Siden 8. december har Portugal gjort walking hjem fra vores uden at komme af vejafgifterne er ganske kompliceret. De motorvogne, der tidligere var gratis (SCUT) nu en vejafgift barriere, eller som de kalder dem der Portagens.

I Portugal er der to typer af vejafgifter, barrieren og dem uden barriere. De begynder at formere dem uden barriere, hvor man ikke kan betale med enten kontanter eller kreditkort, og du skal betale på forhånd eller bære drive en elektronisk enhed, der svarer til Via spansk T. De kalder OBU eller "TAG" fungerer også Greenway.

Vi vil se i denne artikel praktiske oplysninger for kørsel den portugisiske Autoestradas.

Fra Portugal og fra Spanien er der meget utilfredshed med disse foranstaltninger, og det samme portugisisk, fra Kommissionen for trafikanterne do Infante og andre platforme, trang standard og kollapse systemet. Hvad ville være konsekvenserne af at føre de vejafgifter uden at betale? Og hvis vi springer en vejafgift utilsigtet?

BEMÆRK: Dette er til orientering og har ikke til hensigt at opfordre bilisterne til at begå overtrædelser. Hver person beslutter på eget ansvar, hvis du betaler bompenge eller begå bedrageri.

Bøder og sanktioner for kørsel uden løn vejafgifter eller Greenway

For biler med udenlandsk registrering, sanktionen er 10 gange mængden bedraget vejafgift, med et minimum på 25 euro. I tilfælde af betalingsveje uden barriere, at hver "gate" gå videre uden enheden, ville vi vinde hver gang en ny opskrift.

Hvordan til at betale bøden, hvis vi ikke er i banksystemet? Der er kun én vej, og at vi stopper den portugisiske GNR, og beløbet skal betales på stedet. Hvis vi ikke stopper, behøver trafik billetter ikke kommer til Spanien. Hvis vi lever i Portugal eller bruge en portugisisk biludlejning, bliver vi fanget for sikker.

I vejafgift veje barriere, der er svindel går igennem betalingsanlægget lane (Via Verde), som ikke har nogen barriere. Hvis forbi den vejafgift vi finder politiet bliver nødt til at ridse lommen. Det kunne ikke gøre det på spansk Vía T. Tilsvarende hvis ikke overrasket politiet, det er ligesom at gå fri.

Der er en frivillig periode på fem dage til at betale eventuelle bøder, de har placeret os. Efter den tid skal vi også betale et administrationsgebyr på 1,70 euro for hver enkelt pris bortset fra sanktion.

Vejafgifter i Portugal

Hvordan vejafgifter opererer i Portugal

i vejafgift barriere, Der er tre måder at betale: kontanter, kort, eller gennem Greenway. Det sidstnævnte system er ækvivalent med den vejafgift, men ingen hindring. undervisning er læst og forsøge at læse Via Verde enheden til at indsamle de relevante beløb til føreren.

Denne enhed tjener både private veje, og for nogle parkeringspladser og endda servicestationer Galp. For betalingsveje motorveje uden barriere, offentligt ejede, er indskrivning læst og søgt på OBU eller "TAG" eller Greenway. Hvis du ikke har, ser på en computer rekord, hvis bilen får lov til at bevæge sig på anden måde.

Det vil sige, det er ikke obligatorisk elektronisk enhed, hvis du har betalt vejafgift virtuelle via internettet eller automatisk i begyndelsen af ​​motorvogne maskiner. Selvfølgelig bruger enheden, vi gemt et ekstra gebyr. øje, OBU'en / "TAG" enhed er for motorvogne, som tidligere offentligt (Ex-SCUT) til lave motorvejsafgift koncession ikke virker, men du kan betale gammeldags.

Vejafgifter i Portugal

Hvordan til lovligt at køre med Autoestradas Portugal

Hvis vi vil være i Portugal for et par dage, er der alternativer til betaling enhed (midlertidige eller permanente), gennem side portugisisk Postkontor kreditkort:

 • For 3 dage eller mindre: 20 euro skal betales tjene til alle betalingsveje uden ubegrænset rejse barriere. Du kan kun gøre seks gange om året.
 • For 5 dage eller mindre: Du betaler efter brug, med et minimum på 10 euro, og kan inddrive de penge, vi ikke har brugt.
 • Der er et gebyr på 0,62 euro for de administrative omkostninger i begge tilfælde.

En anden mulighed er at gøre ved grænsen i automatiske maskiner, Correos, Porto, Faro lufthavn, IKEA eller områder af ex-SCUT tjeneste. Vi har ikke brug for elektronisk anordning, siger vores indskrivning scoring, er en virtuel vejafgift.

Vejafgifter i Portugal

Hvis vi skal blive længere, vi har brug for de Via Verde Besøgende, en anordning, der tillader passage af begge typer af vejafgifter eller OBU / "TAG" (kun ex-SCUT). Skal betale en oprindelige indskud af 27,50 euro, at blive returneret, når apparatet returneres. Omkostninger 6 euro den første uge og 1,5 euro den følgende, op til 90 dage.

Til dette, må man tilføje mængden af ​​alle vejafgifter, naturligvis. en forbelastning på 10 euro minimum, hvilket er ikke refunderet, hvis ikke anvendt er gjort. Hvis den ikke returneres, er depositum tabt. Indretningen udløber efter 90 dage, og den balance, det er tilknyttet, og kan ikke genaktiveres.

Hvor indretningen er opnået? I de serviceområder i den gamle SCUT i posthuse (Correios) og i butikkerne Greenway. Hvis vi lever i Portugal og har løbende konto, enheden købt af 27,50 euro og udløber aldrig. De vejafgifter opkrævet os i banken Caixa Geral. Alternativet til forudbetaling er at åbne en konto hos denne bank og tilknytte enheden.

Vejafgifter i Portugal

foruddefinerede ruter

Til betaling uden elektronisk anordning, der er følgende ruter på en fast pris

 • Tavira-Faro: 5.93 euro tur, to ture 11,24 euro
 • Viana do Castelo / Porto Lufthavn: 5.54 euro tur, to ture 10,46 euro (rundtur)
 • Valença-Braga-Porto: 1.78 euro tur, to ture 2,94 euro (rundtur)

Prisen er inklusive gebyr forudbetalt post (0,62 euro). Dette er et resumé, vil jeg foreslå at konsultere kilden, hvor alt er forklaret i detaljer. Det er vigtigt ikke at gå på eventyr og se på alt, før de rejser.

Der er også mulighed for at køre på det sekundære vejnet, som er gratis, og har mere trafik. Ja, de er mere farlige på alle måder, og meget langsommere. De tidligere SCUT og betalingsveje har lidt trafik og selvom ikke lovlig (begrænse 120 km / t), det vil normalt blive flyder hurtigt nok.

Nissan Leaf i Lissabon

kort om

 • Cirkulære uden at betale: vejafgift skuffet over 10, mindst 25 euro
 • For korte ophold: enheden tager ikke betaling, men skal betale en virtuel vejafgift i person (før du flytter) eller via internettet
 • For mere end 5 dage eller regelmæssige ture: den cirkulære obligatorisk OBU / "TAG" eller enhed Greenway
 • I Autoestradas have barrierer betalingsveje, er det gjort som sædvanlig hævekort eller
 • Den spanske Via T-enhed er ikke godkendt i sit netværk, og derfor er det nytteløst
 • I Spanien kan man ikke købe disse enheder, Lige over grænsen

Vi ved ikke, hvor længe det vil vare denne samling selskab. Den portugisiske regering har erkendt, at de mangler penge og er nødt til at finansiere krisen. Hvis vi ønsker at beregne hvor meget vi vil bruge på vejafgifter, Jeg retter til den officielle regnemaskine. For eksempel Lissabon (A1) til Tavira (A22) er 23.65 euro pr 304.34 kilometer.

På den anden side, uden besvær finder vi vidnesbyrd bilister, der har brugt år uden at betale vejafgifter for Greenway og prale af ikke at betale nogen bøde. Med det nye system, betyder det ikke ændre meget, Hvis du ikke stopper os, turen kommer fri.

For at afslutte denne artikel, et tip sætter pris på dine lommer: tank fyldt før du krydser grænsen i Spanien, og prøv ikke at tage endnu en dråbe til at vende tilbage, fordi brændstofpriserne i Portugal (mere info) er simpelthen skandaløst. Brændstof kan udføres i bagagerummet, men kun med karafler homologeret.

BEMÆRK: Alle data refererer til artikel biler. Priser er anderledes for andre køretøjer.

fotografering | reservasdecoches (I)
kilde | Vejafgifter i Portugal, Estradas de Portugal (officielle hjemmeside)
I Motorpasión | Via Verde portugisisk: vi har tilbage til at lære, Algarve Den kontroversielle vejafgift at træde i kraft den 8. december nye portugisiske vejafgifter angribe pocket galicierne der bor i nærheden