Volkswagen stærkt engagement SUV krop og hæver den nye T-Roc i offensiven stjerne. Det tyske selskab har afholdt i Lissabon verdenspremieren på denne crossover, som vil være ved siden af ​​det fremtidige T-Cross, den nye generation af Touareg og id. Crozz En anden grundpille for gruppe salg.

Med DNA GTI, T-Roc bærer MQB platform (kompakt udenfor, stor indvendig) og seks motorer turbo: Forsalg begyndte i september med to benzin (TSI 85 kW / 115 CV2 og 140 kW / 190 CV3) og en dieselmotor (TDI 110 kW / 150 hk), som fortsat to TDI motorer og en TSI. Den leveres med tre versioner af udstyr, ud over R-line pakke. Prisen for det spanske marked? fra 23,875 euro.

Prioritering gas i fremtiden uden diesel

Volkswagen ønsker at fremskynde SUV kompakt segment med T-Roc, en fusion mellem denne populære krop (1/3 af køretøjer i Europa og er SUV) og smidighed af hatchback modeller i den kompakte klasse. Det vil være til rådighed i de fleste større markeder rundt om i verden Europa vil blive bygget til den portugisiske fabrik i Setubal (I nærheden af ​​Lissabon).

Jürgen Stackmann, med ansvar for salg, marketing og Eftersalg eksekutivkomité, kommenterer afsætningsmarkeder for T-Roc: "I øjeblikket er omkring 80% af den kompakte SUV sælges i Europa og Kina. Country markeder som Brasilien, Indien, Rusland og USA er stadig vigtigere for denne type SUV i stedet. Vi antager, at den globale årlige omsætning af denne kompakte SUV vil stige fra omkring 6,4 mio til omkring 10,6 millioner enheder i løbet af de næste ti år".

Volkswagen er klart, at fremtiden er for SUV, men erkender, at vil prioritere benzinmotor med 60%. T-Roc er placeret i en lavere Tiguan segment. Ligesom Atlas og Teramont er T-Roc baseret på den modulære tværgående platform (MQB).

Vi talte om en A0 SUV, der konkurrerer på markedet (blandt mange andre) med Opel Mokka X, Audi Q2, Toyota C-HR eller Fiat 500X, ud over den nyligt lancerede SEAT Arona, har vi også testet, og vi kan observere en vis lighed.

Det tyske firma stærke engagement i denne crossover, som det håber vil blive den om den 4. største markedssegment. Startskuddet til den bemærkelsesværdige udvidelse af SUV området Volkswagen kom i 2016 med udgivelsen af ​​anden generation af Tiguan. Et år senere atlasset over det øvre segment udviklet til det amerikanske marked modellen blev introduceret på markedet, og næsten samtidig den Teramont (Atlas homolog udviklet til det kinesiske marked) blev handlet.

Han er i øjeblikket starter den nye Tiguan Allspace som længste enkelt version af op til syv sæder, mens den nye generation touareg vil blive præsenteret i 2018. Fra Lissabon har bekræftet, at de vil udvide programmet med den lille T-Cross, under T-Roc, og store elektriske satsning: den Crozz id, som vil lande i 2020.

dreje hovedet

Målgruppen det løser det nye T-Roc er en ung og eventyrlysten publikum, så det dynamiske design med kompakte proportioner, en meget høj funktionalitet og en position af de fem høje steder er blandet: føreren og passageren tage sæde 572 mm på asfalten; højden af ​​bagsædet er 618 mm.

LÆNGDE

BATTLE

BREDDE

HØJDE

4.234 mm

2.590 mm

1.819 mm

1.573 mm

T-Roc er placeret i en lavere Tiguan segment. Ligesom Atlas og Teramont, er det baseret på modulære tværgående platform (MQB). Af denne grund, den konstruktive grundlag af disse modeller er identiske, ikke dens krop og indretning.

Dens store bredde i forhold til en temmelig lav loft accentuerer de dynamiske proportioner. Tyngdepunktet af kroppen er relativt lavt sammenlignet med andre modeller SUV organer. Andre detaljer, der kendetegner den stil af T-Roc er korte udhæng (foran: 831 mm, bag: 800 mm) og brede styr på 1546 mm (forrest) og 1541 mm (bag).

Udformningen af ​​fronten er ganske udtryksfuld; første ting indlysende er LED optisk boliger og de meget smalle forlygter integreret i en bred gitter. En tynd krom profil split gitter og forlygter typisk enorme hætte af SUV-modeller.

En anden designelementer højdepunkt er den tværgående stribe af kofangeren, kropsfarve, der integrerer dagtimerne lys og LED-indikatorer.

Den nye model er den første Volkswagen SUV Det kan konfigureres med to-tone maling til kroppen i modsætning til loftet (Herunder søjler og husene i sidespejlene): der er snesevis af mulige kombinationer. Faktum er, at krom profil, yderligere sidekanter af taget, de taglinie henhørende bageste coupé stil slående søjler og C bicolor maling bibringe T-Roc en mere fladtrykt udseende.

Den bageste kofanger er så slående som de forreste og siderammer bagklappen. I de laterale områder de er placeret sorte plastelementer (honeycomb design) og refleksanordninger. På lavere niveau deflektorer afgangsrør (krom til stil og sport) og en central diffusor er placeret.

Andre aspekter at bemærke er den stor kuffert: 445 liter (Det største segment).

Digital og komfortable, hvis du ikke vælger finish "appelsin Energi"

Interiøret er effektivt rummelig godt lydisolerede og komfortable, og scanning er tydeligt i kørestilling. Den er udstyret med den nyeste generation Infotainmentsystemet med skærme 6,5 til 8,0 inches. Afhængigt af hvilken type af spørgsmål, kan systemerne udvides med detaljer såsom digital audio broadcasting (DAB +), stemmestyring og et lydsystem 8 kanaler amerikanske producent "beats" med en samlet effekt på 300 watt.

De har udviklet tre grundlæggende digital design, at føreren kan vælge at bruge 'Vis' knap:

  • En interaktiv visning med to sfærer for regimet og hastighed.
  • En digital visning uden kugler.
  • En digital visning uden kugler med yderligere oplysninger. Hertil kommer, infotainment system giver dig mulighed for at konfigurere yderligere oplysninger.

Volkswagen Bil-Net også det giver dig mulighed for at oprette forbindelse til conductir og andre passagerer (faktisk anmodning forbindelsen er ganske voldsomt under Touren).

Som vi allerede har nævnt, er den tilgængelig i tre finish. Som du ser på billederne er den T-Roc stil, udvendige 'Energisk Orange Metallic / Black' og interiør 'Energisk Orange Metallic'. Vi anbefaler ikke denne løsning for interiør, hvis du lader som er en afslappet kørsel; den "magt" orange er overalt, fra den forreste til bagsæderne og når et punkt af fylde under kørslen. Men at smage farverne.

  • den Advance slut Det er kendt for at tilbyde detaljer såsom overvågningssystemet Front Assist funktion med nødbremsning i byen, detekteringssystemet af fodgængere, den multiple anti-kollision bremse, ACC, assistent advarsel vognbaneskift Lane Assist og App-Connect Seriel blandt andre elementer. For sin del, Advance Style slut giver mulighed for større tilpasning, med tofarvet krop, omgivende belysning og en mere sportslig kofanger. Begge versioner omfatter alufælge 17 tommer elektrisk sammenklappelige spejle og App-Connect.

  • Det mest ambitiøse finish for T-Roc er den sport. Mere robuste detaljer, inkorporerer denne version LED lys, instrumentpanelet VW Digital Cockpit, Infotainment med glasskærm, forskellige køreprogrammer og formørket 17-tommer hjul "Montero". Dette køretøj omfatter også App-Connect inkorporerer belastning smartphone induktion og bakkamera.

T-Roc basisversionen inkorporerer 16-tommer hjul. Versioner 'Style' og 'Sport' er standard med alufælge 17 tommer. Dækkene er T-Roc Style Design "Mayfield" dæk 215/55 R 17. T-Roc Sport forlader fabrikken med dæk "Kulmbach" og 215/55 dæk.

En rute gennem Sierra de Sintra

Ligesom Tiguan større inkorporerer T-Roc Turboladede motorer: tre benzin (TSI) og tre diesel (TDI). De tre effektregimer er: 85 kW / 115 hk, 110 kW / 150 hk og 140 kW / 190 hk. 115 hk versioner tilbydes med forhjulstræk og manuel gearkasse. I kombination med 150 CV motorer muligheden for at vælge forhjulstræk, firehjulstræk (4MOTION) og dobbelt kobling DSG 7 hastighed.

Den mest kraftfulde benzinmotor 150 hk aktiv cylinder forvaltning (baseret på automatisk afbrydelse af to cylindre). De to motorer 190 hk inkorporere serien dobbelt kobling DSG 7 hastighed og samlede system 4MOTION.

Ved ankomsten i Lissabon, havde vi lejlighed til at smage flere end 54 km benzin udgave TSI 190 hk med dobbelt kobling gearkasse DSG 7-hastighed og totale system 4MOTION og diesel-version, 150 hk , AWD (4 MOTION) og dobbelt kobling DSG 7 hastighed.

Cornering adfærd i både diesel og benzin-versionen var god og lydisolering, den komfortable kørestilling og god sigtbarhed at nyde udsigten, der tilbydes af Sierra de Sintra på vores vej til Cascais. Udstyret med firehjulstræk og en frihøjde på 161 mm, T-Roc klarede sig godt i udflugter i stenet terræn til 'Guincho'.

Firehjulstræk versioner af T-serien inkorporere Roc Kontrol 4MOTION Aktiv med drivende profil markering. Hvis føreren vender sig kontakten til venstre, vil du få adgang til de to road profiler "gade" og "sne". Drejning af kontakten til højre, vil du få adgang til de to profiler off-road: "Off-road" (Automatisk off-road parametre) eller "Terrængående Enkelt" (Variable indstillinger).

Alle T-Roc versioner som standard udstyret med følgende systemer: bremse multicolisión, assistent lane afgang advarsel og Lane Assist overvågningssystem Front Assist med fodgænger detection system og nødbremsning funktion i byen. T-Roc stil har også generelt detektionssystemet træthed.

Det er de priser T-Roc i Spanien:

Volkswagen T-Roc 1.0 TSI 115 Advance 6V

23,875 €

Volkswagen T-Roc 1.0 TSI 115 Advance Style 6V

24,475 €

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION 150 Aut. 7V Sport

34,615 €

Dette er absolut en mulighed at overveje fra malstrøm SUV: god føling med vejen, gode resultater ud af det, komfortable, meget praktisk og meget intuitiv digitaliserede instrumenter. Økonomisk over Mazda CX-3, Opel Mokka og Nissan Juke, men med mange muligheder for tilpasning.

Nu, hvor alle er SUV, vil vi se, om det bliver offensiv stjerne underskrive Wolfsburg, og hvis du virkelig komme til at true Golf, som har lidt et lille tilbageslag i salget (-7%) i forhold til sidste år.

Se hele galleriet »Volkswagen T-Roc (79 billeder)

Udgifter til rejse til denne præsentation er blevet overtaget af brandet. For mere information se vores guide til relationer med virksomheder.