Lavprisselskaber test og en af ​​de bedst sælgende biler i Spanien, en reel Top 10 i salget i 2015 ligger på fjerdepladsen. vi taler om Dacia Sandero, en model, der sælges 25,338 enheder sidste år, han alene opnår en markedsandel på 2,43%. Der er mærker, der sælger færre enheder med hele sit sortiment.

Da vi er, og at fjerne tvivl den mest nysgerrige, siger jeg dig top 5 af 2015: (. 32,271 stk) SEAT Leon, Seat Ibiza (31,418 stk.), Volkswagen Golf (25,661 stk.), Dacia Sandero (25,338 stk. ) og Volkswagen Polo (25.128 stk.). Som du kan se, du er den eneste franskmand, der har sneget sig mellem Volkswagen-koncernen, og det er ikke tilfældigt.

Renaults tilgang med Dacia har været en succes, og det Sandero er den mest magtfulde. Vi testede dieselmotoren Stepway, ridning en 1.5 dCi 90 hk. Kun diesel-version, selv om der er et valg af benzin med med 90 hk også en tre-cylindret 0,9-liters. maksimal enkelhed i området og maksimal enkelhed i salget, der som sagt en leder af mærket fleste har en forudindstillet script.

Dacia Sandero Motorpasion 02

Der kommer et par / ægteskab tildeling på udkig efter en anden bil. Manden beder om Clio, du ser, ligesom, give dem penge, og kvinden siger, at på ingen måde kommer til at tilbringe det. Sælgeren lærer en nøgen Sandero, manden siger, det er meget grimt. Så de underviser dem en Sandero Stepway, som opfylder kvinder pris og æstetisk mand (de to faktisk). Salg gjort.

Er det et godt køb? Ja, næsten hver bilmarkedet er et godt køb, hvis det passer vores behov, og hvis vi mener, at de vil købe det kommer ud af en bil med et gennemsnit på 8 år, er det normalt, at alle nuværende bil er bedre . Under alle omstændigheder, med denne test vil vi forsøge at finde ud af, om der er en mulig bedre køb.

Til at starte med skal starte med prisen, 12,630 euro, men vores enhed tager flere muligheder, der øger sin pris til 50 euro overstige 14.000 euro. Optioner kan tilsidesættes i nogle tilfælde, men ikke i andre. Det tager som statister jeg finder air-condition, radio CD med Bluetooth og læder rat og gearstang. Sidstnævnte er ikke afgørende, men for 73 euro tjener en masse visuelt og at røre ved.

Dacia Sandero Motorpasion 04 Sæder med soft fluffy favorisering træthed på lange ture

Mulighederne kunne bypass er metallak (333 euro), som vælger få mennesker, og browseren, men faktisk kun 230 euro dyrere, og hvis du jævnligt bruger GPS værd. Regulatoren og hastighedsbegrænser er 150 euro, hvis du ikke vil gå til vejen kompenserer ikke har, men ellers fartpilot Det er en god allieret.

Vi ved, hvad det koster, og vi værdi baseret på, at dens pris. Ikke det værd ... hvordan det er billigt, fordi det ikke er den grundlæggende Sandero, at selv er en stor køb, hvis du er på udkig efter en bil med mindst et minimum. I dette tilfælde kan vi vælge alle disse rivaler ikke prale af at være lave omkostninger men de koster det samme eller mindre end den Sandero:

  • Peugeot 208 1.6 75 hk BlueHDi

  • Fiat Punto 1.3 Multijet 75 hk

  • Kia Rio 1.1 CRDi 75 hk

  • Renault Clio dCi 75 hk

  • Opel Corsa 1.3 CDTI 75 CV

  • Hyundai i20 1.1 CRDi 75 hk

  • Ford Fiesta 1.5 TDCi 75 hk

  • Skoda Fabia 1.4 TDI 75 hk

Dacia Sandero Motorpasion 05 Spartan instrumentbræt selvom denne version har pyntelister

Alle med fem-dørs krop og dieselmotor, alle af dem også med 15 hk mindre end den Sandero, Ja, men de alle materialer og frem for alt, højere kvalitet, finish Dacia. I nogle tilfælde også de har mere udstyr, og derfor bør vi se kritisk på denne version af Sandero.

Men Sandero Stepway har to vigtige fordele i sin favør, todocamino et attraktivt image og begrebet økonomisk bil, hvilket gør mange bekymre ikke at sammenligne. Lad os se. Alt i Sandero er tilstrækkeligt og fungerer, er også en rummelig bil inde og en god start (320 liter).

Vi kommer til at blive ramt. For at starte hjulet har kun højdeindstilling og sæde højdejustering mangler. Det er det eneste segment, men justering andre modeller sæde er valgfri, og det kan ikke regne med det. Sæderne indsamle lille krop og holde i bykørsel, men hvis vi går til vejen ankommer til vores destination mere træt.

Dacia Sandero Motorpasion 03 Seat skinner syn

Plastic er den dominerende materiale, og selv om det omfatter dekorative lister, er hård og ru touch. Men vi kan sætte os på en praktisk måde og videregive de delikatesser, selv om manglen på garnison i vejledningerne foran og den ekstreme enkelhed af hele sæder kan komme til at underminere den overbevisning, at vi købte et produkt med en kvalitet / pris uovervindelig.

Det synes så, men instrumentpanelet ingen indbyggede computer sikkerhed og går med bare nok kendsgerning på bagakslen bremserne er tromlen. Men vi finde detaljer, der for Indonesiens os, som en buffer for motorhjelmen, ECO køremåde og præcision justering af ryglænet vinkel på forsæderne.

Indtil videre har vi givet et par pinde til Stepway, og at jeg betragter mig selv en fortaler for Sandero. Men som jeg allerede har nævnt ovenfor, købet er en logisk baserede Sandero eller en af ​​de mindst udstyrede versioner med benzinmotorer. Ja vi taler der uden tvivl en bil med en billig pris køb. I morgen skal vi se, hvordan det Dacia opfører sig og holde angribe, for at se, hvordan det forsvarer.

I Motorpasión | (Del 2)