Universer skabt i serie og film science fiction De er ofte arbejder med en designer kunstner. Universet af Star Wars -visualmente speaking- vi skylder Ralph McQuarrie, mens den Star Trek er arbejdet i Jay Sydney Mead, bedre kendt som Syd Mead.

Syd Mead er specialist, når det kommer til at forme fremtidens verdener, samt Star Trek er også ansvarlig for en verden af ​​Blade Runner og Tron, for eksempel. Det sjove er, at det også hjulpet at designe en bil for den tidligere sovjetiske mærke Moskvich.

The Kitchen Incident

Køkken hændelse Nikita Jrushchov og Richard Nixon argumenterer for at se, hvem der har den største køkken

Før den kolde krig, Sovjetunionen og USA var allerede på kant ideologisk. At rivalisering blev endda tv i 1959 i anledning af den amerikanske National Exhibition i Moskva (svarende eksponering efterfulgt af Sovjetunionen, der var blevet udviklet et par måneder tidligere i New York).

Så-vicepræsident Richard Nixon og Nikita Jrushchov sovjetiske leder blev løftet op i en debat over hvilket land tilbudt de bedste teknologiske fremskridt. og de gjorde det foran et køkken General Electric i en typisk amerikansk forstad rækkehus. Ja, det hele er lidt surrealistisk ...

AZLK Moskvich 427 Den Moskvich, som denne 427 var rustikke og egnede modeller for den russiske klima, men ikke nødvendigvis meget attraktivt.

dette "Køkken hændelse", a priori, har meget lidt at gøre med bilen. Men markerer begyndelsen af ​​viljen af ​​USSR at være overlegen teknologisk taler om USA. Og at overlegenhed blev set på alle områder, ikke kun i rummet erobring. Og derfor også i bilen.

I 1962 blev Yuri Soloviev (1920-2013) udnævnt til direktør for VNIITE -den sovjetiske forskningsinstitut og design med henblik på at udvide aktiviteterne i design og udførelse af Sovjetunionen. Fra VNIITE, Soloviev skabte ti grene, der er grupperet 400 tegnestuer, alle er knyttet til en nationaliseret industri. Formålet med Soloviev og hans tilhængere var at forbedre kvaliteten af ​​de lokale produktioner, ergonomi, osv

Og i denne Raymond Loewy ringede hun

Loewy Raymond Loewy siden af ​​en af ​​hans mest berømte kreationer, den Studebaker Avanti.

I 1969 Soloviev møder Raymond Loewy, den berømte franske designer, der bor i USA. Lowey inviterede ham til USA-og overraskende, accede- den sovjetiske regering. Da han vendte tilbage til Sovjetunionen, Soloviev hyrer Loewy at designe 10 produkter til den lokale industri. Den sovjetiske udenrigshandel ministerium skulle være ansvarlig for at beslutte, hvilke produkter skal designes. Blandt de ordrer er kameraet Zenit, indenfor kommercielle fly Tupolev og Moskvich bil.

På det tidspunkt, Moskvich havde brug for en ny bil til at sælge et bestemt billede af modernitet. Staten Virksomheden blev designe en ny baghjulstrukne model, men for Raymond Loewy krop i sidste ende ville være ansvarlig for at skabe det.

Loewy havde et talent for design, men det var først og fremmest en reklame geni og vidste sælges meget godt. Ligesom mange succesfulde tegnestuer, stopper grundlægger tegning og har et team af designere, der gør det for ham. Det har altid været sådan Pininfarina, Bertone eller Zagato også have. Og mens Loewy har sit eget hold uden tvivl til at kontakte en ekstern designer, der netop er startet sin solokarriere: Syd Mead.

Syd Mead kreativitet

Moskvich Syd Mead

Unge Syd Mead, der debuterede i tegnestuen af ​​Ford åbnede sin egen tegnestue i 1970. Den franske geni er opmærksom på ham og instruerer projektet Moskvich. I design af Syd Mead, den sene 70'er modernisme og raffineret og opdrift dette aspekt af sine mest futuristiske design er værdsat. En af de mest slående aspekter er brugen af ​​en strimmel af samme farve inde i bilen på siden, lige der, hvor de dørhåndtag er, og hvad der kunne være en side bagud blinklys.

Moskvich Syd Mead Loewy

I disse tilfælde, du aldrig vide helt hvem der er ansvarlig for 100% af udformningen af ​​en bil, som i dag, hvor det endelige design er normalt arbejde i et team af flere medlemmer. Så du kan have Loewy designet skitserne med grundlæggende former (fastback krop, kile-design) og Syd Mead har udviklet ideen. Ja, i nogle mønstre et typisk træk Loewy designs kan ses: asymmetrien stede, for eksempel i design model sort.

AZLK Moskvich Aleko 2141 Den AZLK Moskvich 2141 "Aleko" Aleko Lada eller på udenlandske markeder.

Syd Mead design og Loewy aldrig materialiseret. Der er en vis aura af mystik omkring indflydelsen af ​​design af Syd Mead og afgørelsen af ​​Sovjetunionen endelig kopiere design og arkitektur af Simca 1307 (også kendt som markeder og år som Simca 1308 eller 1309, Chrysler Alpine, Chrysler 150, Dodge og Talbot Alpine Solara i sin krop tre volumener).

Chrysler Simca 1307 Den Simca 1307 både de sovjetiske ledere kunne lide og tjent som inspiration for Moskvich Aleko.

den Simca 1307 udgivet i 1975. Bilen er designet i det engelske datterselskab af Roy Axe og hans team, mens alle interne mekaniske dele, og chassiset blev udviklet i Frankrig. Som for Mosckvich Aleko, han ikke nå markedet indtil 1986 (og så undrer de aldrig lykkedes). Og selv om Aleko og Simca 1307 er meget ens med hensyn til stil, virkeligheden er, at de ikke kunne være mere forskellige. Så der er kun et par elementer til fælles.

Syd Mead klinge runner

Som for Syd Mead, befriet fra de begrænsninger af nogen art, når du nødt til at designe en bil eller et produkt, kunne frigøre din fantasi og skabe alle former for universer til film eller tv.