Kerroin teille eilen, että hyvin yksityiskohtaisesti, koska oli ulkoa ja BMW 1-sarjan M Coupe, odotti tätä osaa tuli. Touch insertti näppäintä painamalla käynnistyspainiketta ja alkaa nauttia markkinoiden tehokkaimpia kompakti malli (luvalla yksinomainen Ford Focus RS 500 hv ja 350 RS3 Sportback Audi myös kehittää 340 hv).

Päivä jouduin hakemaan BMW 1-sarjan M Coupe, Hän koitti selkeä Madridissa. Ajattelin aika olisi lievempi tällä kertaa minulle, pidä siitä, kun yritin Mercedes SLS AMG (ajokoe: Osa 1, Osa 2, osa 3 ja osa 4). Mutta kun tunnit kuluivat ja lähestyi kahdeksantoista, taivas oli kuolemaisillaan musta. Vaikka taksin sain saada auton, lasinpyyhkimien ei antanut raakaa.

Hän kaatamalla ja piti saada BMW M 340 hevosta takapyöriin. Se kuulosti kauhuelokuva, mutta myönnän, että rakastin. Tunne pelkoa kerrotaan eksponentiaalisesti, kun menin autotallin BMW, tulin "Kellopeliappelsiini" ja aloin moottori. Ukkosenkaltainen karjunta tuli ase akun muodostama vuotoja. Taistelu oli alkanut ...

Ja dynaaminen ajo

Aivan päämaja BMW, upea hilloa romahtanut Madrid. Niin se kesti 55 minuuttia kattamaan ensimmäisen 800 metriä. Kyseisenä ajanjaksona ehdin analysoida hyvin yksityiskohtaisesti auton sisällä, ja nauti Haluttu varuste allekirjoittanut Harman Kardon ääni, joka maksaa 1302 euroa.

Minulla oli myös aikaa miettiä, mikä olisi reitin tekisit että sateinen, tumma ja synkkä marraskuu iltapäivällä. Pitkän ajan ruuhkassa, pääsin eroon autojen ympärilläni ja Suuntasin hyvin puddled vesi valtatie.

Oli A1, Carretera de Burgos, ja läpäissyt Jaraman Tunsin menossa pari kierrosta. Mutta muistin, että Javier Costas ja olisit kertonut heidän erityisen joutuvat yhteyteen BMW 1-sarjan M Coupe Madridin reitillä, joten haluan keskittyä löytää hyvä mutkaista tietä.

Kun nousin moottoritien palvelun kautta tie 55. minuutilla hillo, en voinut vastustaa astumalla kaasupoljin rautateitse perustamisesta. Minun Jumalani, tämä ei ole normaalia. Voima, jolla moottori tuottaa 340 hevosvoimaa jos kaasuttaa on sellainen, että minusta tuntui Marty McFly palatessaan tulevaisuuden Delorean.

340 hevosvoimaa on saatavilla 5900 rpm, mutta 1500 pataljoona 450 Nm: n vääntömomentin tehdä push on kirjaimellisesti valtava. Jos kaasupoljin painetaan niin perusteellisesti kuin olisit tehostamalla pahin vihollinen, overboost kasvaa jopa 500 Nm: n väännön. Nyt ymmärrän, miksi se silti sattuu kaulassa.

Toisessa ja kolmannessa hammaspyörät he tulivat luistella, koska lattia oli märkä ja ei ollut mitään keinoa hölkätä 340 hevosta näillä edellytyksillä. Odotin mutkaista tietä ...

Onneksi, sillä hän pääsi tien valinnut, myrskyn tuntui tuntea pelotella ukkosenkaltainen hum BMW 1-sarjan M Coupé lentävät valtatietä, ja juuri kun johdin valinnut tien, vesi katosi kuin taikaiskusta. Suora, vasen käyrä, toinen lyhyt suora ja oikea-vasen raja.

Kaikkina aikoina BMW 1-sarjan M Coupé osoitti, mitä hän kykeni, ja että auton niin joudut ajamaan sitä enemmän kuin minä johtaa. Haluat ajaa? Se voisi olla mottona BMW M GmbH etsimään rinnakkain brändin.

Pidän mitä tunnen. Suspensiot ovat jäykkiä, mikä on arvostettu välttää frights sisälle käyrä kun menet "veitsi". Mutta samaan aikaan, Ne ovat varsin mukava ja anna matkustaa ilman saapuvien täytyy soittaa fysioterapeutti. Uskallan väittää, että 4 tunnin ajomatkan, voit saada yhtä lepäsi BMW 1-sarjan M Coupe on BMW 3-sarjan Touring täyttöön M.

Tie oli vielä märkä, joten "trallazos" päässä takaisin, kun käytimme kaasuläppä kulmista tulee vakio. Mutta olen nauttinut siitä, auto on erittäin ketterä. Älä välitä, että käyrä on hidas tai nopea tai liian hidas päästä ohi.

Jos entinen, astut kaasupoljinta hieman ja ovat vakuuttaneet vastaus. Jos jälkimmäinen, olet jarrujärjestelmä, joka ei koskaan näytä loppua joko, ja todella tehokas petsin. Ja koko testin, jarrut olivat erittäin tehokkaita. Paino vain 1495 kiloa, ja ehkä siksi he ovat saaneet eroon yksi arvosteli ongelmia muilla BMW M.

Jälkeen 80 kilometriä, BMW 1-sarjan M Coupe näissä sääolosuhteissa ja minulla on minun ensimmäinen johtopäätöksiä, ja päättää palata sivistyksen. Poimin A6 ja alle Madridiin ja hiljaisempi vauhti. Kulutus, nopea liikkuva, jolloin neula punainen cuentarevoluciones ovat korkeat, noin 16 l / 100 km. Mutta saan tulla kotiin ajotietokoneen merkinnällä 12,3 l / 100km keskimäärin. Tulemme näkemään normaaleissa ajo kuluttavat.

BMW 1-sarjan M Coupe tiellä normaalia rytmiä

Nyt laitoin tämän otsikon, olen pysähtyä miettimään, mitä normaalilla nopeudella BMW 1-sarjan M Coupe. Vaikea määritellä, koska Se on auto, joka rohkaisee marssia ja marssia koko päivän, ikään kuin olisi olemassa mitään sääntöjä noudattaa. Mutta todellisuus ei ole niin, että voidaan tehdä vain Nürburgring Nordschleife.

Seuraavana ratsastaa BMW 1-sarjan M Coupe oli matkustaa moottoritietä Madridista Vigo. 580 km valtatie selkeään perjantaiaamuna auttanut minua näkemään, miten se käyttäytyy joukkoon loput kuolevaisten.

Tiellä, ei liikennettä ja nauttia sen moottori, on todellinen ilo venyttää marssii tuomioistuimelle, joka seisoo 6500 rpm. Että jos tulee olla varovainen, jos et, ehkä siksi, että olet jo liikkuvan yli nopeusrajoituksen, ja tämä on yksi niistä autoista, joiden kanssa on kaikki mahdollisuudet loppuu pistettä päivänä huonoa onnea.

Elastisuus moottori ei tarvitse pelata liikaa vaihdevipu. Voit liikkua kuudes vaihde 120 km / h, alas 80 km / h, koska auton edessäsi saa etukäteen näkemättä, jotka tulevat nopeammin, ja ei tarvitse mennä alas viidennen voimaa ja palata poimia tahdissa nopeasti.

Ja osittain se on sääli, koska vaihdevipu kuusivaihteinen käsivalintainen toimii sujuvasti. Gears hammastuen helposti niin kiihtyvyys ja jarrutus, kiitos osittain pieni valikoima vipu parhaista olen ollut viime aikoina.

Matka oli hiljainen lukuunottamatta läsnäolo venyttää noin 50 kilometrin helikopterin Pääosaston Traffic vieressäni. Olin tarkkaillaan, Olen varma, että he ajattelivat, että vuonna urheiluauto niin silmiinpistävää, (oranssi), ei voi vastustaa kehyksistä.

Myönnän, että maksaa minulle paljon, koska BMW 1-sarjan M Coupé kannustaa pitkällä aikavälillä. Mutta sain sen, Tein aina juridinen nopeus. Ja kulutus olivat paljon enemmän sisältöä kuin minun ensimmäinen päivä auton. Lisäksi olen nimenomaan 9,8 l / 100 km keskimäärin. Onko kukaan epäilystäkään nyt, että ei tarvitse olla kallis auto säilyttää?

BMW 1-sarjan M Coupe, kiinnitetään jalakset

Yli 700 km ratissa BMW 1-sarjan M Coupe, en halua jäädä ilman heille hyvä istunto jalakset. 340 hevosvoimaa takapyöriin, BMW 1-sarjan M Coupé näyttää paperilla täydellinen auto tähän.

Ja että Se on kaikkein radikaali auto, joka BMW M on luonut viime vuosina, auto on suunniteltu ja luotu ystäville urheiluautoja, niille, jotka haluavat raja milloin tahansa. Etsi yläraja BMW M ilman aktivoitua tarkastuksia sitä yhtä kuin jalakset. Joten me itsemme ajalla osan kuvauksissa.

Sivusto valittiin pieni karting radalla Porriño, kaupunki lähellä Vigon. Nimittäminen oli klo 9.30, ja meillä oli vain tunti roll kanssa ennen Fernando Alonso comenzasen tulevaa koulutusta joka lauantaiaamuna Galician radalla.

Kun aloitimme alas korkean Puxeiros sidottu piiri Porrino, sumu alkoi ympäröivät meitä. Kun saimme piiri, vain portti sivusto näytti, ja rata oli hyvin märkää. Mutta ei ollut aikaa hukattavana, ne olivat olosuhteet meillä oli ja emme voi tuhlata enempää aikaa.

Mennä oikeuteen antaa ensimmäinen kierrosten GoPro kameroita eri kohdissa auton. Minä pelastan videon neljäntenä todisteet turvallinen pidät. Rata oli melko märkää, ja joilla on paljon kumia autoista keskeisillä alueilla ajolinjaosoitin oli kuin luistinrata.

340 hevosvoimaa, juonto tuskin sallivat haluttomasti. Mutta kaikki käytössä, ohjaa auton voimme kysyä minkäänlaista mielisairas, hän ei liiku sivustoon. Ensimmäisessä kaksi kierrosta, tajusin, että oli hauskaa valvonta nahjus alalle hyväksi turvallisuuden.

niin mitään parempaa kuin painaa M-näppäintä oikealla käsivarteen monitoimiohjauspyörän nähdä, kuinka M Dynamic aktivoidaan ja MDM valo syttyy kojelaudassa. Näin BMW 1-sarjan M Coupe on koukuttava converite ase.

Ja niin, auto vastaus on vahvempi (se on kuin päällään Sport aktivoitu), kun taas tarkastukset ovat lievempiä. Ja kun sanon lievempi, tarkoitan erilaisia ​​toimii paljon loogisia urheilulliset ajo.

Voit jättää käyriä astumalla kaasupoljin, tunne auton takaosaan jalasten ulkopuolelle asteittain ja hallitusti, kun alkaa tehdä Vastaohjaus. Ja sinun ei tarvitse huolehtia mistään vaan nauttia, koska kontrollit ovat vastuussa siitä, etteivät auto tulee ylittämään kokonaan.

Siten, jalakset ovat enemmän kuin vakuutettu, ja auton voit ampua erittäin nopeasti edes vielä märkä rata näin olimme ammunta.

Mitä Pidin auton niin urheilulliset ajo radalla, sekä valtava voima teillä koko rev bändi, kuinka helppoa on tuoda rajan. Reaktiot auton kun teet derrapar hyvin edistyksellinen, jotain en odottanut autossa tällaisen pienikokoinen.

Se on leikkisä ja jalo samanaikaisesti, keinuu voit helposti pesoa ja koskaan tuntenut pelkää ratissa. Uskon vilpittömästi, että he ovat saavuttaneet homogeeninen kokonaisuus, hyvin tasapainoinen ja täydellinen kokemattomille kuljettajille pystyä tekemään parasta se.

Että jos silmästään 340 hevosvoimaa jotta se ajaa kuin todellinen demoni. of 0-100 km / h vain 4,9 sekuntia ja 1000 metrin päässä seisoo alusta 23,7 sekuntia. Jälkimmäinen on lähes sama kuin isoveljensä BMW M3 Coupé. Onko kukaan epäillä sen tehokkuutta nyt?

To be continued ...

In Motorpasión | BMW 1-sarjan M Coupe, testi (ulkoa ja ajo- ja dynaamisia, ja turvalaitteet, video-, arviointi ja tekniset tiedot)