Våre lesere utover Finisterre tror du har røykt noe, men i Europa Ford Fusion er dette en videreutvikling av den gamle partiet designet for å møte en høyere boligbehov, men priset svært innhold uten å gå til minivan segmentet. Den måler 4 meter lang, Det er inneholdt, og noe høyere enn 1,7 meter.

Fusion er karakterisert som en anti-krise bil som det kan møte behovene til toppmodeller for mye mindre penger, enn si vedlikeholdskostnader. Den testede versjonen er den dyreste, og motor ferdig Urban4 1.6 TDCi 90 hk, mindre enn 16.000 euro.

Gold virker, banan er: Det er ikke en todocamino, selv om det kan ta hit. Hvis vi kan spare de forsvar plast, med fremtidig versjon vil vi være bedre tjent. Alle versjoner av Fusion er forhjulsdrift. Gitt høyden er det mer egnet til å parkere på fortauskanter eller overgå store urbane anslag.

Potensielle kjøpere er ung eller nær den, som krever mer beboelig enn et verktøy, en større koffert, lave kostnader og noen SUV fordel som en høyere kroppen og dermed høyere kjøre stillinger mennesker. Noen mennesker føler seg tryggere og, spesielt under gjennomsnittshøyde.

Etter testing av to enheter av festen av den foregående generasjon, er det ingen store forskjeller med Fusion. Dynamisk er litt verre og mer treghet anklage vind og som innebærer en større bil: mindre forbruk lik fordeler.

Motorene er de samme som ble sett i Fiesta: 1.4 80 hk og 100 hk 1,6 bensin og to 1,4 TDCi 70 hk 1,6 og 90 hk. Dieselmotoren kilde PSA Peugeot-Citroen.

Oppførselen til bilen på veien er rett, hvis vi ikke krever mye. Sports er det samme som limousin. Å gi en port voks virket stabil nok, men det var ESP til da jeg var liten tynn med rattet. Jeg satte den på motorveien ved 200 km / t. løgn, dens spiss er mye lavere, 176 km / t.

5. aerodynamikk og kort er å klandre. 120 km / t går motoren på nesten 2600 RPM, noe som gjør dette veitype forbruk og støy stige raskt uten å gå presist kriminelle hastigheter. Den har gnist, men ikke en strålende adelantador. Mangler lydisolasjon for motoren og aerodynamikk, hovedstøykilder.

Som for forbruk, Homologe 4,6 l / 100 km, litt mer enn 1,4 TDCi lavere effekt. 4L tap må sirkulere så mye ved 90 km / t og med konstant høyde, og 4,6 lett oppnås dersom ikke gitt turteller overskride 2500 RPM cruise. Motoren krever høyt for sjette, men det er hva det er. Minst det er veldig progressive.

Jeg har brukt litt mer, i henhold til datamaskinen: 4,7 l / 100 km motorvei forbi har avgitt 120 km / t. Med 45 liters tank har en meget respektabel utvalg, 800-900 km eller 1000 hvis vi er veldig komfortabel med gasspedalen. Det er mer sparsommelig enn 1,6 bensin, den 6,6 l / 100 km godkjent de ikke trodde verken han.

Kjenne 1.4 TDCi, er det bare anbefalt hvis budsjettet er beregnet på millimeteren, eller du vise en drivende spesielt byen og forstedene, deretter å bli lastet baken vil gå en god del, spesielt med stigende bakker. 1.6 TDCi er ingen torpedo, men henger bedre.

I byen har det problemet at suspensjonen er rebotona visse urbane anslag, treffer noen ganger båter. Styringen er svært overfylt, er behagelig i byen, men mer presise road preg ville være verdsatt. Gitt girutvekslinger, den har god akselerasjon og er veldig lett å kjøre.

Bremsene kommer med de samme feil som i forrige Fiesta og er unøyaktighet pedal og på bakakselen eller ja vi trommer. Jeg øvde et par nødbremsing og senke en rask port og ingen tegn til falming verdsatt, men hvor trommer plater som er fjernet er.

Hvis vi slutter grundig indikatorer tennes automatisk. Med ESP frakoblet eller mangel på det, hvis vi hadde en rotasjonshastighet bare lindre gass og ratt (vanligvis).

Fortsettelse følger ...