den syv-personers biler De har altid været en undtagelse i markedet. De var næsten altid familie stationcar eller en indstilling, der kunne have en tredje sæderække (Peugeot 504, Citroen CX eller Mercedes E klasse, for at nævne de mest berømte). Efter dette tilbud blev gradvist forsvinder fra markedet indtil ankomsten af ​​MPV'er (eller MPV) og store SUV.

I øjeblikket er næsten alle generalist mærker, herunder præmie, har i deres katalog mere end syv-sæders model. Men alle er nu MPV og SUV, med undtagelse af et fastback sedans (Tesla Model S). Med mere end 30 modeller på markedet (over 40, hvis vi inkluderer dem, der stammer fra kommercielle køretøjer) er det ikke en let opgave at beslutte på en model. Du kan naturligvis altid vælge en af ​​de førende modeller i sit segment, såsom Citroen C4 Grand Picasso, men er ikke altid den ideelle model for alle. Så i stedet for en liste over ledere, det handler også om de alternativer på markedet. Denne udvælgelse, baseret på vores test, vil hjælpe.

Syv biler billigere pladser

At gøre dette udvalg af modeller, er det klart, at de syv-sæders biler er i den øvre ende af markedet: det store flertal af modeller overstige 25.000 euro (hvis Renault Grand Kangoo op basen går fra 20.000 euro ...) . I denne sammenhæng er det endnu sværere at finde en ny syv-sæders model, der er overkommelig. Men gå ikke i panik, Der er tre modeller, der er under 20.000 euro.

Dacia Lodgy Stepway

Dacia Lodgy Stepway

Logisk, finder vi her med mester i lave omkostninger: Dacia. Den rumænske firma foreslår lodgy, en model halvvejs mellem stationcar og MPV. Intervallet, som altid i Dacia, er begrænset: to motorer benzin og to diesel (med beføjelser mellem 90 og 110 CV) i området fra 11,370 euro (den billigste af de syv markedspladser) Til 16,030 euro Dacia Lodgy Stepway udstyret med den dCi 110 hk motor, vores foretrukne interval.

Dacia Lodgy Stepway

På trods af en eventyrlig udseende, Dacia Lodgy Stepway er udelukkende en model til gadebrug. Det betyder ikke ejer eller blandede dæk eller mere frihøjde. Og det kan ses. DCI har nogle verve over 1.7000 omgange og komfortable roadshows. Men i byen er det ikke så lempelig med passagerer, hvor suspensionen var lidt svært at komme videre fast forværret.

Dacia Lodgy Stepway inde

Om bord, finish og plast er klart lave omkostninger, selv om deres udstyr er korrekt givet prisen. Den anden række er beregnet til bred og tre (2 + 1 og ikke, som i de fleste biler), med god benplads. Den tredje sæderække kan rumme to voksne uden vanskeligheder -noget sjældne i syv-sæders modeller, der har plads nok til begge ben og højde. Stammen er enorm fem-sæde konfiguration (825 liter) og meget lille med den tredje sæderække (200 liter) som i de fleste modeller syv-sæders.

Toyota Verso

Toyota Verso

Under 20.000 euro, Toyota Verso Det er kun tilgængelig med 1,6 benzinmotor 132 hk. Men mere-fra 20.300 euro til 21.850 euro, finder vi de 1,6-liters diesel varianter og benzin 111 hk 1,8-liters 147 hk forbundet med trinløs automatgearkasse.

Toyota Verso er stadig en af ​​de bedste kompakte MPV (4,46 m) i stand til at tilbyde det bedste kompromis mellem dynamik og komfort, flatterende finish, en meget korrekt standardudstyr og syv sæder.

Toyota Verso

Det giver også den sædvanlige modularitet i MPV (individuel fuldt klapsæder), højere end en sedan eller SUV og en anden sæderække indvendig højde. Det kan rumme to voksne, men ikke med den samme komfort i række center sæder. Anyway, er det meget bedre i denne henseende end en Kia Carens (også under 20.000 euro), hvor den tredje sæderække er kun for børn.

Toyota Verso

Stammen, som forventet, går fra 440 liter i fem-sæde til 155 liter i syv sæder. Igen, højere end 105 liter Kia Carens forbliver knappe (Mindre end en Mazda MX-5 Roadster) i syv-sæde konfiguration.

Venligst PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
Dacia Lodgy11.370 til 16.30 euro4.498 mm100 hk 1.6; TCE 115 hk; dCi 90 hk og dCi 110 hkFWD. Manuel 5634/207 literPris. Bagagerummet.
Toyota Verso18200-20150 euro4.460 mmBenzin. 1.6 132 hkFWD. Manuel 6440/155 literFinish. Udstyr.

Folk luftfartsselskab eller MPV, den klassiske løsning

Indtil for nylig, MPV var biler, hvis motiv er dikteret af funktion frem for form, deraf udtrykket MPV til at beskrive dem. Selv de marketingafdelinger besluttede at gøre dem en MPV, med "Multi Purpose Vehicle"Engelsk, og positionen som biler til alt: for familier, for atleter, for fagfolk, for dem der kan lide at køre bil, etc.

Alligevel er de blevet taber terræn til SUV, men har den store fordel, at der er udviklet fra starten at have syv sæder. Dette giver dem de korrekte konfigurationsindstillinger badebukser i rækker af sæder og en indvendig plads end SUV af tilsvarende dimensioner.

Ford S-Max

Ford S-Max

dette Ford S-Max henter opskriften, der gjorde den første generation succes: true syv-sæders, et design, der bevæger sig væk fra den traditionelle MPV og evnen til at giver både passagerernes komfort og dynamik, som fører. Rullen er meget begrænset i kurver, understøtter ærlig og meget direkte styring. Selvfølgelig vægt og tyngdepunkt noget højt mærkes ved indgangene af snævre hjørner, men hvad angår køreglæde vist overlegen i forhold til enhver MPV.

Ford S-Max

Om bord, Ford S-Max den anden sæderække kan glide 17 cm, hvilket frigør plads, hvis det var netop af den tredje sæderække. Desuden er enkelte pladser i anden række hængslede at give adgang til de to pladser i den tredje række. Som for stammen, i fem-sæde konfiguration er det ned til 770 liter og 285 liter i syv-sæde konfiguration.

Ford S-Max

Endelig må vi nævne, at tilbuddet god opfattede kvalitet af finish, design instrumentbræt mere raffineret end den første generation og udstyr, afhængigt af den version, som omfatter panorama soltag og vision kamera 180 grader for nem at manøvrere i byen , som ved parkering og salte har nul sigtbarhed på grund af væggene i nævnte parkering.

Renault Grand Scenic

Renault Grand Scenic

den Renault Grand Scenic bryder med arven fra Renault Scénic. Designet er mere moderne og mindre MPV, instrumentbrættet tilbage til en mere klassisk indstilling, men med en imponerende central touchscreen og dynamisk adfærd er nu tættere på en saloon, men uden at være så god som en Renault Megane eller en Ford S-Max. Han simpelthen har forbedret.

Renault Grand Scenic

Om bord, mens Renault Grand Scénic bevarer design individuelle sæder kan ikke fjernes: Nu bare trykke på en knap for at skjule på gulvet af bilen, frigivende lastrum. Den anden sæderække -Justerbar længde- tilbyder flere benplads takket være den længere akselafstand end Renault Scénic. Den tredje sæderække, som i næsten alle disse køretøjer vil være behageligt for børn, mens voksne og teenagere vil føle sig lidt stram i disse steder.

Renault Grand Scenic

Bagagerummet byder 533 liter i fem-sæde konfiguration, reduceres til 189 liter med den tredje sæderække på plads. Det er ikke nok til syv mennesker, i hvert fald, men stadig mere end 170 liter Citroen C4 Grand Picasso-leder af segment- eller 145 liters BMW Serie 2 Grand Tourer. Forskellen er ikke meget, men med syv mennesker om bord, alt tæller.

Renault Espace

Renault Espace

den Renault Espace er pioner inden for MPV'er i Europa, takket være sin enorme indvendige rum og modularitet, med folde individuelle sæder i alle former og endda rotere. Men for den femte generation af Renault Espace han har helt genopfundet. Vi præsentere den som en crossover, men dens design er tydeligt, at en MPV med mere frihøjde (16 cm) under dens jordsegmentoperationer rivaler. Til sammenligning mest SUV give mellem 20 og 22 cm, mens den tidligere Espace tilbudt 12 cm i højden.

Renault Espace

Espace transformation ses også ved rattet. resterne meget komfortabel men nu giver en langt mere dynamisk kørsel, især i versioner udstyret med fire styrbare hjul døbt 4Control. Og det er ikke noget, der bør udelukkende bedømmes på snoede veje og munter kørsel i byen byder også på en klar fordel for manøvrering i smalle gader og parkeringspladser (det har en venderadius på bare længere end en Renault Clio meter) eller blot at parkere deres 4,86 ​​m lang. Det er en skam, at dette system ikke er standard på alle Espace, selv om det ikke er valgfrit.

Renault Espace

Konverteringen er stadig om bord. Farvel individuelle sæder du kunne rotere og installere hvor ønskede i kabinen, er så meget mere konventionelle nu og bedre opfattede kvalitet (Renault har gjort store fremskridt på dette område). Individuelle sæder er nu skjules under gulvet af bilen ved at trykke på en knap i bagagerummet eller via den centrale touchscreen.

Plads ombord fortsat et af referencerne i segmentet. I anden sæderække (kan glide over 17 cm individuelt) plads til både ben og bredde er fremragende. Men den tredje sæderække er ikke så indbydende som i den sidste generation, selv om de kan rejse uden problemer to voksne.

Renault Espace

Støvlen konfiguration af syv sæder, i mellemtiden, er indhold til 247 liter. Det er mere end mange MPV, helt sikkert, men også måler 4,86 ​​m lang. Anyway, stadig ikke når SEAT Alhambra i denne henseende.

SEAT Alhambra

Seat Alhambra

Den Volkswagenn Sharan og hans tvilling den SEAT Alhambra regere på segmentet af store MPV'er, Lancia nu, at (Chrysler) Voyager, Citroen C8 og Peugeot 807 er ikke længere på markedet og Renault Espace søger at få et nyt hul. Foran Volkswagen Sharan, SEAT Alhambra anbefale dens mere dynamisk tuning der ikke forringer komforten og god værdi for udstyr. Og selv om SEAT Alhambra har få rivaler, har for mange kvaliteter.

Seat Alhambra

Designet af SEAT Alhambra, selvom nice er klart funktionelt. Og det har sine fordele med hensyn til livet om bord. Interiøret er fremragende og adgangen til bagsæderne, takket være skydedøre er perfekt.

Seat Alhambra

De syv sæder er individuelle sæder (glidende omkring 16 cm) type og helt svinget at få adgang til tredje sæderække. Hældningen af ​​ryglænet kan justeres og folde helt. Den tredje sæderække -escamoteable under maletero- kan rumme to voksne, selv om placeringen af ​​sæderne, temmelig høj, er ikke ideel. De er også lidt smal.

PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero sæder 5/7
Ford S-Max28975-46400 euro4.796 mmBenzin og diesel. 120-240 hkFWD. AWD. Manuel eller automatisk700/285 literdynamisk opførsel. Bagagerummet.
Renault Grand Scenic20016-30096 euro4.634 mmBenzin og diesel. Fra 116 til 160 hkFWD. Manuel eller automatisk.533/189 literDesign. Bagagerummet.
Renault Espace30900-44535 euro4.857 mmBenzin og diesel. Fra 131 til 200 hkFWD. Manuel eller automatisk.614/247 literDesign. Finish. Beboelighed. Dynamik.
Seat Alhambra33861-43971 euro4.854 mmBenzin og diesel. Fra 116 til 220 hkFWD. Manuel eller DSG.955/300 literBeboelighed. Bagagerummet. Værdi for pengene udstyr

Crossover eller SUV, stor

den SUV De er blevet erstattet i mange henseender til det velkendte krop Gårsdagens. Mange tilbyder syv-sæde versioner. Tendens til at være dyrere end tilsvarende og mindre praktisk MPV både adgang ombord for tredje sæderække, som med hensyn til modularitet. Uanset om du kan lide SUV for en simpel æstetisk problem, synlighed, adgang om bord eller simpelthen fordi lejlighedsvis afslutter off road praksis, der er interessante forslag:.

Land Rover Discovery

Land Rover Discovery Hse

den Land Rover Discovery Det er en af ​​de flagskib modeller af den engelske producent. Denne nye generation er tættere på begrebet Range Rover Discovery, at traditionelle. Dens dynamiske kørselsadfærd er blevet bedre, selv om den viste retning små skarpe ændringer og rullende stien er stadig noget opladet.

Land Rover Discovery Hse

Såfremt Land Rover Discovery-shows Det er fremragende kørekomfort: Det er meget komfortabel og rolige (selv diesel). Naturligvis med den Terrain Respons II, Discovery shows fantastisk off-road. Uanset overfladen og forhindringen, Discovery ærer sine forgængere.

Land Rover Discovery Hse

Om bord, Dicovery tilbyder syv sæder til voksne; den tredje række sæder er ikke for en specifik eller engangsbrug til børn. Selv med den anden sæderække kastet tilbage på alle, kan en person på næsten 1,80 m sidde i kvadrater af baggrunden uden dine knæ rører bagsiden af ​​sæderne i anden række. Til gengæld boot kapacitet er ikke den bedste af dette udvalg af syv-personers biler.

Land Rover Discovery Hse

Det Land Rover Discovery er ideel for dem, der har brug for syv fulde sæder -og ikke fem med to mere for god foranstaltning eller for dem, der har brug for, selv lejlighedsvis, fremragende off-road evner. Og hvis du ikke vil bruge, alligevel, Discoverry er en meget komfortabel, raffineret og passagerernes komfort som en prioritet bil. Det er en anekdote, men det viser meget godt: Discovery 12V udstyrer seks tager ni USB-porte og kan tilslutte op til otte enheder via den integrerede wi-fi.

5008

5008

den 5008 er en anden model, der blev omdannet fra en klassisk MPV Citroen C4 Grand afledt Picasso- at være en SUV. Peugeot 5008 har begrænsede off road evner (Selvom en højde på næsten 24 cm), men vist meget komfortabel og dynamisk vej, med en meget skarp retning, der giver mere smidighed end en Skoda Kodiaq, for eksempel.

5008

Om bord, Peugeot 5008 ser afsluttes med en opfattet kvalitet næsten præmie. Det har syv individuelle sæder, og selv om deres sæder er lidt mindre end Skoda Kodiaq eller Land Rover Discovery, den benplads i anden sæderække er stor (godt, er der ingen central tunnel, som kan forstyrre passageren center ).

5008

Peugeot 5008 Han skiller sig ud fra konkurrenterne gennem sit indre modularitet (Individuel for alle pladser) for sine dynamiske kvaliteter (til at bære en SUV betyder ikke, du ikke kan lide kørsel), dets kørekomfort og teknologisk udstyr (i-Cockpit, automatisk nødbremse advarsel risiko for kollision, aktiv alarm lane afgang, anerkendelse hastighedsgrænser, hastighedsregulator adaptive med Stop (automatgear), aktiv overvågningssystem døde vinkel, Park Assist og kamera 360),

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

Til alle på udkig efter en syv-sæders bil og ønsker en virkelig stor SUV æstetik, Skoda Kodiaq Det er i øjeblikket en af ​​de bedste forslag. Med 4,70 m lang, er det ikke ligefrem en kompakt bil, men med sin lange akselafstand (2.791 mm) den Kodiaq tilbyder enorm interiør og en lige så stor støvle på sin fem-sæde konfiguration (560 liter) og korrekte version af syv sæder (270 liter).

Skoda sæder Kodiaq

Naturligvis rummelighed og komfort er ikke det samme alle steder. I den anden række af sæder (18 cm åbning på), rummet længde og bredde er løs, bortset fra at det føles på den centrale plads. Det er tættere på, for at skjule et armlæn. Med hensyn til den tredje sæderække, kun to børn rejser virkelig behagelig i det, selv om de kan være besat af to voksne.

Skoda trailer Kodiaq

En dynamisk niveau, uden at være klodset er ikke Kodiaq vil bringe dig et smil, men i det mindste er meget komfortabel. Ideel, også for dem, der har brug for at trække en trailer op til 750 kg, hvis den ikke er udstyret med bremser, og op til 2.200 kg med bremser. har også den Trailer Assist systemet og automatiseret modsat retning for dem ikke bekendt med manøvrer trailer.

Skoda inde Kodiaq

Endelig nævne, at som en af ​​de nyeste modeller af dette valg, kan du udstyre alle former for kørsel hjælpemidler (adaptive cruise control, detektering af køretøjer i blinde vinkler, automatisk bremsning, osv) og tilslutning (Google Earth, interessepunkter, vejrtjeneste, Apple Car Play, osv).

Venligst PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
Land Rover Discovery Sport39975-61405 euro4.590 mmBenzin og diesel. 150-179 hkFWD. AWD. Manuel eller automatisk.454 / liter ndOff-road. Beboelighed. Komfort. Connectivity.
500825400-37800 euro4.641 mmBenzin og diesel. 99-181 hkFWD. Manuel eller automatisk.780 / liter ndDesign. Finish. Modularitet.
Skoda Kodiaq25990-39585 euro4.697 mmBenzin og diesel. 125-190 hkFWD. AWD. Manuel eller automatisk.560/270 literBagagerummet. Beboelighed. Bugsering kapacitet. Pris-udstyr.

Luksusbiler, også med syv sæder

Med ankomsten af ​​den Luksus SUV, premium brands benyttede også lejligheden til at foreslå modeller for syv sæder til disse høje niveauer af rækkevidde. I denne kategori har vi inkluderet et lille udvalg af modeller overstiger 50.000 euro og ikke-elektriske eller hybride (de har deres egen kategori).

BMW X5

BMW X5 xDrive30d

den BMW X5 er den dynamisk referenceniveau i SUV segmentet: Incisale retning, stabilitet, lateral greb og kurve roll kontrol, er nogle af dens kvaliteter. Og det gør det uden at ofre komforten af ​​passagererne (selvom suspensionen i Sport-mode vises unødigt fast). Især alle syv pladser BMW X5 udstyret med selvnivellerende luftaffjedring på bagakslen.

BMW X5 xDrive30d

Desuden BMW X5 forbliver tro mod den politik, BMW af udstyr lige højre tal, forlader kunden mulighed for at oprette din X5 til punkt og prikke med den lange liste af muligheder, eller at blive fristet af de forskellige pakker udstyr (meget mere interessant økonomisk).

BMW X5 xDrive30d

Med hensyn til beboelighed, de X5 tilbud rum og modularitet en MPV (Flystole, skydedøre, osv). Den plads i anden sæderække er fremragende, mens de to passagerer i tredje sidder lidt lavere og noget smal. Mindst de er ikke steder, der kun kan bruge børn, kan to voksne rejser der.

Mercedes-Benz GLS

Mercedes Benz Gl 400 4MATIC

Mercedes-Benz vovede i sin tid med en luksus MPV syv sæders, klasse A. I dag, den eneste repræsentant for "kategori af de syv pladser" er den Mercedes-Benz GLS (The Class V er en seks personers). Udviklet primært til det amerikanske marked, GLS har rollen som mastodont i vores gamle Europa: den måler 5,13 m lang (5,16 m i 63 AMG-version) med 1,93 m bred og 1,85 m høj.

Mercedes Benz Gl 400 4MATIC

Med sådanne dimensioner, livability ombord på Mercedes GLS er værdig til en "mini van". Mens pladsen i de to første rækker af sæder er fantastisk i den tredje er det fremragende. Faktisk kan to voksne rejse i tredje sæderække, men manglen på plads kan agobiarles.

Mercedes Benz Gl 400 4MATIC

Mercedes GL efterkommer af GLS ikke længere monteret som standard pakke fra vejene (gearkasse, center differentialespærre), men er stadig tilgængelig som en mulighed. Selvfølgelig firehjulstræk er en del af standardudstyret. Anyway, hvor den kejserlige GLS prøven er i kørekomfort. Yderst behageligt, godt næppe vender rullende (aktive krængningsstabilisatorer) og er immun over for sidevind takket være en specifik funktion af stabilitet kontrol.

Volvo XC90

Volvo XC90 D5

den Volvo XC90 er indbegrebet præmie SUV og en fremragende alternativ til tyskerne eller britiske modeller normalt tegner sig for alt salg. Designet, både udvendig og indvendig yderst raffineret, gør pludselig vokse gamle tyske modeller.

Volvo XC90 D5

Om bord, til den centrale touchscreen styre alle funktioner i bilen (GPS, klima kontrol, multimedie, osv) har den markedet mere læsbar grænseflade og hastighed normalt kun vi fandt i tabletter. Kvaliteten af ​​materialer er næsten på niveau med en Audi Q7 og kører raffinement (komfort og stilhed) Er det bedste af kategorien.

Volvo XC90 D5 Momentum

I form af rummelighed, Audi Q7 5,02 m er lidt højere end Volvo XC90. I begge tilfælde er den tredje sæderække er til lejlighedsvis brug og tilbyder ikke den samme plads som Mercedes GLS. Blandt Audi Q7 og Volvo XC90, rummet forskellene er minimale, men som i Q7 adgang til den tredje sæderække er langt fra ideelt (du skal folde sæderne i anden række i to bevægelser) anbefaler vi Volvo XC90 den bedre adgang.

Venligst PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
BMW X561599-106064 euro4.886 mmBenzin og diesel. Fra 231 til 449 hkRWD. AWD. Auto.575/274 literDynamik. bagagerum
Mercedes GLS88950-155950 euro5.130 mm (AMG: 5160 mm)258 hk diesel og benzin 333-585 hkAWD. Auto.680/300 literHabitabiliad. Refinement. Off-road.
Volvo XC9056472-76468 euro4.950 mmBenzin og diesel. Fra 190 til 320 HKFWD. AWD. Auto.640/262 literFinish. Refinement. Design. livability

Elektrisk og hybrid er ikke i strid med 7 sæder

Store byer er i stigende grad fjendtligt indstillet over for biler, med kun elektrisk og hybrider lov til at bevæge sig i byer som Madrid, når meget høje forurening episoder. Hvis du har brug for en 7-sæders bil, der kan komme i de store byer uden restriktioner for deres emissioner eller blot ved valg, der er nogle modeller, selv om de fleste falder ind under kategorien af ​​luksusbiler.

Toyota Prius +

Toyota Prius +

Med et område, der er mellem 30.000 og 40.000 euro, Toyota Prius + er ikke en særlig prisbillig bil, men hvis du har brug for syv sæder og ikke kan eller vil have en bil "økologisk" overstiger 50.000 euro, dette er din eneste fornuftige mulighed.

Toyota Prius +

Teknisk set dynamisk adfærd og udstyr eller tilslutningsmuligheder, Prius + er magen til andre Toyota hybrid rækkevidde, da den Auris eller den forrige generation Prius. Ideel i byen (behagelig, rolig, glat) Det er ikke længere så meget på vejen, hvor varmen motorstøj bliver meget mere til stede, især hvis de rejser til syv plade- og noget klodset dynamisk niveau.

Toyota Prius +

Hvor Prius + er at overbevise beboelighed. Og det gør det med bravur. På trods af sin kompakte størrelse, i forhold til en klassisk MPV- det giver en bærer med individuelle pladser i alle positioner (sæder, der kan glide, foldning eller tilbagetrækningsmidlet individuelt). hans livability er højere end mange kompakt MPV, selv i den tredje række, hvor to voksne ikke vil føle sig fanget (det er overlegen i dette aspekt til mange overdimensioneret SUV). Kun adgang til den tredje sæderække er værre end sine rivaler. Og i baggrunden, Prius + har mere end MPV stationcar.

Tesla Model S

Tesla Model S

den Tesla Model S sui generis fortsat en model i (hvor længe?) internationale bil scene. Og selv i dette udvalg af syv-personers biler. Det er 100% elektrisk, leverer fremragende dynamiske præstationer, sportspræstationer, er en fastback sedan krop og er velegnet til syv passagerer, takket være to forskellige sæder (4.600 euro) placeret i bagagerummet.

Tesla Model S syv sæder

Tesla genvundet ideen om den store familie stationcar 70 og 80. Dette er to pladser kun egnet til børn, der rejser tilbage til kørselsretningen. Det er klart, hvis de er i brug, tilsidesætter hovedstammen (stadig strejkende 150 liter). Tesla foreslog samme mulighed i Model X, men SUV tredje sæderække ser i kørselsretningen og to voksne kan rejse i det.

Volvo XC90 T8 Twin Engine

Volvo XC90 T8

Volvo XC90 T8 Twin Engine Det er det plug-in hybrid version af XC90. Men også dens ydeevne baseret version (mere end 400 hk og 5,3 s fra 0 til 100 km / t) Og luksuriøse (der er endda en limousine version af fire-sæders). Som resten af ​​området, kan det have en valgfri tredje sæderække.

Volvo XC90 tredje række sæder

For at understrege sin (permanent firehjulstræk) mode AWD og autonomi i 100% elektriske tilstand op til 40 km. Volvo XC90 T8 Twin Engine nyder de samme punkter for de versioner, der er udstyret med en varme motor, med den ekstra fordele ved højere ydelse og lavere strømforbrug (så længe de bruger muligheden for at tilslutte do).

Venligst PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
Toyota Prius +28900-36000 euro4.645 mmBenzin hybrid 136 hk 1.8 FWD. bil505/200 literPris. CO2-udledning.
Tesla Model S84,600 til 158.600 euro.4.979 mmEffekt (s) 333-612 hkFWD. AWD. Auto.894/150 literFordele. Design. Nul-emissioner.
Volvo XC90 T8 Twin Engine81180-85180 euro4.950 mm2.0 plug-in hybrid benzin 408 hkAWD. Auto.640/262 literFordele. Sikkerhed. Beboelighed. CO2-udledning

Mini Van, fordi nogle gange størrelse spørgsmål

Ingen mirakler, hvis du vil have en syv-passager køretøj stand til at bære bagagen af ​​de syv beboere, de eneste modeller i stand til at tilbyde at cirklens kvadratur er det mini van. Under anglicized skjul faktisk stammer fra det, vi kalder i Spanien altid varevogne. Men pas på, de nuværende modeller har intet at gøre med det billede, vi har af en varevogn-stil MB-100 Mercedes 80'erne Disse nuværende modeller er komfortable, rolige, opfører sig næsten som en personbil og kan få at være meget luksuriøse.

SsangYong Rodius

Ssangyong Rodius

Trods et design, der næsten ingen kunne lide SsangYong Rodius første generation haft en vis succes i Spanien takket være sin meget konkurrencedygtig pris. Den nye generation udviser en langt mere konsensussøgende design, men bevarer den samme opskrift som ovenfor: Kæmpe beboelighed (med 5,13 mig længe du kan), alsidighed, generøse standardudstyr og meget konkurrencedygtig pris (fra 28.100 euro).

Ssangyong Rodius

Denne nye generation har er deformerbare parallelogram bageste suspension, hvilket har givet væsentlig forbedring kørekomfort og dynamiske opførsel. Men tag ikke fejl, er det stadig et køretøj, der favoriserer komfort over enhver anden bestemmelse. Hurtigt væk fra sporene på en let tempo, der driver Rodius er ikke en berigende oplevelse. Anyway, det er ikke hans kald. Dens eksistensberettigelse er at tilbyde en masse plads om bord. Og i dette afsnit virkelig excellerer.

Ssangyong Rodius

Selv om kvaliteten af ​​samlinger og materialer ikke er op til andre koreanske mærker, er det ikke en billig model. Ja, der er masser af plads til forbedring. For at kompensere, SsangYong væddemål ved standardudstyr omfattende som omfatter i sin mest basale kontrol dæktryk, sæder 2. og 3. række med langsgående justering, tre doser på 12 V, dobbelt klimaanlæg til bagsædet og uafhængig regulering for bagsæder, elektrisk justerbare og sammenklappelige sidespejle. Den mest udstyrede version indeholder endda en multimedie computer med dvd-afspiller for at have underholdt bagsædepassagererne.

Volkswagen Multivan T6

Volkswagen Multivan Generation Six

For sjette generation af "Combi" Volkswagen foreslår en T6 Multivan Den foreslår en stadig erhvervskøretøjer væk fra at tage på base, og udvinding af vidnesbyrd om store MPV (skriv Lancia-Chrysler Voyager) model for et par år siden. Det er noget, der er tydelig i den æstetiske præsentation (bicolor kombinationer er ikke obligatorisk, kan du også bestille en enkelt farve) og især i dens udstyr.

Volkswagen Multivan Generation Six

den Aktiv fartpilot som forvalter afstanden til forankørende og dæmpning elektronisk pilotforsøg (Tre niveauer af dæmpning) er en del af udstyret. Selv ved rattet, det Multivan har en melodi tættere på Volkswagen Sharan end af en varevogn.

Volkswagen Multivan

Om bord, den anden række har to individuelle sæder, tilbagelænet, glidende og dreje 180 ° for for eksempel at tale med passagerer i tredje sæderække. Dette er klassisk konfiguration for et enkelt sæde tre-personers, selv om det også læne sig tilbage og glide et par centimeter for at øge bagagerummet, f.eks. Hvilket, med tre rækker af sæder i position, har et stort volumen (720 liter). Det er også muligt hviler de to rækker af sæder og forbinde dem, konvertere dette rum til en slags seng. Ingen syv-sæde køretøj på markedet med større alsidighed end Volkswagen Multivan.

Volkswagen Multivan

Endelig skal det bemærkes de enorme muligheder for tilpasning af Multivan med mange muligheder såsom skærme og DVD-afspiller, den sekundære radiator eller et integreret køleskab.

Venligst PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
SsangYong Rodius28100-38450 euro5.130 mm2.2 diesel 178 hkRWD. Manual. AWD Auto og Autond / 875 literSpace. Modularitet. Bagagerummet. Pris.
Volkswagen Multivan T630320-53390 euro4.904 mm2,0 diesel 204 hk 102-204 hk og 2,0 benzinRWD. AWD. Manual. Auto.nd / 720 literSpace. Modularitet. Bagagerummet.