TOSA Det er en prototype elektrisk bus, som begyndte i gaderne i Geneve i begyndelsen af ​​sommeren. I stedet for gåafstand, der ikke overstiger 1.500 meter; eller tjeneste uden at give emissioner (lige så vigtigt) betydningen af ​​deres eksistens ligger i dens ladesystem, praktisk taget på flue, en løsning "mellemprodukt" når vi sammenlignet med den foreslåede induktion genopladning af Malaga.

TOSA griber tidspunktet for indrejse og udrejse af passagerer til at bære en belastning på 400 kW i 15 sekunder. Dette er forudsat gennem ruten af ​​selve køretøjet, takket være et system udstyret med passende oplader stopper, hvad der kommer til at konvertere TOSA i en trolleybus uden køreledning (deraf navnet Trolleybus Optimering Système Alimentation)

Systemet er udviklet af firmaet ABB bruger en bevægelig arm styret laser. Til genopladning, dette står til at blive forbundet med en beholder på taget af carporten. Ligeledes skal det bemærkes, at ikke kun disse korte refills TOSA feeds, fordi det bruger starten og slutningen af ​​linjen at oplade deres batterier fulde på én gang anslået 3 til 4 minutter.

Kompakte batterier placeret på taget foder magt til drevet toget, som det regenerative bremsesystem af køretøjet. den 19 meter TOSA giver den nødvendige kapacitet til 135 passagerer. Tilsvarende ABB udtaler sit sortiment af emissionen af ​​forurenende gasser er fuldstændig nul. Produktion og distribution af elektrisk energi, der nærer køretøjet er også emissionsfri.

via | ABBI Motorpasión Fremtiden | Tindo, den første sol bus på den sydlige halvkugle, Sydkorea lancerer to elektriske busser med lav asfalt ladesystem