Det virker mere eller mindre klart, at fremtiden for den bil vil være af en vis elektrisk formular. Eller i det mindste det skulle være, hvis det ikke var for to faldgruber, der hindrer udviklingen af elbil. Den første er prisen og den anden er selvstændighed.

Med annonceringen af ​​BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen AG Group, via Audi og Porsche, hvilket skaber en supercaragadores netværk europæiske døbt IONITY, fabrikanter til formål at vælte disse to faldgruber. Og hvis den måde genvinde jorden åbnet af Tesla, jo bedre.

Ionity eq mercedes

De fire grupper, der er involveret i joint venturet IONITY ønsker at bygge 400 ladestationer hurtig og kraftfuld i hele Europa i 2020. Ideen er ikke ny, og som er blevet gennemført siden starten Tesla. Men at tro, at disse producenter gør simpelthen til rival Tesla ville være en fejltagelse. Netværket har til formål IONITY mere, eller i hvert fald være en vigtig brik i puslespillet, der indebærer at overbevise offentligheden til at købe elbiler.

Igen, vi vender tilbage til 2020 som året for elbiler. Næsten alle producenter siger, at de har en elbil i 2020 i sit sortiment; De taler om en delvis eller fuldstændig sit sortiment for dette år elektrificering. Årsagerne, kort sagt, er behovet for at overholde et gennemsnit på mindre end 95 g / km CO2-udledning og et nyt godkendelsessystem forbrug, der gør producenterne og ikke os kan belaste nedskæringer af sine motorer. Vi forklare det nærmere her.

Et netværk af ladere at afhjælpe manglende autonomi

Ionity Volkswagen og golf

Selvom forskelligt, og der er ikke sådan mekanisk forbindelse eller motor- musik, Tesla har vist, at en elbil kan være attraktiv og sjov. Det er ikke problemet.

Nej, problemet er, at indtil nu har de fleste elbiler ikke tilstrækkelig autonomi til kunden vant til bil benzin, diesel eller hybrid skridt til el.

Hvordan du løse? Tilbyder mere autonomi, men batteri teknologi og ledelse endnu ikke tillader store fremskridt, men fremskridtene har været enorm, og arbejder allerede på nye typer af batterier. Det er nødvendigt at foreslå et alternativ.

Hvis BMW, Ford, Daimler og VAG ønsker at sælge elbiler bør de også har et netværk af supercaragdores, den IONITY

Tesla gør hans destination netværk belastninger og netværket af trykladere. De opfylder funktionen af ​​en tankstation til termisk bil. Selv en elektrisk have autonomi en lille benzin bil eller en superbil blandt 300 og 400 km-vil ikke længere være et problem. I slutningen af ​​dagen, ingen bekymrer sig om din benzin bil ikke mere end 300 km autonomi, fordi han ved, at han vil være i stand til at tanke op på få minutter. Med electrolineras Ionity netværk, vil det samme ske med el.

Men i alt dette vi ikke kan ignorere den rolle, pioner hovedrollen Tesla. Amerikansk forretningskultur, dvs., forventer ikke administrationen til at gøre noget, men gør virksomheden standen monteret Tesla Trykladere til sine kunder kunne rejse. Og det var mesterstykke af den californiske mærke. I Europa mærker intet andet valg end at endelig at følge stien til Tesla ser passivitet fra myndighederne.

IONITY: 350 kW opladere hver 120 km

Porsche Mission E Concept

Så hvis BMW, Ford, Daimler og VAG ønsker at sælge elbiler bør de også har et netværk af ladestationer, den IONITY. "Dette europæiske netværk af ladestationer har en stor kapacitet vigtigt at etablere markedet for el-biler papir," bekræftede Michael Hajesch, administrerende direktør for IONITY.

Den IONITY netværk vil begynde at fungere i år med de første 20 ladestationer i Tyskland, Østrig og Norge. De ville alle beliggende ved 120 km fra hinanden og levere digitale betalingsmetoder (selvom hidtil ingen priser er kendt).

Bmw I Ionity Centre ladestationer

I 2018 vil netværket udvide til 100 ladestationer, hver kan tjene flere biler uanset mærke køretøj. Hvert belastning tidspunkt vil have en kapacitet på 350 kW og foreneligt med europæiske standarder Kombineret ladesystem. I Spanien, forventes det, omkring 50 stationer. Klart, at succes i vores land af denne private initiativ afhænger også af ledelsen faciliteter gennemførelse.

Med dette netværk af opladere til formål at løse problemerne med autonomi elbiler, dvs det løser en af ​​de to anstødssten til at udvikle elbiler. Hvordan dette vil hjælpe markedsandel elektricitet i Spanien til at stige, og kan nærme sig Norge?

Øge markedsandelen for elektricitet

Ionity

Bare et simpelt spørgsmål om produktion. Ikke luksus modeller som Tesla, vil markedsandelen for el gå op, med eller uden netværk af opladere. For at øge markedsandelen priserne nødt til at sænke batteri og dermed biler. Og det kan kun opnås, hvis de offentlige trin med mere overkommelige modeller, dvs dem, der generelt har mindre autonomi end en Tesla.

Så hvis dette netværk sikrer, at offentligheden ikke længere være bange for selvstyre, vil de være mere overkommelige modeller som Renault ZOE, Volkswagen og Nissan Leaf eller golf som permitaran batteri produktion til at vokse. Hvis produktionen stiger, kan det reducere enhedsomkostningerne og dermed den endelige pris. Og endelig prisen på biler.