Når vi taler i abstrakt venal værdi af en bil mener vi det beløb, du kan mærke ejeren af ​​en brugt bil, når de sælges. Faktisk markedsværdien af ​​en bil er ikke mere end den pris, som bilen kan nå afhængigt af markedet dybest set, hvad din alder, dets tilstand, og i henhold til lovgivningen i markedet. Derfor er det en vigtig kendsgerning, når det kommer til at sælge en bil på markedet for brugte produkter.

Anvendt til at lande kompensation forsikringsselskaber, er markedsværdien af ​​en bil, behandles som salgsværdien med køretøjet på forud for en trafikulykke tiden. Men denne ligning ikke altid brugt. Dette bringer os til behovet for at differentiere markedsværdien af ​​en bil af genanskaffelsesværdien, der har den samme bil, eller at skelne mellem markedsværdien af ​​en bil kontra forbedret eller imod værdien af ​​markedet for nye biler værdi.

Lad os se, hvad forskellene er.

Markedsværdien af ​​en bil er ikke værd igen

Hvad er markedsværdien af ​​en bil

naturligvis markedsværdien af ​​en bil kan ikke være værdien af ​​nye bil, da markedsværdien tager højde, blandt andre faktorer, anciennitet køretøjet, mens den nye værdi er den værdi, at køretøjet havde, da han først kom ud af forhandleraftalen, herunder både transport og skatter, der kan være gældende på købstidspunktet.

Skulle en forsikring kompensation for værdien af ​​et nyt køretøj, betyder det, at de vil betale regningen, da det er en ny bil, herunder valgfrie elementer, der blev indtastet i politik. Hvis bilen ikke længere fremstilles, vil de betale det fulde beløb til den tilsvarende model til at erstatte det. Denne betaling kan ske i kapital (penge) eller i naturalier (en bil), som er valgt af den forsikrede i henhold til bestemmelserne i artikel 18 i lov 50/1980 om forsikringsaftaler, som giver den forsikrede til Lad denne beslutte, hvordan man modtager betaling:

Når naturen tillader forsikring og sikrede samtykker, forsikringsselskabet kan erstatte betaling af erstatning til reparation eller udskiftning af beskadigede genstand.

Genanskaffelsesværdien versus markedsværdi

Hvad er markedsværdien af ​​en bil

den genanskaffelsesværdien, også kaldet markedsværdi, er værdien af ​​en bil i tilfælde købe i det umiddelbart foregående tid til en i en trafikulykke den opstår. Genanskaffelsesværdien er værdien af ​​en bil, der har de samme funktioner og samme alder, i år, der ødelagde køretøjet. I dette tilfælde har de ikke noget, og rullede kilometer og tilstand. Hvis de ekstra tilbehør køretøjer, er disse også medtaget i sin nyværdi de er indgået i politikken.

For sin del, venal værdi af en bil er værdien hvis sælge i det umiddelbart foregående tid til en i en trafikulykke den forekommer under de samme betingelser som beskrevet i udskiftningen værdi.

Derfor er forskellen mellem genanskaffelsesværdien og markedsværdien er Forskellen mellem købsprisen og salgsprisen køretøj. Denne forskel er af kommerciel art, og omfatter vedligeholdelse eller reparationer udført på bilen, før sælge det igen, overskudsgraden, der eksisterer i færd med at købe og skatter, der gælder, sådanne gebyrer Trafik opkræver formaliteter transmission køretøjer.

Markedsværdien kan forbedres

Hvad er markedsværdien af ​​en bil

Der er operationer vurdering af køretøjer, hvor eksperten bestemmer den rimelige markedsværdi af en bil, men den virksomhed, der er ansvarlig for driften foretrækker forbedre denne værdi, hvilket resulterer i en øget markedsværdi. I dette tilfælde taler vi om en værdi, som kan variere mellem markedsværdien og udskiftning værdien af ​​en bil. Det hele afhænger af de handelsbetingelser, vi har. Hvis vi taler om en trafikulykke dækket af en bestemt forsikring, skal du kontrollere, hvad betingelserne i forsikringspolicen er hyret for dette køretøj.

For at beregne den forbedrede markedsværdi, er det taget som reference enhver anden værdi, der er ingen af ​​de ovenstående. Normalt tager det hensyn til de data, forudsat publikationer referenceværdier fagfolk indkøb af køretøjer (Ganvam og / eller Eurotax), og i tilfælde af forsikringsselskaber, der bruger disse værdier er tilføjet noget procent som bestemmes med hensyn til politik.

Hvordan markedsværdien af ​​en bil beregnet?

Hvad er markedsværdien af ​​en bil

For at beregne markedsværdien af ​​en bil der tages hensyn til, blandt andre faktorer, de officielle beløb, der afgør Finansministeriet gennem tabeller, der skifter med jævne mellemrum. Strømmen, der trådte i kraft den 1. januar 2014 er i størrelsesordenen HAP / 2367/2013. Listen er ordnet efter mærker og modeller, men, ja, beskæftiger mere end 500 sider, dels fordi de nuværende tabeller også indsamle markedsværdier af skibe.

Anyway, kan du altid bruge en lommeregner markedsværdi af en bil til at gå hurtigere. Som vi ser brugen, er det taget i betragtning som den vigtigste data dato for første registrering af køretøjet, som i sidste ende er det, der afgør en alder af dette. Derfra mærke model og hvis gældende udgave søgte, og vi får den tilsvarende værdi, der er en procentdel af den officielle værdi udgivet af statskassen, som er sammensat efter de år, at køretøjet:

 • Op til 1 år: 100%
 • Mere end 1 år til 2: 84%
 • Mere end 2 år til 3: 67%
 • Over 3 år, indtil 4: 56%
 • Over 4 år, op til 5: 47%
 • Over 5 år til 6: 39%
 • Mere end 6 år til 7: 34%
 • Mere end 7 år indtil 8: 28%
 • Over 8 år, til 9: 24%
 • Mere end 9 år til 10: 19%
 • Over 10 år, op til 11: 17%
 • Over 11 år, op til 12: 13%
 • Mere end 12 år: 10%

Disse procentsatser anvendes i personbiler, SUV'er og motorcykler allerede er tilmeldt. På det beløb, der fremkommer ved beregning, skal den reduceres til 70% af markedsværdien af ​​en bil, der udelukkende har været dedikeret og for mere end seks måneder ved en af ​​følgende aktiviteter: undervisning chauffører, billeje uden chauffør eller taxa.