myynti "Renault Clio Sport Tourer"Https: //www.motorpasion.com/renault/renault-clio-sport-tourer-2013 alkoi viime viikolla, on peräisin 12750 euroa ilman, että valkosipulin Pive suunnitelmassa. Se on toisen rungon "Renault Clio"Https: //www.motorpasion.com/renault/renault-clio-2012, lisäksi viisiovinen, koska mitään kolmiovinen versio. Sitä on osuvasti käyttänyt ST nimeämisen sijaan infumable Estate.

Vertaamalla sitä viisiovinen versio, se maksaa meille 850 euroa Olemme rinnastetaan moottorin (sama kuin Clio ja Sandero) ja varustetasosta. Vastineeksi me voitamme 143 litraa tavaratilaa, käytännöllisyys, ja jopa mukava muotoilu, riippuen makuun.

Harvat perheet löytää B-segmentin, heidän vastustajansa ovat selkeämmät "Seat Ibiza ST"Https: //www.motorpasion.com/coches/familiares/seat-ibiza-st (430 litraa) ja Skoda Fabia (480 litraa). Sitä paitsi meillä on cuasidesconocido Lada Priora perhettä (444 litraa), halvin kaikista. "Dacia Logan MCV"Https: //www.motorpasion.com/familiares/dacia-logan-mcv-2013 ei ole vielä myynnissä, mutta se on paras boot segmentin (573 litraa).

  

Onnistunut ja dynaaminen muotoilu

En yleensä päästä suunnitteluun liittyviä asioita olla jotain hyvin abstrakti, mutta Clio Sport Tourer saaliit minun huomiota. Nuoret asiakkaat eivät ole kannattajia yleensä autonkoreihin niin, mutta tämä on ollut resultona. Se ei ole hautajaisiin tai tylsä ​​auto, se on kaikki etenemistä ja kääri hyvin.

Se on myös yksityiskohtia, kuten viisiovinen versio, ampuja piilotettu C-pilari sillä takaovet, joka tyylitellympään rivejä. Suunnittelu ei ole vastaan ​​toiminnallisuutta, on suuri ja leveä portti ei tartu eikä esteettiset tai ergonomiaa.

Toisin kuin 20 cm Clio 5p Se johtuu takaylitys joka ulottuu tilaa takakonttiin. Kattokaiteet ovat vakiona, mutta perusasiat ovat mustaa muovia viimeistely. Sama tapahtuisi oven kahvat, kehon väri välituotteesta, Expression tasolla.

443 litraa runko ja jopa 2,4 metriä pitkiä

ratkaisu kaksoispohja Siinä on kaksi etua. Toisaalta, se antaa meille mahdollisuuden olla lisätilaa mitä et tarvitse mennä nopeasti, kuten sateenvarjot, ja on samassa tasossa tasolla suun käynnistyksen ja takaistuimet voidaan taittaa alas.

Se on helppo poistaa, niin vähän liikettä. Meillä ei ole korkeampi takaluukku, mitä meillä on rullaverho, mikä tekee asioista helpompaa, kun suuria esineitä ladataan. Koska verho on lähes 60 senttiä kaksinkertaistaa avoin pohja.

Niille, jotka ovat koira, voit jakaa sisä- kaksi verkon kanssa. On merkille pantavaa sijoittaa jopa B pilariin ja C-pilari, jotta voimme kääntää auton, jos haluamme jotain furgonetilla. Etumatkustajan istuimen voi kallistaa, jos jatkamme Yao Ming valehtelee tai vastaavaa.

Se voi antaa vaikutelman, jolla on hila jaettu kahteen, jossa pohja-aukon taaksepäin, mutta on design vaikutus. Portti on yksiosainen. Nostettaessa, jäljellä arvostavat lyhyt askel, noin 60 cm: n korkeudella maasta. Lisäksi lomakkeille, se on hyvin säännöllinen.

Ne, jotka ovat kapeita autotallit, toteavat. Takaluukku ulottuu enintään 2087 mm korkeus. Auton mitattu suljettu portti, 1445 mm korkea. Pitkin ovat 4,267 metriä. Avoin peilit kokonaissiirtoaika leveys 1945 mm. Jos auto on lastattu, korkeus on jonkin verran pienempi.

Toisaalta, maavara on 120 mm. 443 litraa 85 litraa kuuluvat kaksoispohjan, eli Se on 358 litraa verho, Clio yllä muutenkin. Maksimikapasiteetti, kattoon, taittamalla takarivillä, saavuttaa 1380 litraa.

Enemmän roominess että takaistuimilla

Etuistuimilla on 880 mm: n päähän jalkakäytävät kattoon, 862, kun kyseessä on takana. Mitä tulee viisi ovet, se tarjoaa laajempi (6 cm) ja enemmän jalkatilaa (4 cm). Valokuva pettää paljon, etuistuinten olivat kaukana paikallaan antaa jättiläisiä.

Mukavampaan me kyynärpäät takaisin, joilla 1378 mm 1363 mm edessä. Olkapää, taaksepäin, 1370 mm ja 1307 mm takana edessä. Ei muutoksia koskien Clio 5kpl edessä paikkaa. Anyway, takaisin ne menevät paremmin kaksi kuin kolme, ellei puhumme lapset tai erittäin estrechitas naisia.

Voimme nähdä kuvia On aukkoja takaovien paikkaan esineitä ei siellä on kokoontaitettava pöytä välissä puolen istuimet ja kaksi lehtitelineet. Keskikonsoliin saattavat häiritä mahdollisimman vähän korkea ohi. Ja miksei, Se on paljon enemmän iloinen kuin hänen vastustajansa.

Auton sisällä vakuuttaa minut. Se on puhdas ja yksinkertainen, mutta enemmän luokassa kuin Clio III, joka oli myös yksinkertainen. Se antaa paljon parempi vaikutelma Sandero / Logan Dacia. Muovi voi olla yhtä kova, mutta se, että on niin paljon väriä eroa.

On yksityiskohtia, jotka pidin paljon, kuin jos tuemme kyynärpäät ovet, ikkunat eivät ole vain sopiva, mukavasti tukea. Lähes kaikki on käsillä, harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta, kuten valvontaa siellä lähelle vaihdetta.

Äänieristys oikea, dCi moottori testataan siirtyy vähän melua ja äänilaitteiden voi naamioida sitä vaikeuksitta. Aerodynaaminen ärsyttäviä ääniä eivät sisällä nopeusrajoituksia, ja se on helppo löytää mukava asento matkustaa.

Ajo 1.5 dCi 90 hv

Edessä tämä moottori olen kohdannut monta kertaa, mutta tällä kertaa on enemmän äänieristetty ja eristyksissä. Jos jotain on selvemmin kiihdytettäessä ja vahva jää vauhtia. Jos emme pidä ääntä soveltaen R-Ääni voi naamioida sen keinotekoinen ääni, mutta se ei ole vakiovaruste.

Se on enemmän kuin oikea moottori tälle autolle, ratsastaa hiljainen mutta energinen pyydettäessä tai ajaa paljon tai laiska käyttää sitä siinä oletetaan, että tämä auto en pidä tarpeellisena laittaa enemmän ratsuväki. Vaihtoehtoisilla bensiiniä testataan Sandero, on 0,9 TCe, Myös mielenkiintoinen moottori.

Kulutus 3,6 l / 100km on hyvin vaikea saavuttaa, vaikka joku aikoo minimoida kustannuksella dieselin. Tarkistin pistelyä kirjeenvaihtaja Diariomotor. Voittoni, mutta En saanut alas 4 l / 100km. Granada näki ei ollut paras paikka, mutta todetaan, että 72,3 km, kulutus oli nolla 26,2 km.

Jousitus on mukava, useimmat yritys epätäydellisyydet voidaan naamioida, mutta jotkut edessä reikiä meteor paikalliset tiet, se ei selvästikään ole 4x4. huojuu hieman, ja jos rajat eivät etsi, vakaus valvonta on käytännöllisesti katsoen toimeton.

Hän olisi halunnut kuusivaihteinen vaihteisto sijaan viisi, ei kehitystä, mutta parempaa porrastaa välillä vaihdetta. Ohjaustehostin on realistisempi kuin edellinen Clio kosketusnäyttö, mutta on edelleen eriste paljon. Näen sen oikein asiakkaan tyypistä, joka on suunnattu.

Jos alamme puristaa, se alkaa understeer, ja taka-akselin alkavat valittaa muuttuu hyvin nopeasti tukea, tai jos on rebound pyörän, kun se on tuettu. Se on normaalia, kun on vään- taka-akselille. Joka tapauksessa, auto ei kutsu sitä, mutta nauttia matkasta enemmän hillitty tahdissa.

En ole yrittänyt jarruttaa takuita, mutta jos meidän jarruttaa kovaa, on takana rumpujarrut, normaalia segmentti on teho. Älä anna tarkkuus kirjaa, mutta elektroninen auttaa naamiointi ero voi olla.

Kun järjestelmä R-Sound voisivat valita äänen Clio V6, futuristinen sähköauto, moottoripyörä tie chopper kuulosti ... ja pysähtyi näköinen. Ääni pyörä osui häneen täydellisesti, vaikka tein väärin piikki kantapää vähennykset, missä se oli täysin tarpeeton.

Vasta kun moottori on shrieking ymmärrämme, että keinotekoinen ääni --Huomaa máximo-- volyymi jää. Pidän yksityiskohtia vaihdella moottorin ääni, Ajattele aikaa saamme kuulla häntä, kunnes me kyllästyvät ostamme sitä.

Kun ajamme chill out tilassa, parempi antaa ECO-painike. Rentouttaa moottori, ilmastointi kuluttaa vähemmän, ja vaihtamisosoittimen työskentelemään. Jos kiirehdimme se ei ole paras idea. Jos ajattelemme urheilu- käyttäytymisestä, ehkä paremmin katsoa Ibiza ST, varsinkin FR. Mitään tekemistä.

Kaikista vaihtoehdoista, joilla on Clio ST, olen vain yrittänyt Ibiza, on edullisempaa ajaa. Asumaan sitä, mieluummin Clio ST, ja runko myös mieluummin. Mitä R-Link-järjestelmä, pijada arvoinen auton muuhun kärjestä. Epäilen kuinka monta vuotta kestää että aikakaudella elektronisen kertakäyttö.

Lopulta Clio ST osoittanut syy eikä hänen edeltäjänsä joka nostettiin, katsomaan häntä uudelleen. He tajusivat, että Clio Tour oli mitäänsanomaton eikä rohkaista ostamaan esteettisistä syistä. Ne ovat ratkaisseet hyvin. Entäs tämä muotoilu kestää ajan myötä? Onko se vanhentunut nopeasti? Epäilen.

Katso koko Galleria »Renault Clio Sport Tourer (esittely) (27 kuvat)

Matkakulut Tämän esityksen on oletettu tuotemerkin. Katso lisätietoja oppaamme suhteita yrityksiin.

In Motorpasión | Renault Clio, esillepanoa ja testata Florence ("osa 1"Https: //www.motorpasion.com/pruebas-de-coches/renault-clio-presentacion-y-prueba-en-florencia-parte-1, "osa 2"Https: //www.motorpasion.com/pruebas-de-coches/renault-clio-presentacion-y-prueba-en-florencia-parte-2) window.addEventListener ( 'taakka', toiminto () {$ ( ' .gallery-elastislide ') kunkin (toiminto (indeksi, elementti). {$ (elementti) .elastislide ();})})