Det har altid slået mig det store antal filmstjerner, der ud over deres erhverv er racing bilister. Paul Newman er det bedste eksempel, da ud over at være en pilot kom til at have sit eget racing team, men der er andre til stede, der har fulgt den samme vej, som Patrick Dempsey eller Jackie Chan, begge hold konkurrerer i WEC.

Den historie, som vi bringer i dag kredser om Paul Newman og armbåndsur, der bruges under optagelserne af den legendariske film '500'. Det er for nylig blevet bortauktioneret og nogen har betalt for det 15,25 millioner euro, gør det til det dyreste ur nogensinde.

Rolex Daytona Paul Newman

Den Rolex Daytona

klart Rolex, især Daytona modeller er tæt knyttet dele til en verden af ​​motorsport. Dette ur model introduceret i 1963 er designet med en mekanisme, der tillod konkurrencemæssige piloter måle gennemsnitshastigheden de var at få, og kan måle op til 400 miles i timen.

Den schweiziske mærke er sponsor for mange konkurrencer, fra Formel 1 til mesterskaber modstand. Så meget, vinderne af de 24 timers Le Mans som en del af prisen får et Rolex Daytona optaget med skødet de er lykkedes. De er meget efterspurgt stykker blandt samlere af ure, som er logisk, fordi at få en hårdeste løb i verden, det siger du nødt til at vinde.

'Kør forsigtigt. jeg

Men historien om Rolex Daytona er forholdsvis enkel. Det var Joane Woodward, gift med Paul Newman, der gav det ur kort før starten på optagelserne af filmen '500'.

En Joane Woodward kunne ikke lide hendes mand corriese biler. Faren for konkurrence skræmte hende, og måske har til hensigt at berolige din trang med den højre fod, Rolex Daytona gav dette en meget speciel gravering på forsiden af ​​mekanik.

Rolex Daytona Paul Newman

'Kør forsigtigt. mig" ("Kør forsigtigt. jeg") det var Woodward bestilt Joane inskription optagelse på uret, der bruges skuespilleren under optagelsen af ​​'500', og som vist på forsiden af ​​et magasin i løbet af 80'erne.

År senere, Newman så ikke ud til at have meget påskønnelse for uret, som den legende, som gav det til den daværende kæreste gennem sin datter efter at have spurgt tid og se, at dette ikke var endnu et ur.

Rolex Daytona Paul Newman

Nu, år senere, blev uret bortauktioneret af Phillips og selvom den anslåede salgspris var $ 1 million, nogen har betalt den kæmpestor 15,25 millioner euro ved.

så dette Rolex Daytona Det er blevet den dyreste ur nogensinde bortauktioneret. Seal Paul Newman Meget er blevet gjort.

I Motorpasión | 3 sejre på Le Mans, Daytona, Sebring og 800 hk: Porsche 935 af Paul Newman til auktion