Toyota Spanien i går udsendte en erklæring advarsel om en ny eftersalgsservice kaldet omfattende gennemgang service for hybrider. Ud over at fortælle dig, hvad det er, vi overveje, om ikke interesseret, set ud fra en hybrid ejeren af ​​denne varemærke.

Meget er blevet talt om vedligeholdelse af hybrid og pålidelighed, specifikt Prius i år (især anden generation) giver meget gode resultater i uafhængige tests af forskellige metodikker: ADAC, DEKRA, TÜV osv Den tredje generation Prius (siden 2009) er ikke på så højt et niveau.

Mark fortæller os, at denne service kan bestilles som en del af en rutine eller som noget eksternt til kunder, som ikke tro mod eftermarkedet. Med andre ord, at de fører til en uafhængig værksted for revisioner. Det er fokuseret på biler, der allerede har slukket garanti.

De fleste Prius enheder 2g opretholde deres otte-års garanti

den Prius 2g (2004-2009) blev leveret med en hybrid system garanti otte år eller 160.000 km. Faktisk er mange enheder i brugtmarkedet har stadig garanti for ikke at overholde hverken det ene eller det andet. Prius 3g og andre modeller siden 2010 har fem år eller 100.000 km, alt efter hvad der kommer først, for hybrid-system, ikke hele bilen.

Periodiske revisioner i officielle værksteder eller reparatører bemyndiget hybridsystemet ikke gennemgå, for at være vedligeholdelsesfri. Faktisk kontrolleres jeg, den næste revision, der rører mig, at den 90.000 km (hele anmeldelsen) koster 328 euro og omfatter ikke en revision af den hybride system.

Tale af hybrid-system, dybest set, Det er at tale om den trækkraft batteri, dvs NiMh, ikke 12 volt bly (ved den måde, er mindre end normalt og meget dyre). Den trækkraft batteri er den mest delikate komponent af den hybride systemet begynder at miste egenskaber med brug, afhængigt af flere faktorer.

Karakteristik af Toyota NiMh-batterier

Yderligere garanti passere revision

Når der anmodes om denne service, giver os en år / 1500 mil garanti mere for batteriet. Det vil sige, hvis det var i god stand gjort revisionen, og på mindre end et år fejler, spiser brun mark. Udskiftning batteri koster omkring 1.500 euro (undtagen Prius +), hvis det er nødvendigt, uden for garanti.

For kunder, der kommer til eftersalgsservice rutinemæssig kontrol (hver 15.000 km eller et år) koster 25 euro + moms (30,25 euro), og for dem, der gør den almindelige mantenimiendo ud, de opkræves 40 euro + moms (48, 4 euro). Denne service kan bestilles op til fem gange og før bilen mødes 10 år. Prius 2g to gange maksimum (8 + 2 = 10), hvis de gør 15.000 km om året eller mindre.

Sagt på en anden måde. I bedste fald vil 10 års stilhed, da batteriet involvere os mere end 150 euro, hvilket er tiendedel af, hvad det ville koste erstatte et batteri, der forårsager problemer. Set på denne måde, ser det ud til en god handel.

Denne service supplerer den udvidede garanti extracare, reduceret fra tre år til fire eller fem (extracare + 2), men for alle, der ikke er hybrid-system, fordi der er dækket af en yderligere garanti. Interessant dette for dem, der udfører vedligeholdelse uden for den officielle tjeneste.

Batterier kan have en levetid på 200.000 km eller mere, og finde eksempler på højere varigheder i Prius 2g (500.000 km) og mindre, især i taxier. Ved at gå op modstand batterier gradvist tage mindre, leverer mindre strøm og mindre effektivt genoplades.

Den væsentligste årsag til nedbrydning af batterierne i disse biler er dårlig ventilation heraf som CRUD tager ventilator (luftkøling). problemet normalt cirkulerer med vinduerne ned forværres. Brugere af Prius anbefaler rengøring af ventilatoren til at være stille.

øko-klapper, tilstoppet automatisk radiator

Mere batterilevetid med tilstoppet radiator

Du kan også forbedre batteriets levetid ved radiator dækket ved at reducere termisk svingning kølevæske benzinmotor. Mindst, der forsvarer opfinderen af ​​øko-FLAPS vi testede sidste år i to Prius, den Gonzalo Lara (Future Motorpasión) og mine, og faktisk fortsætte med at bruge.

Opfinderen påstande, der kan reducere den indre modstand i batteriet under design specifikationer fra producenten (Panasonic) til nye batterier. Med andre ord, den tilsluttet radiator, enten manuel eller automatisk (ecoFLAPS) øger den forventede levetid for batterierne, "eller så de siger tallene": Http: //www.rescatandoenergia.es/BateriaHV.htm.

Toyota Spanien har bekræftet, at den nye særlige gennemgang vil se bl.a. batteri sundhed, og en af ​​de parametre, målte det er den indre modstand. den gode tilstand tavler og el-motor er også kontrolleret. Taxachauffører kan også bestille tjenesten.

Prius 1g og kan ikke drage fordel af denne garanti udvidelse, har 10 år eller mere

Som jeg fortalte dig før, hvordan eftermarkedet Toyota arbejder, bliver kunde og fra min personlige erfaring. I betragtning af de store penge batteri udskiftning omkostninger, en af ​​de dyreste af disse biler nedbrud, forsikringen for tiende ... synes i det mindste noget værd at overveje.

Og hvorfor ikke hybridsystemet rutinemæssigt kontrolleret? Det er et godt spørgsmål, faktisk. Vi tror måske, at der ikke er gjort for at ikke øge udgifterne til revision. Hvis vi er ondsindet, ville det være at lade batterierne mislykkes og fjernet penge før udskiftning.

en alternativ til total udskiftning Det er at reparere de celler, som det ikke lykkes, billigere end fuldstændig udskiftning, men naturligvis ingen producentens garantibetingelser specialiserede værksteder. Hvor længe kan en Toyota hybrid? Svært at sige, den ældste er japansk og 1997 (Prius 1g) frem til 2000 ikke blev eksporteret til Nordamerika og Europa.

Toyota hybrid sortiment 2012, de fremtidige modtagere

Hvis nogen ønsker at læse en ekstra udtalelse om disse biler, vil jeg anbefale at læse "Web of John 1701A": Http: //john1701a.com/. Ikke foregriber navn (e undervisning Ship Star Trek), er en amerikaner, der har ejet Prius 1g, 2g, 3g og Plug-in siden september 2000. En tilfreds kunde, gå.

Og ulemperne?

Selvfølgelig, hvis nogen, Hayles. Til at begynde med, der gør mere end 15.000 km om året, hvilket ikke er så svært, som det ikke vil blive understøttet af den udvidet garanti, der indebærer revisionen. For taxachauffører fordelen er ganske tvivlsomt, da det er næsten helt sikkert gøre mere end 15.000 km i et år.

Heller ikke det er nyttigt for enheder over 10 år, selv om der er meget få i Spanien. Kunder uden for de officielle salg, de betaler dyrere, men i det mindste ved, at producenten vil støtte den hybride systemfejl selvom altid bestået revisioner i en separat værksted.

I Motorpasión | "Det virker salget af Toyota": Https: //www.motorpasion.com/toyota/asi-funciona-la-postventa-de-toyota