langt fra den (det er festet til det fremre passasjersete) driver. Førersetet er regulerbar i høyden.

Setene har virket veldig komfortabel med en back med god korsryggstøtte og balansert hardhet, og riktig støtte. Den visuelle kvaliteten på finish er vanlig for kommersielle kjøretøyer: all hard plast med enkelt, men med en skikkelig finish, god passform og feilfri.

I den versjonen Evalia bakseter er veldig greit når det gjelder benplass, knærne berører med baksiden av ryggen på forsetene. Det ville vært fint om setene var plassert lenger tilbake, selv på bekostning av å miste bagasjen, for å få plass til beina.

En endring har en enorme bagasjerommet, med 2270 liter kapasitet til taket. Som den andre raden av setene kan foldes, er det nesten alt i det (opp til 3100 liter), for eksempel tre komplette sykler uten demontering av noen av dens komponenter. Den lastefly er ganske lav, og det koster mye arbeidspakker for å starte opp.

Bak rattet: arbeidet er en glede

Jeg satte meg i huden av en arbeidstaker som har til rundt og rundt byen i en varebil, slikker trafikklys, veikryss og trafikkork åtte timer, og jeg kan ikke forestille meg en bedre måte enn i en elektrisk varebil.

Test ruter ble utarbeidet Nissan Spania også ganske realistisk, ligner på hvordan de kunne være i reelle forhold. Vi startet med fulladet batteri Mercabarna Flores, gikk inn i byen ved motorveien og deretter callejeábamos ("ved å dele") Til slutt tilbake til Mercabarna.

Motoren på Nissan e-NV200 er nesten det samme som Nissan LEAF, har 109 hk (80 kW) og 254 Nm dreiemoment. Akselererer fra 0 til 100 km / t på 14 sekunder. Det er en normal kraft og mer enn nok for et kommersielt kjøretøy, er bare elektrisitet fortsatt en fryd. Det er mer kraft enn den NV200 diesel (90 hk).

For det første er det ingen "furgonetil" lyd starte ingenting, bare stillhet. En høyhastighets motorvei merke noen aerodynamisk støy, vil jeg si at fordi speilene, men ikke irriterende. Rullestøyen er inneholdt.

Ved å akselerere motoren fløyte, mer enn en Nissan LEAF, som er mer raffinert det viser. Motoren svarer med fullstendig umiddelbarhet, med energi og smidighet, og uansett hvilke omstendigheter blir bedt om å svare på, så vil det med total hengivenhet. En forhandler med denne elektriske van vil være først ut i lyskryss og rundkjøringer (er morsomme Outrun andre nesten lydløst).

Sammenlignet med de andre elektriske varebiler for salg i Spania ingen farge: den har mer effekt og dreiemoment. For øvrig, for van ikke er tom, ble den versjonen furgon lastet med 250 kg av grus.

Og selvfølgelig er det å kjøre med full komfort, som et kjøretøy automatisk overføring er bly. Nissan e-NV200 har en forskjøvet girspaken, svært lik en vanlig automatgir, selv en liten mekanisk touch (dette viste meg nysgjerrig, fordi det ikke er nødvendig, er det all elektronisk ikke mer). Ingen hakking, ingen grunn til å skifte gir, ikke bekymre deg om motoren roterer tilstrekkelig eller ikke regime.

Jeg hadde følelsen av at adresse Det er veldig rettet ned, og for å være ganske vri hjulet for å få hjulene i gang søkte. Ellers touch er verken for hardt eller for myk.

den suspensjon er middels, balansert og komfortabel nok hardhet, og selv om noen ganger varierer noe på ujevne underlag, ikke balansere også i svinger. Stabil kjøring og van vil bli fortalt hvor det hjelper å ha tyngdepunkt enn vanlig NV200 (vekt batteriene bare under bakken). Bremsepedalen føler er lik en vanlig kjøretøy uten regenerativ bremsing meget tilfredsstillende.

den autonomi "real" i henhold til datamaskinen i løpet av testen var mellom 130 og 140 km. Når du starter testen, med batteriet ladet og slått av air condition Eco-modus, indikerte den integrerte datamaskinen estimerte 146 km med autonomi. Deaktivering av Eco modus autonomi ned til 138 km og slå på luftkondisjonering ned til 131 km. Godkjent autonomi er 170 km i Combi-versjonen og 163 km i varebil versjon.

På slutten av mange runder rundt her og der, og en rekke kjøre timer, gjennomsnittlig forbruk i henhold datamaskin var om lag 19,7 kWh / 100 km, som ikke er dårlig for denne type kjøretøy (hologa 16,5 kWh / 100 km ) og etter å ha gjort en normal driv smidig skyting også ved hjelp av luftkondisjonering til enhver tid.

Dette vil bety en reell område på 120 km, nok, fordi i Europa, ifølge en undersøkelse utført av Nissan, 70% av varebiler kommer til å gjøre et gjennomsnitt på ca 100 km per dag, og for de som ikke gjør mer kilometer kan alltid gjøre en rask opplading (CHAdeMO) midt på dagen, på lunsj stopp, og komme seg opp til 80% av autonomi. Jeg tror en veldig brukervennlig og trygg by bil som har å gjøre turer, jeg vil ikke endre diesel.

Batteriet i eiendommen er det en Nissan e-NV200 Boxcar fra 18,540 euro og batteri til leie fra 13,665 euro, i begge tilfeller prisen er uten moms og icluye og hjelpemiddel for kjøpet (6500 euro). I fremtiden Motorpasión gjorde vi en rask kontoer sammenlignet med diesel versjon: ut veldig konto, kan du spare nok penger og vedlikehold er billigere.

Se hele galleriet »Nissan e-NV200 (touchdown) (25 bilder)

Reiseutgifter for denne presentasjonen har blitt overtatt av merkevaren. For mer informasjon se vår guide til relasjoner med selskaper.

window.addEventListener ( 'last', funksjon () {$ () hver (funksjon (indeks, element) {$ (element) .elastislide () 'i galleri elastislide.' ;.})})