Hvis Peugeot gamblet for noen år siden på jakt etter dine i-Cockpit nye opplevelser for berøring og syn, har nå kommet begynnelsen av høringen. den Peugeot Fractal er en konseptbil med en uvanlig lyd behandling. 9.1.2 anvender et akustisk system som gjør det mulig for føreren bass å oppleve rene kjøreopplevelse vibrasjon i kroppen din, overføres av luft i stedet for fast medium for å nå ut til det indre øret av driveren. Det er, vil politiet ikke å motta klager forårsaket av støy i nabolaget.

Men ikke bare det. Fractal Peugeot tar også innovasjoner som identifisere signatur lyd (Eller lyd varsling fotgjengere og syklister på tilstedeværelsen av kjøretøyet), 80% av de innvendige deler produsert med 3D-skrivere, og tilkoblingsmuligheter med smart~~POS=TRUNC driveren. Hvis konseptbiler er normalt tenker tanken, er Peugeot Fractal et helt paradigme innen konseptbiler.

I drivverket fant vi et litiumion 40 kWh mating av to elektriske motorer som befinner seg i den fremre og bakre aksler. Mellom de to ga strøm 150 kW (204 hp), og autonomi i den kombinerte syklus når ikke mindre enn 450 km. Akselerasjon later et spenn på 6,8 sekunder for standard sprint, og utfører 1.000 meter fra stillstand i 28,8 sekunder.

Dette, for et konsept for urban coupe som måler 3,81 meters lengde og 1,77 meter bred, med en tarainneholdt ca. 1.000 kg. Designet for byliv, dets utkraginger måler kun 0,52 meter. I mellomtiden, de store hjulene Tall&Smale 19 inches resultere i en Variabel takhøyde til jord: 11 cm i byen for å møte vadested, støt og så videre, og 7 cm på motorveier, for det å spare batterilading som mulig.

Ekkofritt design for å redusere støy

Og i lyden delen, selv om intensjonen er at føreren Peugeot vibrere med kjøreopplevelsen, logisk stå foran en elektrisk gjør fraktal gikk inn i byen med knapt generere støy. Faktisk er en av de innovasjoner av dette konseptet bilen er i hjulnavene som integrerer elementer dieder-formet dempende vindstøy.

Som diskutert i Peugeot, har disse elementer er utformet med ekkofrie kamre, er konstruert for å absorbere maksimal lydstyrke mellomrom, slik at det å redusere intensiteten av lydbølger fra friksjon med luften og bakken. Umulig å fremstille ved konvensjonelle fremgangsmåter, ble disse terninger laget med 3D-utskrift. Dessuten er utformingen refleksjonsfrie stede i mer enn 15 m kupeen.

Som for tilkobling, er ideen at Fractal kommuniserer med en Gear S som informerer føreren av batteriets ladenivå, progresjon av lasten, temperaturen i kupeen og bilens posisjon. Siden klokken, kan føreren åpne dørene og kontrollere klimakontroll og HiFi utstyr.

Og mest slående dens indre, er bruken av AMOLED 7,7 inches på midtkonsollen og for projisering av informasjon i et polykarbonatplaten skråstilt ved 45 ° og 12,3 tommers skjerm. Elementene er berøring og er beregnet til å bli operert med tommelen. Nå, hva partiet når produktet er noe som bare tid og Peugeot gutta vet.

Se hele galleriet »Peugeot Fractal Concept (71 bilder)

window.addEventListener ( 'last', funksjon () {$ () hver (funksjon (indeks, element) {$ (element) .elastislide () 'i galleri elastislide.' ;.})})