For en måned siden fortalte vi jer om at folde elektriske cykel Torrot By Surfer. Nå, har vi haft mulighed for at prøve disse dage, juleaften. Inde i begivenhed, hvor vi har lavet denne test, først vi har inviteret til en fredelig gåture gennem byen, og pres fuld kapacitet og tage det til grænsen i et soveværelse.

Vi have opbrugt den 250 W og lithium polymer batteri 8,8 Ah af Torrot By Surfer med pulsmåler og GPS på dit håndled, så intet undslipper os, på udkig efter den perfekte beløb mellem maksimal ydelse af motoren og autonomi, men vi delt, først afiancémonos os vide det, og med det i sin naturlige habitat: byen.

The City Surfer er en sammenklappelig cykel og ultra-håndterbar der for nylig er kommet på det spanske marked søger at udnytte den angst i byerne cykling i mange dele af vores land og begynder at vågne. En maskine med den ydmyge mål at føre byen mere tålelig og praktisk måde muligt, både for min bedstemor til mine nevøer. Og jeg sagde, lad os sige, hvis han fik det eller opholdt sig i forsøget.

Slentrende gennem byen

Intet bedre end internt af gaderne i Madrid juleaften at se, hvad der kan tilbyde City Surfer, til at håndtere os og overleve i en stadig fjendtlig jord med cyklist og omstændigheder (ved den måde, selvom du vi skal se nogen hjelm på billederne, det var bare for at for billeder, fordi der under testen vi kaste ikke dette).

Allerede på første indtryk kan vi fortælle dig, der opfylder minimumskravet, som er at overvinde de grundlæggende el-cykler flåde Bicimad, offentlig cykel kapital. Hvis vi taler om design, basere en enkelt bjælke aluminiumslegering 6061 vendte vi i hvert fald, meget mere hyggeligt.

Vi bekræfter denne erfaring som de kilometer gik, hvor deres styr eller plads De er vist sig meget behageligt for vores første mission. Under callejeado gennem centrum af Madrid, uden at sige et eneste uartigt ord, vi ledes til universitetsområdet at falde til ro, belaste deres selvstændighed og gøre status over funktionaliteten af ​​Torrot By Surfer.

opnået autonomi

denne første "tur" Han har ført os over to timer pedaling at overvinde for et par kilometer 50 løfter om selvstændighed producenten. Vi helbrede ofte bruger det højeste niveau af fremmøde har tre, og at komme rundt jord ikke er for tilbøjelige gennemsnitlige niveau (og endda minimal bistand til mere vant ben pedalerne) er tilstrækkelig. En anden historie er den anden del af denne test, hvor lad os spille beskidt, meget beskidt.

I den forbindelse tager vi måske mere mangler en vis grad af fremmøde, selvom tre har vi nok resulterer i den første del af denne test. Dog kan jeg ikke sige, at nogen af ​​mine sædvanlige svages ryg eller knæ min egen frugtbare aktivitet cyklist har været til stede, eller synes at ville. Komfort har domineret det meste af vores rejse.

Det noterer sig også en stabilitet trods barn gå glat stole på deres hjul bære en blandet dæk Kenda 1,75 / 20". Denne tillid er især ratificeret gyrate, emne, hvor Torrot kan sige, det er på et højere niveau end andre foldning. Med dine bremser (bagerste skive og V-Bremse foran) noget lignende er sket for os, der tilbyder en bremsning overføre tilstrækkelig stabilitet.

En anden historie, som vi siger, være den anden del af denne test, i hvilken suspension, bremser, dets 7-trins Shimano og resten af ​​gruppen vil arbejde videre. Status over sin motorisering byen, kan vi sige, at dens momentum har været nogenlunde homogen, kun at miste nogle damp i de sidste kilometer i byerne udflugt.

Tilbage hjem

Nå, du spiller nu indsamle, dvs. foldet til opbevaring i bagagerummet. Dens foldning er især funktionelt, praktisk og hurtig, gennem en simpel lukkesystem. Det har også en udvidelse i aluminium boksen under krankboksen, der tillader støtte det, ja, her stabilitet er ikke så meget, som når vi monteret, holde det foldede fod er mere kompliceret.

Inden for transport gennem trinene parkeringspladser, hvor vi kan se en anden af ​​hans fremragende egenskaber, vægt 19 kg, overgår grænsen under de 20 kg i tilfælde af elektriske cykler bør ikke aflede opmærksomheden. Også ingen bemærkelsesværdige achaque vises under denne proces.

Godt! Fra Madrid bilen, køre hjem, hvor vi begynder at oplade batteriet vil fem timer. I første omgang kan jeg ikke finde feltet under hullet adgang til det stik, men det er en romantisk proces, som kun vil tage os et par sekunder mere i foråret tid. For den næste vil vi gå lige til sagen.

"Rest i morgen, du får brug for". Jeg forarget fordi jeg er klar over jeg taler til mig selv, drej jeg for lyset og slog sig, jeg lukke døren og lade hende sove. I morgen er en anden dag ...

Fortsættes ...

den anden del af denne test er nu tilgængelig: Torrot By Surfer, så prøv: en dame i byen og en dame på området (del 2)

I Motorpasión Fremtiden | Torrot By Surfer, spansk elektrisk mobilitet på to hjul, Yamimoto By Evolution, Mini Quiz