Audi yllätti meidät näissä toukokuun alussa uuden Audi R8 GT, tai mikä on sama, Audi R8, joihin on sovellettu filosofia "Quítame kilon ennen antaa minulle hevonen", mutta johon on lisätty tehoja.

Siksi uusi urheilu neljä rengasta on tehokkaampi kuin sen vastine Audi R8 5.2 FSI V10, jo yritimme sen sinulle 35 hv ja painonpudotukseen 100 kg. Siten, yhtä teho serkkunsa, Lamborghini Gallardo LP560-4 ja alentaa sen paino on noin 40 kg.

Tämä uusi huippumalli Audi R8 myydään yksinoikeudella ajaa, koska se voitaisiin ottaa rajoitettu painos, joista kertovat meille yksiköt tulee myyntiin, mutta varmasti tarpeeksi auki markkinoilla. Niinpä Audi kokonaismyynti sen uuden tuotteen on varmistettu.

Muutokset ulkopinnan Audi R8 GT

Kuten odotettua, se on rajoitettu painos, ulkopuolella Audi R8 GT Sen täytyy olla jotain erilaista V10 R8 5.2 FSI. Ensimmäinen tunnusmerkki GT seisoo punainen asennettu etulokasuojien. Mutta muutokset eivät ole vain esteettinen, on niiden toiminta.

Hiilikuitu tekijät, joita tarvitaan vähentää painoa, koska jakaja sijaitsee etuosan alla puskurin tai aerodynaamisen lisäkkeitä asennettu puolella puskurin, myös hiilikuitu, lisätä painotusvoima vaarantamatta aerodynaaminen kerroin.

Muut erottuva yksityiskohtia edessä Audi R8 GT on uusi ruudukko harmaa titaani sauva matt black matta pohja tai ulkopeilien kotelot, myös hiilikuitu ja kiinnitetty runko-alumiini tukee. Kotelot on oikaistu koko, jotta ne aerodynaaminen samoin.

Renkaat ovat 19 tuumaa ja viisi kaksinkertainen pinnoja, samaa mallia kuin R8-5,2 FSI V10, vaikkakin enemmän harmahtava sävy. Puolella myös näemme ilmanottoaukot ja 5.2 FSI V10 nyt on hiilikuitu matta väri.

Jos käännymme Audi R8 GT ja katsomme taaksepäin, se on silloin näemme enemmän kosmeettisia muutoksia, kuten voisi sanoa, että hänen puolustus on muuttunut lähes kokonaan. Se korostaa uusi spoileri, myös hiilikuitu, ja ilman ulostulot siltä puolelta, joka on normaalissa mallissa ei ole olemassa.

Takana diffuusori ei näytä muuttuneen paljon, paitsi materiaali, joka on rakennettu. Arvaa? Kyllä, se on myös hiilikuitu. Kaikki painonpudotukseen. Päissä näemme kaksi pakoputket, nyt täysin pyöreä pikemmin kuin soikea.

Painonpudotukseen sovelletaan pienimpiä asioita tässä osassa. Esimerkiksi Lisenssi levy on tylsä ​​harmaa ja titaani ovat myös samaa materiaalia kuin säleet tuuletusaukot moottorin, joka nyt tulee kaksi kolmen sijasta.

paletti Audi R8 GT Se koostuu neljästä värit: Samoa Orange, Suzuka Harmaa, Ice hopea ja Phantom Black helmiÄissÄvy. Vaihtoehtoisesti jakajan puskurin korin värisiksi ja kaksi uutta rengasta malleja tarjolla.

Punainen sydän 5.2 FSI V10 moottoroidut

Muutoksia Management Unit 5.2 FSI V10 Audi R8 GT kasvattaa valtaansa ja suurin vääntömomentti jopa 560 hv ja 540 Nm, vastaavasti. Tämä merkitsee kasvua 35 hv tehon ja 10 Nm verrattuna normaali versio.

Tämän lisääntynyt teho ja pienempi paino, suorituskyky Audi R8 GT He saavat jopa kilpailijat kuten Porsche 911 Turbo. Nyt se tekee 0-100km / h 3,6 sekuntia (Kolme kymmenesosaa nopeammin kuin normaali versio) ja 0-200 km / h vain ei 10,8 sekuntia. Sen maksiminopeus nousee 320 km / h.

Tietysti tämä Audi R8 GT käyttää vaihteiston R tronic kuusi suhteet, valinnainen Audi R8 5.2 FSI V10. Koska se koskee mekaanisia enää muutoksia, ainoastaan ​​ESP Sport-ohjelma, joka on kalibroida tälle mallille tehdä lievempiä ja tehokkaampaa nopeissa mutkissa.

Urheilullisemman sisustuksen Audi R8 GT

Jos saamme rattiin Audi R8 GT Näemme, että muutokset ovat nähtävissä paljaalla silmällä. R8 GT logot käytetään kojetauluun, jossa pallot ovat nyt valkoinen, ohjauspyörän ja matot (mahdollisesti).

Värien käytössä on punainen, musta ja tumman harmaa, päällä Alcantara muun muassa ohjauspyörä, tuulilasin pilarit, istuimia tai käsijarruvipu. Monoposto mitä Audi vaatii, kaari ympäröivän alueen ohjauspyörä, on hiilikuitua.

Korinväriset siirtyy sisätilojen kuin applikaatiot ovista tai puolin kardaanitunneli. Ovi kynnykset myös tunnistaa Audi R8 GT, lampetit kanssa kiillotettua alumiinia R8 GT logo kaiverrettu.

Vaihtoehtoisesti voit varustettava istuimilla hiilikuitu asumiseen, hihnat punainen, oranssi tai harmaa, punainen tai suoraan neljä pistettä. Hiilikuitu on myös ylimääräinen käytettäväksi ovenkahvat tai kojelaudan elementti.

Niille, jotka haluavat jotain enemmän, se tarjoaa myös turvakehikko, tyyppihyväksyttyjä tie- sammutin sisällä ja leikata nappiparisto.

Audi ei sanonut, milloin se myy, mutta jos sen hinta Saksassa, 193000 euroa. Making hinta vastaavuus Espanja-Saksa, tämä merkitsee lisäystä sen perushinta 30.000 euroa, lähes tuhat euroa hevonen voitti ...

Katso koko Galleria »Audi R8 GT (16 kuvaa)

In Motorpasión | R8 V10 5,2 FSI, testi (osa 1) (osa 2) (osa 3) ja (osa 4)

window.addEventListener ( 'kuorma', toiminto () {$ () kukin (toiminto (indeksi, elementti) {$ (elementti) .elastislide () 'Galleria-elastislide.' ;.})})