Sidste år jeg har haft til at opføre sig godt, fordi dagen for Reyes fandt jeg en meget speciel gave. Jeg havde forladt under træet Audi RS6 Avant, sporty familie sedan af mærket med de fire ringe i sin seneste udvikling i 2016.

Den 6. januar brugt jeg dagen med at nyde det, som du ville ethvert barn med deres nye legetøj, og jeg kan sige, at det er uden tvivl en af ​​de voldsomste biler jeg har haft i hele mit liv. Her testen begynder en 560 legetøj heste, som du gerne vil være et barn til at spørge Magi. Eller endnu bedre, du ønsker at få børn til at have den perfekte undskyldning for at købe det.

Selv på papir er bare en vitaminiseret version af Audi A6 Avant, virkeligheden er, at Audi RS6 Avant er ikke en bil mere inden for den tyske mark. Jeg tør sige, at er det kun bilmærke kan overskygge Audi R8, og på mange måder, jeg formørkelse. Jeg, uden at have haft en chance for endnu at teste den nye R8, jeg tror faktisk, at jeg ville tage en RS6 Avant hvis jeg skulle give dig vælge. Men lad os se hvorfor.

Elegant og med velkendte krop Canalla

selv Roza fem meter lang, to meter bred og har en akselafstand på næsten tre meter, selvfølgelig fra hinanden er den velkendte udformning af karosseriet at gøre plads til 565 liter bagageplads, er Audi RS6 Avant identificeret ved første øjekast som en sportsvogn.

Jeg får at afhente bilen til denne test, og jeg kan ikke lade være bange ved synet. Blandt skyggerne af parkeringen, næsen af ​​en RS6 Avant farve Daytona Grey mat R8 titter mellem en ny generation og et TTS med en slående gul.

Dens forreste pålagt af single-kølergrillen i blank sort, quattro med ordet opført i bunden flankeret af to gigantiske luftindtag på siderne med lag af kulfiber.

Jeg jeg glider mellem biler og endelig se den komplette oversigt over dyret. Daytona mat grå maling (6925 €) giver en unik, særligt præg og forbedre deres sportslige mere, hvis muligt måder en slyngelstat touch, men under ingen omstændigheder macarra som det sker i forbindelse med andre applikationer matte malerier.

De gigantiske hjul valgfri 21-tommer (2.635 EUR) er malet i sort farve. De er usædvanlig stor, stor for nogen anden bil, men står mål med størrelsen af ​​denne, som er for stor på alle måder.

Jeg åbner bagagerummet at forlade bagage, inden de forlader garagen, og bekræft, at størrelsen af ​​stammen med 565 liter Det er fortsat den samme som enhver Audi A6 Avant, et rum mere end nok til en hel familie rejser med alle deres ejendele.

En bageste diffuser DTM værdig

Når låget stammen er lukket elektrisk nedenfor jeg se en af ​​de mest slående dele af bilen. Den enorme luft diffuser bageste carbon fiber i et stykke, som stikker på bagsiden toppunktet af bilen.

Den udvendige kulstof pakke indeholder, for 5.935 euro, den forreste spoiler og bag kulstof diffuser, gitter og vindue ramme blanke sorte tagrælinger i mat sort, foran indskrift 'quattro' grå eller poster side luft carbon

Det samme gælder for de to gigantiske ovale udstødningsudgange, som er integreret i deflektoren. Malet i blank sort på denne enhed, den afslører, at det er den Valgfrie RS sportudstødning (€ 1320).

Jeg stopper savlen og jeg får bilen, hvor vi er vært for en hytte med alt du kan finde i en Audi A6 Avant til toppen af ​​udstyr og nogle specifikke detaljer, såsom doorsills med ordet RS6 Avant belyst eller sport sæder med diamant-formede syninger og RS6 logo på ryggen.

En kasse ure specifikke stavning og RS6 logo, trim instrumentbrættet og midterkonsollen kulfiber eller fuldt betrukket med alcantara tag er detaljerne, der gør forskellen i en bil ser og fremragende efterbehandling.

Lydsystemet Bang&Avanceret Olufsen med 15 højttalere, 1200 watt højttalere belægning poleret aluminium koster 7.910 euro

Jeg starte motoren ved at trykke på knappen på midterkonsollen og lyden er simpelthen brutal, i stand til at vække nogen nabo. Dyret er kommet i live, bare vågnede monster, der vil ledsage mig i løbet af de næste par dage.

Jeg går til lys og i løbet af de første par kilometer kører Audi RS6 Avant, som om det var en enkelt A6 Avant, nyder nogle af fordelene ved sin V8 biturbo motor, der i øjeblikket arbejder som om det var en V4 have afbrudt cylindrene 2, 3, 5 og 8 for at spare brændstof. Det er en af ​​hemmelighederne bag Cylinder On Demand teknologi, der helt sikkert har jeg ikke givet mange muligheder for at arbejde.

Sættet bevæger sig jævnt, hvilket giver et niveau af komfort til beboerne misunder ikke noget af sedan, hvorfra det stammer. Motoren har mange lave og ser ud til at være stor med den otte-trins forandring triptronic.

Vil du ønsker at trække skifteren tilbage

Men sandheden er, at allerede havde været god nok sidste år at vinde denne julegave, så ** skød tilbage af gearstangen for at aktivere Sport-mode ** og begynde at gøre lidt ondt nyder min nye legetøj.

Det er i sport-mode, hvor Audi RS6 Avant virkelig bringer ud dyret inden. 4,0 TFSI motor kombineret med valgfri RS sport udstødning udsendt en enkelt, overvældende, overnaturlig og værdig melodi utæt bilspil.

Er de sange af den 560 hk motor, der udvikler denne fantastiske kombineret med omkvæd, der gør det 700 Nm drejningsmoment, der leverer mellem 1.750 og 5.500 omdr./min. En symfoni, der lyder som himlen, og jeg kan forsikre dig ingen anden bil i dette segment er i stand til at tilbyde.

Lyden af ​​denne bil i Sport-mode bliver en symfoni, der lyder som himlen, og jeg kan forsikre dig ingen anden bil i dette segment er i stand til at tilbyde

Sport-mode denne Behemoth reaktioner tage dig ud af dine bokse. Et skridt på speederen ingenting, bemærk, hvordan dyret er i stand til at katapult frem med en helt ekstraordinær kraft, demonstrerer trækkraft er svært at forstå.

Mens de fleste bil mere end 525 heste har alvorlige problemer med at flytte meget magt til jorden, Audi RS6 Avant tager kloden som en simpel løbebånd i et motionscenter, dreje det efter behag.

560 hestekræfter er altid overføres optimalt til asfalten, og Det er umuligt at opfatte ethvert tab af trækkraft. Hemmeligheden ligger i centrum forskellen, der normalt sender en 40% moment til forakslen og den bageste 60%.

Muligvis denne opdeling er en af ​​hemmelighederne, der gør touch er, at en hel sport, selvom ved hånden iført en mastodont fem meter, 2.025 kilo vægt og evne til at bære fem passagerer komfortabelt med deres bagage inde.

Traktioner, mens det lader til, at Audi RS6 Avant tager kloden som en simpel løbebånd i et motionscenter, dreje det efter behag

Forskellen kan variere automatisk distribution drejningsmoment, og nåede sende op til 70% til forhjulene eller 85% til bagakslen afhængig af omstændighederne. Jeg forstår nu, hvorfor jeg ikke kunne komme ud af deres kasser selv med våde og kolde vej.

Jeg vil også gerne spille

Mens børn i hele Spanien lege med deres nye legetøj, jeg ønsker at gøre nøjagtig det samme med dette stykke legetøj for ældre, så jeg har tænkt mig at en af ​​mine foretrukne veje. Da jeg ankommer, fra toppen af ​​bjerget ser jeg det er helt øde. Det er logisk, skorstene af husene i afsides dal kører på fuld kapacitet, mens familier deler den sidste dag i julen.

I Audi Drive Select dynamisk funktion vælger jeg mellem fem til rådighed. Så jeg sørge for, at den specifikke luftaffjedring denne model er klar til at tilbyde det bedste af sig selv i den rækkefølge af kurver, der venter mig.

Jeg begynder at forsøge igen at gøre derrapar nogen af ​​de fire hjul, men afstå i forsøget. Det synes umuligt at gøre denne bil mister trækkraft, og imod, hvad det gør er sat et hjerteanfald hastighed på få sekunder.

Denne masse mere end to tons accelererer fra 0 til 100 km / t på 3,9 sekunder. For at give os en idé om, hvordan denne bil overfører strøm til asfalten, bare sige en BMW M5 identisk magt og 80 kilo mindre vægt tager næsten et halvt sekund til at accelerere til 100 km / t.

Startede ned at stejle bakke på en infernalsk tempo. Den ene efter den anden vi spore kurverne nyder sjælden selvsikkerhed, en elektromekanisk styretøj, der synes at spille perfekt alt det, vi angiver med rattet, og et bremsesystem, der, når de har taget temperatur, synes endeløs.

Ikke mindst fordi der er tale om testenheden, den forreste bremseskiver 360 serien bølgepap mm i diameter, har veget pladsen for den Valgfri cabronocerámicos skiver 420 mm navnlig ved pincet i antracit grå med registrering "Audi Keramisk".

De carbonocerámicos diske er en dyr ekstra, da de koster 12.300 euro, hvis du vælger dem separat. Heldigvis for kun tusind euro mere kan du vælge den plus dynamisk pakke, der også indeholder andre lækkerier, som vil blive diskuteret senere. Disse bremser er nødvendige, hvis du har planer om at spille en masse på veje som denne, da deres træthed modstand er sublim. Før de skal svigte eller vil du gøre din benzintank vil ende, det er helt sikkert. Og at selv om de har den vanskelige opgave at stoppe to tons vægt i fuld fart ned ad bakken.

Det, der overrasker mig bilen, som vi omgå den ene efter den anden kurver, let fugtig på indersiden i nogle områder, er det lyd, der udsendes af lækager når du slipper speederen for at starte bremsning.

Eksplosioner hørt i kabinen, når bilen går på hold kommer til at skræmme, Mens der på et par gange jeg ankom selv om vi havde noget løs i solfangerne. Efter kontrol, at alt var på plads, fortsætter vi vores sti ved lyden af ​​lækager på siden af ​​denne smukke bjerg genlyd. Nogle synes, det var en nabo forbrugende de sidste knallerter.

Hvis tempoet, der giver mulighed for at tage denne bil på motorveje er foruroligende høj, så det gør snoede veje med en bredde minimum. Det er ligesom Audi RS6 Avant chameleonic var blevet tilpasset til det miljø, vi gør arbejdet og er blevet en RS3 Avant.

Afspilning ned med gear skiftekontakter bag rattet, mens du lytter til de eksplosioner af kanoner ovale bagtil, Du kan fremskynde bremsning til grænsen. Cuestra tror du sidder bag rattet i en bil i sit segment, og det koster mere, hvis det er tænkeligt, at dette kunne gøre med dine tre børn sidder på bagsædet og din kone på passagersædet.

Det er ligesom hvis du går til en race af DTM med hele familien i bilen. Den valgfrie dynamiske styresystem, der er udstyret test af enheder hjælper alt synes under kontrol, selv i de mest vanskelige situationer.

Når du er i fuld støtte og bilen virker at bukke under for fysikkens love, dynamisk ledelse hjælper føreren med at undgå overstyring og understyring contradireccionando automatisk ved umærkelige impulser.

Al den teknologi, som denne model tilbyder, arbejder på en koordineret måde, så i ekstreme situationer din eneste bekymring for at nyde, og jeg kan forsikre dig, at denne bil vil nyde som et barn med et nyt stykke legetøj. Faktisk det er hvad jeg er.

En anden hemmelighed indarbejde denne Audi RS6 Avant så speciel, er den differential sport. Deres arbejde er at fordele momentet mellem de to baghjul til at slutte det eller at fremskynde fuld støtte skaft.

Når du sender moment til ydersiden hjul bilen tilbøjelig automatisk at holde sig til indersiden, og det er en af ​​grundene til, bilen føles meget mere adræt end den egentlig er.

Alt dette udstyr, der gør deres dynamiske adfærd er simpelthen uovertruffen, kaldet Audi Dynamic plus pakke. Det koster en hele 13.250 euro, og omfatter dynamisk styring, sports suspension plus med DRC RS, Matrix LED forlygter, keramiske bremser eller strækker maksimalhastighed ved 305 km / t. Hvis du tænkte lagt keramiske bremser, bedre vælge denne pakke. Den største forskel.

Jeg indrømmer, at efter alle eftermiddag nyder en af ​​de mest perfekte dynamisk par biler har prøvet i de seneste år, fristelsen til at regne ud, hvordan det føles, når du kører et bæst af denne kaliber på over 300 km / t var stor.

Heldigvis forbrug under prøven på grund af intensiv, konstante stigninger vender sig til skæring og hektiske tempo, var over 20 l / 100 km, så hvis du ønskede at få til at sove hjemme jeg spillede tilbage til destinationen tilbage til at være god og være blid med gashåndtaget, så figuren markerede en tilbagevenden til en lidt mere logiske records.

Audi RS6: vores score

8.6

udvendige design9indretning7kvalitet8livability9bagagerum9motor9sikkerhed9adfærd10komfort8pris8

Til fordel

  • udseende
  • lyd undslipper
  • dynamisk opførsel

skranke

  • Høj basispris
  • Forbruget i sportslig kørsel
  • Pris Indstillinger
Du vil gerne have børn. Det var titlen jeg valgte for Audi RS6 Avant-test, en bil, der sikkert ville være en del af mit ideal garage. Æstetisk betegner sportslighed RS modeller Audi gennemført vanskeligt at få et andet endeelement af intervallet. Det er groft, stilfuld, sporty og velkendte på samme tid, og jeg elsker det. Dynamisk mellemtiden, hun er i stand til ting, der aldrig forestille sig, når du ved, du har i hånden en bil næsten fem meter lang og mere end to tons vægt.

Det er påvisningen af, at teknikken anvendes korrekt kan lave et bæst af denne størrelse med 560 hestekræfter sætte genere de bedste superbiler på markedet. Og bedst af alt, er, at alt, hvad du kunne gøre med dine børn på bagsædet og din glade kvinde, fordi du har købt en familie bil. Den eneste skam er, at dens basispris på 132,820 euro og er i muligheder for at konfigurere en som dette du nødt til at bruge mere end 35.000 euro. Hvis det ikke var for det, ville det være den perfekte bil. Eller måske er det?


 

ark

udgave testet   Avant
forskydning3.993 cm³ trækkrafttypequattro
motorblokV8 brændstofbenzin
Maksimaleffekt (hp @ rpm)560 @ 5700-6600 Tank kapacitet75 liter
Maksimale drejningsmoment (Nm @ rpm)700 @ 1750-5500 forbrug i byerne13.4 l / 100 km
masse i ubelastet stand2.025 kg forbrug uden for byområder7,4 l / 100 km
maksimalhastighed250 (305 med Dynamic Pakke) km / t blandet forbrug9.6 l / 100 km
Acceleration 0-100 km / t3,9 sekunder trunk kapacitet565 liter
transmission8 speed pris132,820 euro

Se hele galleriet »Audi RS6 Avant (test) (29 billeder)

Audi RS6. Måske er det den perfekte bil. Måske. Kan være den perfekte bil. Kan være. #audi #audirs # audirs6 #audiporn #audigramm #car #coches #auto #carporn #autos #carbono

Et foto offentliggjort af Hector Ares Torron (@hector_ares) et par sekunder siden

Bilen til denne test er leveret af Audi. For mere information se vores guide til relationer med virksomheder

fotografering | Hector Ares
I Motorpasión | (Del 1, del 2)

window.addEventListener ( 'belastning', function () {$ () hver (funktion (indeks, element) {$ (element) .elastislide () 'galleri-elastislide.' ;.})})